Minu konroller näeb välja järgmine:
http://www.tmc-ltd.co.uk/aquarium/sander-monitors.aspÜhtekokku on seal kaks lülitit, esimese ümerlülitamisel kuvatakse displeil, kas siis hetke mõõtetulemust või siis seda ph väärtust, mil toimub magnetklapi ümberlülitus. Magnetklapp käib otse korpusel olevasse pistikupessa, antud pildil seda pole. Teisest lülitist saab klappi manuaalselt avada või sulgeda. Peale seda on kolm reguleerimiskruvi, kaks on kalibreerimiseks, üks ph 7 ja teine ph 4 jaoks. Kolmandast kruvitakse paika soovitud ph tase, mida siis klapp avamise ja sulgemisega hakkab paigas hoidma. Ühel pool klappi on siis 11 kg. CO2 mahuti ja AGA Fixcontrol reduktor ja teisel pool üks täiendav nõelkraan mullihulga täpisreguleerimiseks ja JBL mullilugeja, edasi juba voolik akvasse. Selliselt on tagatud ph taseme hoidmine võrdlemisi ühtlase tasemel. Lülitamine ise toimub selliselt, et näit. soovitud tase on määratud 6,9 ja muulirida muudkui jookseb, siis magnetklapp pöördub suletud asendisse näidu juures 6,85 ja avaneb taas 6,95 juures. Ja nii edasi kuni gaas otsa saab. Ainus ohtlik moment on kui peaks juhtuma pikem elektrikatkestus klapi avatud olekus, näiteks kogu pere on ära ja lööb elamise peakaitsme välja. Aga noh, Murphy võib ju alati läbi astuda. Igal juhul olen selle riistaga väga rahul. Kuna olen kodus vaid nädalavahetustel, siis peab mul kast olema täielikult autonoomsel rezhiimil ja sellisena on see Sander end igati õigustanud.
Katsun see nädalavahetus kui Riiast koju sõidan oma albumisse panna üles ka pildi kuidas kogu kupatus töös välja näeb.
Ostsin seadme Riiast. Hind ei ole saladus, kontroller koos magnetklapiga oli 313 LVL = 7036 EEK + 18%. Kui oled huvitatud, siis mine saidile www. akva.lv. Sealt leiad mobiilinumbri. Sellelt vastab üks Jevgeni nimeline tegelane, kes on selle firma omanik. Lepi temaga asjad kokku ja kui kõik ok, siis võin nädala lõpus koju tulles kaasa võtta.