foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 26, 2013 05:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Logimise puhul oleks muidugi tõhus, operatiivne ja piltlik kui akva näitajate logi oleks võimalik saata monitooringutarkvarasse (nagios, zabbix, zenoss jt) ning alertide ilmnemisel saata akvaristile e-kiri. Paned väikese Linux serveri püsti ja jälgid vajadusel 24/7 läbi brauseri akvanäitajate graafikuid nii kodust kui kodust eemal. :)

Nimetatud monitooringu seadmeid (wifi tugi jne.) akvaristidele tehakse kuid need on meie palkade seisukohast kallid asjakesed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 26, 2013 06:01 
Akvarist

Midagi sellist vist annaks Raspberry Pi-ga kokku klopsida. Sinna saab Linuxi peale lükata ning kodus võrgukaabli taha panna. USB portidesse lisada erinevad andurid. Mingi rakendus logiks andmeid ning tõstaks kuhugi võrku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 27, 2013 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
poisid tee lendate jälle pilvedesse :D
Igasugune monitooring eeldab ka vastavaid seadmeid mida tavaline akvarist ei hakka iialgi omale ostma.
Meeldetuletus võiks olla nn paned intervalli ja proge tuletab meelde.

Eesmärk oleks ikka lihtne erinevate sündmuste ja tegevuste jäädvustamine kaasaegsemal moel kui paber ja pliiats
Nii mitmeidki kordi olen kuulnud algajaid akvariste küsimast "siin mu näidud mida ma peaksin sellest välja lugema?"

selle näitude värvikoodid tegingi selleks, et ei peaks iga kord uurima kas nüüd on näit liiga kõrge või madal ja ka oleks võimalik mingit analüüsi teha, Kuid selleni ma ei jõudnud et teha mingi visuaalne kõver, sest see oleks eeldanud regulaarset testimist mida ma peale akva käivitamist pole sisuliselt enam eiteinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 28, 2013 12:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Jah, eks see "akvanäitude monitoorimine" peaks vast rohkem olema lahend mida saaksid kasutada enamus akvariste. :)

Näiteks aqadvisor laadne keskkond veebis kuhu sisestatakse akvanäitud ning sisestatud andmete põhjal väljastatakse akvaristile vastus (ok, warning, critical) ja vajadusel tegutsemisjuhised.

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver