Amigone kirjutas:
No kui Arduino foorumis nati
google-t kasutada tulevad mõned projektid välja küll millest alustada. Näiteks
see. See viidatud projekt - sinna sisse ikka ka vaatasid? "Right now it's in the beta stage as the PCB has been designed and sent to the fab house...Currently all the capabilities for the above have been built into the PCB board; however due to monetary constraints support will be added in as I have time." Ehk siis asi on niikaugel et on disainitud trükkplaat ja see on saadetud vabrikusse tegemisele, see pole veel testitud ning pole teada kas ka toimib. Sinu argument oli et tegemist on valmis asjaga - "ei pea ise laskma plaate teha kuskil kaugelmaal kalli raha eest". Iseasi et neid plaate saab lasta teha ka Eestis, lisaks on selliseid plaate juba "hallil ajal" saanud ka koduste vahenditega teha (tõsi, maksimaalselt kahepoolseid). Kui seda projekti vaadata siis see Arduino kit on asja südameks, kogu karm iseehitamine toimub ümber selle ning seda pole hoopiski vähe, pigem tunduub et rohkem kui Felchi projektis (tõsi, ma ei saa kõiki asju töö juures vaadata, pluss see et osad lingid selles Arduino projektis lihtsalt ei tööta).
Amigone kirjutas:
Minu poolt pakutud variandis on juba suur osa valmis kujul olemas ja need üksikud funktsioonid mida automatiseerida ei nõua olulist elektrooniku teabebaasi.
Tegelikkus on see et selle tuuma ümber vidinate omal käel ühendamine ja mikrokontrolleri programmeerimine nõuab palju enamat kui Felchi projekti kordamine. Felch on kogu selle "musta töö" ära teinud mida pakud et igaüks võiks ise teha. Mingi programmeeritava kiti leidmine on kökimöki, keeruline on just kõigi seadmete liidestamine ja mikrokontrolleri progemine. Ja kui seda pakutud projekti vaadata siis on vaja veel lisaks tellida hulganisti vidinaid nii et ka maksumuse osas kahtlen et see Felchi projektist odavam tuleks, pluss see et vaevalt seda kuigi kompaktseks saab.
Mis puudutab väidet et "Ma olen küll mõninga kogemusega jootekolvi kasutamise alal aga mikroskeeme plaadile põlve peal ei tinuta." - no ma ei tea, ma pole mingi elektroonik kuid olen mikroskeeme "põlve peal" plaadile jootnud, plaadilt maha võtnud ja teisele plaadile jootnud jms. ning pole küll probleeme olnud, isegi mitmekihiliste trükiplaatidega saanud seda vahel teha. Vajab mõningast harjutamist ning õigeid tööriistu ja -võtteid, kuid raketiteadus küll pole. Ja viidatud linkidest paistab et jootetöödest ei pääse ka Arduino puhul.
Mul pole midagi Arduino vastu, täitsa põnev asi ja kasutaks isegi ehk mõne projekti jaoks. Kui aga võrrelda Felchi projektiga siis on nagu õunte ja apelsinide võrdlemine - ühel juhul terviklik projekt mis katab kogu akvakontrolleri ehitamise, teisel juhul sisuliselt vaid programmeeritav mikrokontroller mille ümber tuleb kõik liidestused ise välja mõelda (või kuskilt otsida ja kokku klapitada) ja valmis ehitada. Need nähtud Arduino baasil akvakontrolleri projektid küll muljet ei avaldanud, ehkki sealt võib-olla mõne idee isegi leiaks.
Aga OK, asi kisub offtopicuks. Kui jätkata siis ilmselt eraldi teemas (tõstan hiljem Felchi teemast lahku).