foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 19, 2008 04:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Lugu selline;kui olin 8-9 aastane kinkis ema mulle 20 l akva.Üks hommik akva haises koledalt,vahetasime emaga vee ära .Paari päeva pärast jälle sama jama.Kalad ka surid ei saanud keegi aru millest sihuke probleem
Kui ükskord........ema ärkas öösel sorina peale üles ja kass kurinahk seisis 4 käpaga akva peal ,kaks käppa ühe serva peal ja kaks käppa teise serva peal ning pissis akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 20, 2008 10:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Esimest korda kuulen säärasest kassist. Tavaliselt nad käituvad vastupidi - joovad akva vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 20, 2008 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kass näiteks üldse kardab akvaariumi.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 21, 2008 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mhm, ma keetsin kunagi ammu ühe kala ära.... :?
Nimelt oli akvaariumis cichliidide paar, kellel oli seal ka palju väikesi kalapoegi.
Kuna olin siis üsna noor ja omal raha ei olnud, siis oli mul kasutuses ainult üks väga võimas soojenduspulk (veneaegne selline, millele ei olnud termoregulaatorit). Meil oli külaline ja nii ma unustasingi pulga liiga kauaks sisse. Kui avastasin lõpuks oli suur isane kala surnud, emane ja pojad olid elus, jahutasin siis vee maha.....:(
Ülejäänud jäid ellu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 22, 2008 12:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
meie pere esimene akvaarium sai mehele j6uludeks kingitud. suurus 20L ja elanikeks m6ned platyd. see, et akvaarium mehe oma oli, t2hendas muidugi seda, et tema k2is kalu ainult tundide kaupa imetlemas, niipea, kui ma mainisin s6na sifoon v6i veevahetus, leiti, et parem oleks kiiremas korras kodunt kaduda v6i m6ni muu vabandus leida, miks minul oleks sellega parem tegeleda, kui temal.

yhe suurema puhastuse k2igus t6stsin kalad seniks kaussi, kuni p6hjakruusa v2lja vahetasin ja taimi istutasin. emane platy, kes eriti agaralt kogu aeg poegis, otsustas aga kausist jalga lasta ning oma maise (v6i siis vesise) elu siinilmas l6petada. sealjuures oli ta end sipelnud diivani alla ja mina muidugi tema kadumist kohe ei m2rganud.

saabus koju mees, s2ttis ennast akvaariumi ette ja muidugi r88gatas kohe, et KUS MU KALA ON. pakkusin, et kui akvaariumis ei ole, ehk hyppas siis v2lja. diivani alt muidugi poolkuivanud kala lagedale tuligi ning 6htu l6ppes perekonnatyliga (kuna mina olin ju kala surmas syydi) ja mees nikerdas mossis n2oga k88gilaua taga hambaorkidest risti kala hauale, sest tema kindel plaan oli nimelt kala matta lillepotti palmi alla. julgesin mainida, et 2ra ikka lillepotti mata ja et enamus kaaskodanikke saadavad oma kalad kalataevasse kanalisatsioonipidi. mehe miimikat sel hetkel ei hakka kirjeldama.

kala j2i siiski lillepotti matmata aga tseremoonia vetsupoti serval olin sunnitud kaasa tegema. olgu 8eldud, et edaspidi on ta asjasse rahulikumalt suhtunud ja leppinud sellega, et k6ik siin ilmas pole igavene 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 02, 2008 12:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle nädala algul hakkas 110 l akva lekkima.Võttsin siis kalad ja kõik asjad väljad.Silikoonisin akva kenasti ära,nagu peab.Loomulikult vaja ka kontrollida kas ikka vett peab.Panin siis akva põrandale ja hakkasin veega täitma,akva juba peaaegu vett täis kui järsku julm plärtsatus.Kass oli hüppanud keset akvat ja ei saanud nagu kohe välja vaid siples nii mis kole.Siis metsik hüppe ja väljas ta oligi,tuiskas mööda elamist ringi kõik kohad vett täis.Peale eilset pole ta igatahes enam akva vastu mingit huvi tundnud.

Üles
 Teema pealkiri: nali
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 09, 2008 10:47 
Akvarist

minu akva on 20l :lol: :lol: :lol:

Üles
 Teema pealkiri: kass vees
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 10:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mul oli ka kunagi selline naljakas juhus, oli 100l akva pealt lahtine ja mul oli ka kass, kes käis alatasa kalu piilumas. Ükskord ta aga ukerdas ja kukkus sisse, ronis muidugi välja- kõik kohad vett täis aga pärast seda minu mäletamist mööda ta enam akva peale ei roninud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 14, 2008 11:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul just täna samalaadne juhtum kassiga,käib mul akva peal soojas magamas,no tavaliselt hüppab ülesse meeter kahekümne kõrguse kaane peale,aga seekord olin just kaladele süüa andmas,ja kass ei näinud,või ei saanud aru et kaant pole.tükk aega võttis hoogu,ise veel itsitasin vaikselt naerda. keelasin teda ,aga ei kuulanud,ja nii ta akvas maandus.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 02:33 
Moderator
Kasutaja avatar

kunagi ammu sai ka selline teema tehtud, siin ka paar jutukest.
/varia/3048/index.html

Üles
 Teema pealkiri: väljahüpe
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 15, 2008 04:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hehh, teil hüppavad loomad sisse, mul välja! :D Nimelt. See saadana vähk, kes teises akvas terroriseeris kalu, mängis mu närvidel, kaevas põhja, sogas vett ja hekseldas taimi, sai omale väiksema akva, koos kõige sinna juurdekuuluvaga. Aeg-ajalt pressis ta end akva seina ja pumba vahele. Mingist hetkest arvas ta et jube tore oleks pumbal kõhutada. Ja ega palju aega läinudki, kui käis kummaline krabina moodi mütsatus...Ja seal ta oligi, põrandal, kõik jalad taevapoole, siputas neid kuidagi uimaselt...Teagi, mis tema pearindmikus toimub, tahtis ta teise akvasse või jalutama minna...kevad ju ka ukse ees!! Nüüd akval klaas peal. Isegi pumbale pole ta roninud...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 19, 2008 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul siis värske lugu tänasest õhtust. Küll rohkem kummaline ja hämmastav, aga tundus, et sobib siia.
Ostsin poolteist nädalat tagasi akvasse kaks gupit ja ühe süsimusta skalaari kuna vana, üle 6a isand läks pensionipõlve veetma paradiisiakvasse ja tema noor sõber jäi üksi. Uued elanikud kohanesid üsna ruttu ja kõik tundus ok olevat. Kolmandal hommikul aga ei leidnud enam pisikest skalaaripoissi. Vaatasin kõikvõimalikud nurgad ja kännualused jms läbi, aga ei midagi. :shock: Kahtlustavad pilgud langesid lõpuks 25cm pleco ja üliagara botiate pere peale (kuigi ei tahtnud kuidagi uskuda seda) Kõik käisid ja vibutasid suurematele uimekandjatele läbi klaasi sõrme ning lugesid moraali :lol:
Leppisin selle kummalise teooriaga ja otsustasin, et ei hakka enne uue akva valmimist rohkem kedagi juurde võtma.
Täna õhtul, kui asjast möödas nädal ja kaks päeva, avastasin, et haihtunud on ka üks gupi :? Kuna asi tundus ikka väga kahtlane, siis otsustasin filtri ka korralikult läbi vaadata. Valgustades taskulambiga soojendussektsiooni põhja, olin ma enam kui üllatunud - mõlemad kalad hõljusid seal rahulikult soojenduspulga ümber. Koukisin nad pika kitsa lusikaga välja ja tõstsin akvasse tagasi. Ja uskuge või mitte, aga väike skalaar tuikus paar minutit ainult (ilmselt valguse tõttu) ja toimetas edasi nagu poleks midagi juhtunudki. Üle nädala pimedas ja sisuliselt söömata (eks midagi ikka jõudis filtrisse ka) ning paari liitrise mahuga silindris elada :shock: :shock: :shock: Öelge veel, et skalaar nõudlik kala on :lol:
Filter on akva ühes seinas selline terve külje ulatuses ja koosneb kolmest sektsioonist (albumis näha). Mismoodi ta sinna sai, on müstika. Avastasin küll kahe sektsiooni vahelt pisikese augu, aga minu arust võis sealt ainult gupi kõvasti pressides ennast läbi ajada, aga mitte skalaar :?
Aga lõpp hea, kõik hea :wink:

Üles
 Teema pealkiri: Re: nali
PostitusPostitatud: Reede Mär 28, 2008 05:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

allu1 kirjutas:
minu akva on 20l :lol: :lol: :lol:

See on pigem kurb kui naljakas :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 28, 2008 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

pole küll naljaks lugud aga lugu ikkagi.
sai siin eelmine nädal hakkatud siis rohima suurt akvat, skalaarid sattusid paanikasse kohe muidugi, tõstsin siis nad selleks ajaks 5l mulli ja katsin kinni.
lõpetades sai kalad tagasi pandud ning plaan oli ilusamad taimed sinna samma mulli panna et ära jagada jne.
võttes siis ämbrist akva vett selle sama mulliga, kuid õnnetuseks purunes see mu näpude vahel nii et pöidlas suur haav ja mull puru :(
paha paha lõpetasin siis traumapuktis kus tehti pöidlale 4 õmblust :(
muidugi oli kõik see minu enda lollus kuid hoiatuseks teistele HOIDKE MULLI ALT KINNI :!:
kes ütles et akva pidamine on ohutu :D
kõike juhtub.

teine lugu on kuidas ma juurikat hakkasin puhastama.
vaatasin, et kõik elukad on pealt läinud ning suundusin kraanikausi poole
kohale jõudes silmasin imelikku välja ulatuvat juurika osa (tundus juurkia osa) lähemal uurimisel (käega) selgus et see oli antsu poiss.
edasi võite ise arvata mis juhtus :shock: PAANIKA
üritage ise antsu kätte saada, pärast suuremaid pingutusi sain ta lõpuks omale käe peale ja padavai akvasse.
poiss ei taht mitte kuidagi u käe pealt ära minna, päris lahe oli vaadata kuidas ta oli oma suuga su käe küljes.
Lohutuseks on temaga kuik korras

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 14, 2008 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

mõnele võibolla tõsine, aga minule ütleme mitte negatiivne kogemus. Nimelt panin pimendamise ajaks co2 pudeli kinni, eile päästikut alla vajutades sain päris korraliku sahmaka külma gaasi vastu näppe. Näpud sinised pole, järelikult teeb tugevaks :D

ei teagi mis selle põhjustas, igaljuhul reduktorisse gaas ei jõudnud, kuna kõrgrõhu kell ei liikunud grammivõrdki, ilmselt ventiilis sees midagi paigast ära. Pudel rändas täna poodi tagasi :wink:

Üles
 [ 26 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver