foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Uued lambid
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 12:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Tehke rumalale selgeks, kas lisaks tuleb osta veel see lampide hoidja ja adapter? Naisterahvana ei saa ma sellest elektriasjandusest üldse aru :D Teen lihtsalt eeltööd, et hiljem "kaanemeistrile" selgitada, mida ma lõpptulemusena ootan. Need Eco Aqua LED-id on tõeliselt ilusad. Lasen oma Saksa-sugulasel kah silmad lahti hoida, ehk on sealses kaubanduses hinnad juba alanemas :roll:

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 01:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Minu katsed pirnledidega ei andnud nii häid tulemusi kui smd ledidega. Samas 5mm pirn ledidega on võimalus väga väikse voolutarbega kogu akva ära valgustada ( ja seda erivärvi ledidega, lillad, sinised, külmvalged). Katsed luhtusid osati mu enda vea tõttu, niiskuse eest ei olnud piisavalt kaitstud ja tuhmusid ära.

Kuigi keegi soovib ise ehitada siis 5mm külmvalgeid ja siniseid lede mul u. 100tk veel järel.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 02:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
RK kirjutas:
Tehke rumalale selgeks, kas lisaks tuleb osta veel see lampide hoidja ja adapter?

Kui räägid neist Arcadia Eco Aqua LED torudest, siis neil on plastist kinnitusklambrid komplektis, pildil ka ilusti näha: http://www.arcadia-aquatic.com/eco-aqua-led-tubes/ Aga need vidinad on küll ilusad, aga suht elitaarne värk - ei raatsi nii palju kulutada.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 05:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Selles probleem ongi, et konkreetsetes tingimustes ei kasva ükski taim. Isegi Pistiad ega kardhein mitte. Nüüd sain healt inimeselt suure koguse Salvinia natans´it eks näib, mis neist saab.
Akvakaane ümberehitus on juba pikemat aega plaanis, kuid ei ole siiani sobivat varianti leidnud. Kahjuks on nende torude hinnad liiga kallid.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 06:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
:wink: haakub teemasse....
kes planeerib torude uuendamist-vahetamist tasub vaadata PET CENTERI poodidesse...LÕPUMÜÜK ALE 75%%
sai isegi täna sealt üks lamp ostetud sylvania grolux taimelamp t5 39w ja hind oli kah normaalne 5 EURI....
Kuigi jah ega seda toru saab kasutada ainult koos daylight või sooja kollasega, sest proovisin --vaid selle toruga ja akva oli kohe nagu pimedam ja veidi sinakas-lillakas, aga eeldusel et 4st torust 1 on taimetoru siis on igati OK

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 18, 2014 10:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Sai täna uued rbg led ribad pandud aga vist jäävad lisa- ja öövalgustuseks. Homme, kui ma ei harju uue valgusega siis monteerin 6 powerledi uuele kaanele lisaks. Võib olla asi minus aga ma pole sellega harjunud. Proovisin pilte ka teha aga piltidelt nagu vahet pole.

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 19, 2014 01:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 15
Rein kirjutas:
Hetkel on hea hinnaga ntx sellised asjad: http://www.ebay.com/itm/EP98-Aquarium-F ... 19e0dfef96
Kui palju ja mis spektriga valgust sealt välja tuleb, pole aga teada. Kui tuleks palju, küllap siis seda ka mainitaks. Tükk aega juba kõhklen, kas mitte lihtsalt uudishimust ära osta, pole ju kallis.

Ma soetasin endale testimiseks ühe sellise (60 lediga ja white).
Ainult selle toruga näeb akvaarium(juwel 110) pimedas umbes selline välja(üritasin võimalikult tõetruu pildi saada). Toru on kinnitatud esiklaasi külge ja valgus suunatud umbes keskele.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver