Hindasid ei oska kommenteerida - kardan, et tegu on ikkagi kallimat sorti lampidega. Täna käisin just seal Effexis sorteerimas - kahjuks on neil sees praegu vaid tavalisemat sorti (mitte otseselt taimedele mõeldud) keeratava sokliga kõrgsurve lampe. Müüja ütles et taimedele mõeldud samat tüüpi lambid on täitsa olemas, kuid nagu alati, pole neid parajasti laos.
Lampi valides küsi kindlasti sellist tüüpi kõrgsurvelampi, millel ei oleks vaja lisada ballasti (drosselit) ja starterit. Muidu läheb see asi ikkagi kole kalliks ja keeruliseks. Võimalik et ma ajan nüüd jama ja tegelikult pole ilma ballastita _taimedele_ mõeldud lampe olemas - küsi see kindlasti müüjatelt üle.
Ja väike hoiatus veel - nende lampide valgusvärvus ei pruugi sulle meeldida. Need ei ole disainitud akvaariumi jaoks. Ning samuti on nende mõõtmed päris suured - laualambilt (või-mis-see-sul-seal-oli) peab võibolla katte eemaldama.
Hirmus keeruliseks läks, eksole
Ei, ma ise ei kasuta neid lampe. Tahtsin panna neid oma taotaimedele - kuid otsustan ikkagi vist tavaliste pikkade torude kasuks. Neid on lihtsam hankida ja suurem valik. Akvaariumil on praegu üks spetsiaalne Osrami taimevalgusega lamp (Fluora - see on see violetne) ja teise lambi vahetasin täna Philipsi Aquarelle vastu (valkjassinine). Naabrid kahtlustavad vist juba ammu, et ma kasvatan kodus kanepit - aknast paistab selline ere lillakasvalge valgus välja