foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 08:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei tea, kas selles filtris samuti kuid minu Eheimil ummistusid kraanid filtri kattel. Voolikute puhastamine ei aidanud voolu taastada aga niipea kui kraanid loputatud, hakkas jälle kenasti tööle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 11:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uue filtri ostmine ei ole ju lahendus...Ka see võib ükskord kuskilt ummistuda ja lakata töötamast...mis siis?kas jälle uus filter?
Olen 99% kindel et selle lahti-kokku sehkendamisega miskit kusagilt valesti läks ja selle pärast ta sul streigipgi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 02:12 
Akvarist

Vaata oleks tore kui keegi asjalikum inimene selle üle vaataks.Minul on tõesti juba juhe koos.Ma ei välista ,et teen midagi valesti ja tundub,et antud momendil mina enam ei oska.Mees ka ei aita.Vahest leiad aega ja tuled appi.Loodan,et tasus saame kokkuleppele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 07:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Kas vee läbivool on vähenenud (ja tegelikult ka või ainult tundub nii) või mis tal ikkagi viga on?
Voolu vähenemist põhjustab üldjuhul voolikute/kraanide jms ummistumine. Põhimõtteliselt ka mootor.
Aga võib-olla on filter akvast liiga madalal? Voolikud ei ole kusagilt liiga kokku surutud (painutamise kohad nt., seal tekib lihtsalt jõnks sisse)?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 09:47 
Akvarist

Tegelikult ei toimi WET/DRY süsteem või kui toimib,siis väga harva.Enne viskas iga 15 min järel tugevama veejoa,aga nüüd pole mingit kindlat sagedust näinud.Muidu ikka voolab torust vett.Lootus on,et asi toimib.Kalad siiani elus ja vesi kah enam vähem selge.Kraanid lükkasin torude puhastuse järel harjaga puhtaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 10:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Ehk viskad lingi filtri juhendile - ma olen nii mugav ja laisk et ei viitsi otsida :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 10:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Felch kirjutas:
Ehk viskad lingi filtri juhendile - ma olen nii mugav ja laisk et ei viitsi otsida :)

http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleit ... 7_2329.pdf

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 10, 2010 11:09 
Akvarist

Eheim Wet/dry termo 2329 on alla kirjutatud.Voolikud vaatasin ka üle,ei ole keerdus ega kokku pigistatud.
On kuidagi nii hea kogeda,et akvaristid on omavahel tõeliselt abivalmid.
Väga harva tuleb viimasel ajal nii toredaid inimesi ette.Suured tänud,et viitsite uurida ja nõu anda.
Piret

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 08:44 
Akvarist

Nüüd on siis vesi kah sogane.Lähen solistan jälle filtris.Äkki täna veab ja saab jälle korda.Kui kellelgi on mõni hea idee ,oleksin väga tänulik.
Piret

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 11, 2010 11:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Tahtsin manuaali uurida aga polnud aega... :( Proovin homme lugeda.
Üldiselt on nii, et puhastama peab filtrimaterjalide korvide vahelisi tihendeid ja vaatama, et nad oleks omal kohal ja mitte kokku muljutud (mul oli nii). Siis puhastada kraanid ja lõpuks ka voolikud. Viimane pole väga kriitiline.
Filter ei tööta ka siis, kui on kusagilt õhku vahele võtnud. Luriseb, käriseb ja ei pumpa või pumpab ülivähe. Enamasti siiski üldse mitte.
Siis aitab kui väljavoolu otsast veidi vett imeda kuni voolamine taastub (eeldusel et õhuleke ei ole pidev).
Tavaliselt olen filtri vee sissevõtu toru ette pannud vatilapi (abikaasa kosmeetika kotist, pst....ärge edasi rääkige :) ) Siis ei saa suurem sodi filtrit niisama lihtsalt ummistada. Vatt "kulub" nädalaga, peab pidevalt vahetama.

Kuiv/märg filtrit pole mul seni olnud, proovin tema tööst aru saada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 01:47 
Akvarist

Mul ei ole korvide vahel mingeid tihendeid,ainult Wet/dry süsteemis on midagi.Kraanid on puhastatud,voolikud ka.Ei lurise. Hommikuks oli seis hull,vesi oli sogane ja ma ei tea kas sellest,aga üks emane gupi oli surnud.Leidsi ajutise lahenduse,laenasin 175 liitrisest akvast teise välisfiltri.Nüüd on see kahe pisikese sisefiltri peal.Ei tea kaua vastu peab.Oleksin juba ammu uue JBLi ostnud,aga neid ei ole.Tulevad alles veebruari viimasel nädalal.Kalakesest öeldi nii.Oleks tore kui keegi oskaks aidata.Vahetusjuppe pidi olema,aga kui ei tea mida vahetada on asi kurb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 02:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pane õhuvoolikule pime ette! Vaata kas siis hakkab funkama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 05:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Manuaalis on tervelt mitu lk. veakirjeldusi. Hakkab silma et filtri kõrgus on oluline. Samuti see, et substraati poleks liiga palju, voolikud ühepikkused ja wet/dry osa klapi tihendid oleksid ok ja et flöödi otsas oleks ikka kork. Vaata seletusi, ehk leiad vea.
Kui filter on pikka aega jupsinud, võib bakterikoloonia sees koolnud olla ja filtrist tuleb välja vaid solki mis teeb vee sogaseks. Vist tasuks filter üleni puhastada.
Asja saab kasutada ilma wet/dry funktsioonita kui õhutoru otsa ette kork panna.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filtri kõrgus akva suhtes peaks niikut OK olema,supstraati ei saa kah nagu rohkem panna kui ette nähtud.Küll aga jah võib olla viga wet/dry ühenduses,klapis või on ujuk kinni kiilund või must...Flööt ei mängi mingit rolli,asi töötab ka ilma flöödita kenasti

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 12, 2010 05:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Mul ei ole korvide vahel mingeid tihendeid,ainult Wet/dry süsteemis on midagi.Kraanid on puhastatud,voolikud ka.Ei lurise. Hommikuks oli seis hull,vesi oli sogane ja ma ei tea kas sellest,aga üks emane gupi oli surnud.Leidsi ajutise lahenduse,laenasin 175 liitrisest akvast teise välisfiltri.

See ei olnud eriti tark toiming, arvan. Erinevad bakterkolooniad ikkagi. Vaevalt sa sellele vahetusfiltrile uue sisu panid.

Üles
 [ 59 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver