foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Led floodlight
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 03, 2014 09:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
heigokallus kirjutas:
Mõte käib ka,et paneks 200l akva peale led floodlighti. Tellitavalt saidilt vaadates on kirjas,et 10W prozektor peaks asendama 100W halogeenlampi. Kas see tegelikult ka nii on? Siis piisaks juba ühest prozest,et akva vajaliku valgustuse saaks.
Toode,mida mõtlesin: http://www.aliexpress.com/item/Waterpro ... 48028.html

Eks eesmärgist sõltub palju - kui soovid taimi kasvatada, siis on seda kindlasti vähe. Ja ehkki LED prožektor valgustab üsna laia nurga all, on akva tõenäoliselt siiski liiga pikk, et ühe prožektoriga ära katta. Kui sooviks taimi kasvatada, siis ise võtaks küll sõltuvalt akva pikkusest kas kaks või kolm prožektorit. Kui kaks, siis 30W, kui kolm, siis 20W ja 30W kombineeritult vist. Kauba saabumine on aeganõudev, muidu oleks mõistlik võtta esmalt prooviks üks ja vaadata tulemust - numbrid kannatavad kõike, kui palju valgust reaalselt välja tuleb, võib varieeruda. Ja siis sellised ikka, mis on kuskil 5500-6500 K (või siis cool white, cold white, pure white).

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 03, 2014 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
heigokallus kirjutas:
Mõte käib ka,et paneks 200l akva peale led floodlighti. Tellitavalt saidilt vaadates on kirjas,et 10W prozektor peaks asendama 100W halogeenlampi. Kas see tegelikult ka nii on? Siis piisaks juba ühest prozest,et akva vajaliku valgustuse saaks.
Toode,mida mõtlesin: http://www.aliexpress.com/item/Waterpro ... 48028.html

Muide hinnad on suhteliselt sarnased eesti poodides nende valgustitega niiet ei usu, et tasub tellida just seda toodet seal, võibolla leida odavamalt aliexpressist.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 04, 2014 12:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui koha pealt õnnestub leida sama hinnaga või ka pisut kallimalt, siis tasub muidugi võtta siit - asi kohe käes ning ka garantiiga on lihtsam.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2014 01:57 
Akvarist

Hei-hei!

K-rautas led floodlightid imehea hinnaga.Seni olen enda nanokuubikul kasutanud 10w 6500K 1100lumen floodlighti.
Eile sai proovitud 16w 4000K 1100lumen floodlighti----silmale tükk maad loomulikum ja mõnusam/kollakam valgus.See hiina vigur maksis 16euri vist.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 12, 2014 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Käisin eelmisest postitusest ajendatuna k-rautas ja sain sealt kolm 16w floodlighti,u. 13 eurot tükk. Peale oli märgitud vist 4500K. Lisasin 500L olemasolevatele valgustorudele,kuna akvaarium on üpris kõrge ja ei taha taimi "venitada". Paigutatud said nad strateegiliselt punaseid ja valgusnõudlikumaid taimi arvestades,üks näitab kergelt ka esiklaasile peale ja sinna on kahe päevaga kenakorralik valgusvihu-kujuline vetikas tekkinud, tähendab - toimib :)
Pean märkima,et ainult LED-e põletades tundub pilt tõesti niiöelda "HD" ja M.Praecox-id näiteks helgivad uskumatult tugevalt.

Ainuke mure on nüüd see,et peab oma kõrge kaane alla mingisugust õhuvahetust/jahutust mõtlema hakkama,sest odav hiina prože läheb kaunis kuumaks suletud süsteemis.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 15, 2014 12:15 
Akvarist

Huvitav.Minu senised hiina imeprozed on seni ikka väga jahedalt töötanud-tõsi,kül avatud akvaariumi kohal.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2014 04:50 
Akvarist

Ostsin siis 2 30W smartlight prozektorit. Nendega oli rohkem jama kui mingit kasu. Käisn neid ringi vahetamas kusagil 6 korda ühe kaupa. Pidasid vastu max paar päeva,siis kas hakkasid mingi moment valgust sähvima,olid tuhmimad kui peaks olema või ei töötand kohe karbist välja võttes. Poest üritati selgeks teha,et mu enda elektrisüsteem põletab nad läbi- ei tohi kahte proze ühe pikendusjuhtme peale panna jne. Pidin olema ka ainuke probleemne klient,kellel just need prozektorid ei tööta. Akval on ülepingekaitsmega pikendus järel nii et mingit voolukõikumist sinna ei jõua.Suure jagelemise peale sain asjaga niikaugele,et sain samade näitajatega kuid teise tootja prozed. Muidu ei oldud nõus neid mulle antama,kui lubasin,et kui need ka otsad annavad,siis tunnistan,et asi minu elektrisüsteemis ning ei lähe sinna poodi neid ümber vahetama. Nüüdseks uued prozektorid töös olnud üle kuu aja ning mingeid probleeme pole olnud. Taimedele meeldib,mullitavad nii mis mühiseb.
Lõpuks,lõpp hea,kõik hea,kuid selle poeketi usaldus hakkab mul vaikselt kaduma.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2014 08:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Äkki jagaksid, mis poeketiga lugu oli ja millise tootja prosed :?:

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2014 08:48 
Akvarist

Mina soetasin need bauhofist. Saan aru,et nemad ei saa elektroonika jupsimise vastu midagi teha,kuid suhtlemine kliendiga andis väga soovida. Nagu mul muud poleks teha olnud kui päevast päeva nende poe vahet sõita :-)
Probleemsed prozektorid olid smartlight tootja nime all. Ühe seal bauhofis oleva arusaava klienditeenindajaga oli mul seal päris pikk arutelu selle firma suhtes. Sellel firmal olevat olnud ka led-pirnidega probleeme,pm sama mis mul,kui soojaks läksid,kustusid ära,kui maha jahtusid,hakkasid uuesti tööle.
Nüüdseks on mul SKAN firma prozed ning süda rahul. Alguses oli plaanis tellida hiinast sellesama smartlight firma prozed. Arvan,et siis oleksin veel häiritum olnud,kuna sealt ju jube pikk ooteaeg ning katsu neile hiinlastele pärast selgeks teha. Ootan asja 2 kuud ning oleks mingit jama saanud :-)
Ehk oli lihtsalt mingi vigane partii poodi jõudnud ning tõesti ei ole sellel firmal viga midagi,kuid nüüd selle firma elektroonikat enam ei vaata :-)

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 25, 2014 11:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Tundub, et mul on siis küll kõvasti vedanud - olen erinevate objektide valgustamiseks tellinud ebay-st ja Aliexpress-ist praeguseks juba 12 LED prožektorit, kõik nad on noname, mõnedel isegi igasugune markeering puudu. Ainus defekt on olnud ühel prožel, seal oli esiklaas pisut hoolimatult peale pandud ja üks kruvi oli siis ka pisut vale vinti keeratud. Aga sain selle ka ise korda, probleemide lahendamine on Hiina kaupmeestega tõesti tülikam, sestap ei viitsinud nendega jagada.
Ja 4000K on minu maitse jaoks siiski liiga kollane.

Üles
 [ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver