foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: CO2 läbi filtri?
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2005 01:37 
Akvarist

Vabandan kohe kõvasti ette, aga ei leia sellekohast vastust enam ülesse siit foorumist.
Kuna tegelen kah prääga ajamisega, et taimedele pisut vurtsu juurde anda, siis oleks minumeelest väga lahe idee vooliku ots filtri sissevoolu suunata. Segaks kenasti CO2 veega ära ja poleks mingit redelit ega muud atripuutikat vaja. Loomulikult oleks vajalik sellisel juhul ööseks Co2 kraan kinni keerata või tuppa lasta.
Kasutan mingit Hydor Prime20 kanistrit (küll alles lärmab). Ah jaa. Testisin enne CO2 lisamist vett ka. Ph näit mingi 8 punni, Kh kusagil 8-9 vahel, ja Gh vaata et 33 pügalat. 24h peale Co2 lisamist Ph 7,5-8, Kh 8. Kasutada olid nii Sera kui ka Tetra testrid. Ph mõõtmine on ikka paras .... või olen ma kogu oma perega silmahaige.
Nii et mida arvate.

Üles
 Teema pealkiri: Re: CO2 läbi filtri?
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2005 02:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
rehi kirjutas:
Kuna tegelen kah prääga ajamisega, et taimedele pisut vurtsu juurde anda, siis oleks minumeelest väga lahe idee vooliku ots filtri sissevoolu suunata. Segaks kenasti CO2 veega ära ja poleks mingit redelit ega muud atripuutikat vaja.

Mõned nii teevadki, mis siis? Loomulikult võib seda teha. Loodetavasti on Sul praegu õhukivi vooliku otsas, pelgalt vooliku vette torkamisel läheb enamus CO2 lihtsalt raisku.
rehi kirjutas:
Loomulikult oleks vajalik sellisel juhul ööseks Co2 kraan kinni keerata või tuppa lasta.

Miks see niiväga loomulik on? Üldiselt loetakse selle kinnipanekule järgnevat PH kõikumist päris ebasoovitavaks, sestap kui tõesti peaks olema kaladel hommikuti hapnikupuudus siis soovitatakse hoopis ööseks õhupump käima panna.
rehi kirjutas:
Kasutan mingit Hydor Prime20 kanistrit (küll alles lärmab). Ah jaa. Testisin enne CO2 lisamist vett ka. Ph näit mingi 8 punni, Kh kusagil 8-9 vahel, ja Gh vaata et 33 pügalat.

Oled kindel et ikka õieti testisid? Ja et enne GH testimist anuma korralikult puhtaks pesid? 33 on GH kohta üsna suur number.
rehi kirjutas:
24h peale Co2 lisamist Ph 7,5-8, Kh 8. Kasutada olid nii Sera kui ka Tetra testrid. Ph mõõtmine on ikka paras .... või olen ma kogu oma perega silmahaige.

http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm on hindamisel abiks. PH mõõtmiseks on vaja sobiva skaalaga testi, skaalaga 3-10 on raske vajalikku täpsust saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2005 06:38 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Pigem soovitaks siiski äljundi peale panna CO2.
Näiteks süstlanõela või pallinõelaga. Või siis juba miski kapitaalsem süsteem.
Igal juhul tuleb muidugi bubble-counter ka vahele ehitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2005 12:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Tiff kirjutas:
Pigem soovitaks siiski äljundi peale panna CO2.
Näiteks süstlanõela või pallinõelaga.

Et miks nii? Üldiselt soovitatakse CO2 just filtri sisendisse lasta et filtris korralikult ära segataks, mispärast väljund parem on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2005 04:17 
Moderator
Kasutaja avatar

IvoOnu kirjutas:
Üks mõistlik põhjendus väljundi paremuse kohta on müra - ise ju tead mis häält filter tegema hakkab kui sinna õhku satub.

See on tõesti arusaadav, samas usuks et väljundisse lastes on asja kasutegur nii väike et ka õhukiviga on tulemus etem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2005 04:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Peaks ju olemas olema ka säärased reaktorid mis filtri voolikule vahele sokutatakse...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2005 05:01 
Moderator
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:
Peaks ju olemas olema ka säärased reaktorid mis filtri voolikule vahele sokutatakse...

Ei näe sel eriti mõtet, siis võib juba tavalise CO2 reaktori panna. Selle filtrisse CO2 juhtimise mõte minu meelest oligi algselt vaid kokkuhoid reaktori arvelt, läbi filtri on ühtlasi teekond sedajagu pikem et CO2 peaks suht hästi lahustuma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 19, 2005 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina aga arvan,et filtrisse juhtimise mõte on just selles,et saaks akvast seda üleliigset tehnikat välja viia. Korralik redel või reaktor võtab ikka väga palju ruumi ja ei ole mitte ilus silmale vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 01:28 
Akvarist

Pildid: 4
Mul tavaline sisefilter :oops: (aquael) aga kas tollel võin kah co vooliku panna sinna toru otsa, kust ta õhku ammutab et akvaariumit õhutada (muidu too voolik mul nagu niisama vees sest veepinna liikumisega peaks akvasse piisavalt õhku tulema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 04:12 
Moderator
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Mul tavaline sisefilter :oops: (aquael) aga kas tollel võin kah co vooliku panna sinna toru otsa, kust ta õhku ammutab et akvaariumit õhutada (muidu too voolik mul nagu niisama vees sest veepinna liikumisega peaks akvasse piisavalt õhku tulema.

Eks ikka võid, kardan lihtsalt see pole kuigi efektiivne moodus - eesmärk on et CO2 võimalikult hästi vees lahustuks, selleks on hea kui mullid tekivad pisikesed ning nende tee veepinnani on võimalikult pikk. Aga eks proovi järele, raske on ennustada kui hea või halb see tulemus on - kui tekivad suured mullid mis kohe pinnale satuvad siis ilmselt niru variant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 21, 2005 06:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina lasin läbi nõela filtrikäsna sisse CO2-te........lõrisema ei hakanud, väga kompaktne süteem ja lahustas efektiivselt. Aga, kogu kast oli täis ülipeenikesi CO2 mulle, mis hõljusid ja lendlesid üsna kaua ringi ja tekitasid häguse pildi. See oli ka ainuke põhjus, miks ma pumpreaktori peale üle läksin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 29, 2006 12:27 
Akvarist

Mõtlesin ka ise co2 panna filtri sissejooksule peale, mis tundukse olema suht efektiivne meetod, kuid kuna co2 muudab keskkonda happelisemaks, siis kuidas see mõjub ühest küljest filtri bioloogilise puhastamise võimele ning teisalt, kas see hape lõpuks ei hakka filtrit ennast hävitama. co2 õhutuskiviga vette lastes laguneb kivi suht ruttu ning ka vette jääv co2 torul on muutused näha (materjal muutunud piimjaks).

Äkki on kellelgi kogemust või oskab kuhugi viidata. Netist otsides ei leidnud selle teema kohta suurt midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2006 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Segan nats vahele aga see, et gh on 33, polegi väga utoopiline. Kõrvalsaarel testides tuli 38, mõtlesin et vedelik saab enne otsa kui tulemus teada. :shock: Tallinnas pole veel üle 15 läinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2006 04:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

UARU kirjutas:

Väga hästi toimivad need, vist ühtki halba omadust ei ole. Ühendatakse kanisterfiltri väljundi poole. On võimalik ise millestki aretada. Mul selline asi tehtud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 30, 2006 10:07 
Moderator
Kasutaja avatar

käpik kirjutas:
Mul selline asi tehtud.

Hästi tehtud! Mis Sul selleks poorseks materjaliks on - nende kuulikeste-silindrikeste kuju viitab et oled nad kusagilt sellistena juba saanud? Mõtlesid ise välja või on kusagil selle kohta pikemalt kirjutatud? Kas selle krempli veetakistus pole pisut probleemiks?
heikkile - usun et filtri väljundile panek on siiski parem mõte, põhjustest on eelpool juba kirjutatud.

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver