foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 14, 2006 11:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Selgituseks siis oma märkuse kohta ka paar sõna. Minu teada suurema võimsusega takisti eeliseks on tema suurem soojusmahtuvus ja suurem soojust äraandev pind mistõttu tavaoludes tema temperatuur püsib madalam kui väiksema võimsusega sama takistusega takistil, lisaks seedib ta paremini lühiajalisi suuremaid nätakaid. Kui me paneme suletud karpi sama takistusega suure võimsusega ja väikese võimsusega takisti ning kasutame pikaajaliselt väikest võimsust siis minu meelest on tulemus sama - see suletud karp peaks soojenema suht sama palju nii võimsa kui vähem võimsa takisti korral. Võimsust suurendades väikese võimsusega takisti enda temperatuur tõuseks kiiremini ja see võiks olla probleem kui ta kõrval on midagi soojakartvat - nagu pleksiklaas. Nii et ilmselt oli suurema võisusega takisti kasutamine mõistlik.
Tõsi on see et ka ma ise panen enamasti takistid tubli võimsusvaruga, kuidagi kindlam tunne. ;)
Ja kui viitsida mu pakutud lingile klikkida või kasvõi lingi nimele mõelda siis jutt oli ventikate eemaldamisest, mitte lisamisest - kogu arvuti uputati toiduõlisse mis siis jahutas koos pleksiklaasist korpusega. Kuid loomulikult oli see nali, akva juures ei tahaks riski et toiduõli ootamatult akvasse võiks pääseda.
Pleksiklaasi sisse ehitatud konstruktsioon ise võib aga üsna huvitav välja näha, sellest võiks mõni pilt olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 14, 2006 12:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mmhm. Üldiselt selle teemaarenduse võib lukku panna ja siis uuesti lahti teha, kui asjaks läheb jälle. Antud hetkel on seis selline, et ettevalmistused on tehtud ja jubinad soetatud, nüüd ootan kuu lõppu, kus naise ja lapse maale saan komandeerida, et siis kogu oma peenmehhaanika laiali laotada ning hirmsat moodu keevitama saan hakata.

Vastasel juhul mu kaheaastane jublakas 'aitab issit' ja siis ei tule asjast välja. A üldiselt luban, kui asjaga valmis saan, siis panen ka pildid üles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 14, 2006 02:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

niisiis. Et panna piirang igast vaidlemistele teemal LED ja muu selline, komistasin otsa sellisele saidile:

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng'

Arvutage ja nautige :D

Minul tekitas segadust seal üks termin: Voltage Drop Across LED. See on LED-i tööpinge. Standard tööpinged on ka lehe alguses ära toodud.

Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver