-Karl- kirjutas:
kpl Kalake kirjutas:
kassast läbi lüües oleks õige hind igal juhul välja tulnud.
Mis vahe seal enam on..ma muidugi konkreetset olukorda ei tea, aga näiteks:
tootel on hinnasilt 1500.- ja kassas tuleb "õigeks hinaks" 3000.-, siis antud olukorras jauraks mina nii kaua kui ma selle toote 1500.- eest omale saan.
mul on olnud selliseid juhuseid, ja enamus on ka minu poolt vaadates positiivselt lõppenud. Ja sellise jaurmise juures pole midagi ebaseaduslikku, tegelikust odavama hinna välja panemist võib tõlgendada ka kui tarbija petmist. Niiet selle hinnaga mis on otse tootel, peab selle toote ka osta saama (tegelikust kallima hinna juures oleks see absurd
)
Õige hind PEAB olema, ja kui ei ole, on see lohakus või pettus
Päris nii siiski ei ole, et selle hinnaga peab saama, mis tootel väljas on, kui tehingu sõlmimise ajal (s.t. kassas arvet tehes) selgub, et hind oli vale. Müügisaalis on ligipääs hinnasiltidele kõikidel inimestel ning igaüks saab neid oma suva järgi ringi tõsta. Loomulikult tuleb sagedamini ette, et müüjad lihtsalt eksivad hindade väljapanemisel, kuid vale info andmise eest võib tarbijakaitseametnik trahvi teha ja see on tema otsustada, kas tegu sihiliku pettuse või lihtsalt lohakuse ja mõne üksiku eksimusega. Viimasel juhul reeglina ei trahvita ka.
Kindlasti ei ole kohustatud aga müüja sõlmima tehingut hinnaga, mis tootel väljas (kui vahe pole suur, siis ta loomulikult võib otsustada seda siiski teha). Siis oleks ju eriti lihtne võtta hinnakleeps odavalt tootelt, panna see kallima peale, minna sellega kassase ja hakata seal jaurama
.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel
irma@kalake.ee