foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:21 
Akvarist

Pildid: 4
Kui keegi teab siis võiks koos hinnaga või lingiga panna toimiva lahenduse.

200sele mõeldud sisefiltreid olen poes näinud, ma ei näe takistust ka nende topelt paigaldamises :roll:

Mis hindadest algavad kanisterfiltrid sellele akva suurusele?

Kui kellelgi on eesti weebipoodide linke siis oleksin ka tänulik :)

Või oleks mõtet ebay poole vaadata? paarisaja kroonise võidu nimel ei viitsiks aga suurema summa puhul ehk küll.

Lugupidamisega ja ettetänades.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Odavam oleks vast ise sump teha. Põhiosa maksaks siis ainult pump ja ülejäänud oleks juba pudipadi.
/viewtopic.php ... sc&start=0

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:36 
Akvarist

sumpasid ole näinud aga seda lahendust väga ei taha...arvan, et sisefiltridki oleks ilusamad....välisfilter muidugi kõige etem aga hindadest pole ettekujutustki.

EDIT: Antud teema sump on kasti väline...pidasin ise silmas rohkem kasti sisse või taha liimitud sumpasid mis mulle ei meeldi.

Tänan tähelepanu eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:54 
Akvarist

Leidsin sellise lehe: http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=222
ja tundub et odavaim valmislahendus oleks miski alates 1000L/h ehk 2,5k eeku

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mind selle lahenduse juures ei häiriks välimus vaid see kui akvale on ehitamata ülevool ehk siis kui akval on ülevool, aga üle akva ääre sifooni põhimõttel. Välimusele saab alati kapi ümber kombineerida.
Sinu akva on alles ehitamisel vist....mina teeksin sumba jaoks ülevoolukambri akva sisse. Sealt läheb vesi sumpa mille lõpuks pump uuesti üles pumpab. Sellise OR 1200 pumbaga saaks juba 3-400 liitrile ilusa voolu tekiada. Maksab see ka vist uuena 900 eek, aga ma prooviksin seda ka foorumist kasutatuna osta.
Lisakulutustena läheks aga akvasse aukude puurimine ja läbiviigud. Samas on need plastkarbid odavad. Mis oligi ju prioriteediks.
Peale selle ei ole mõtet nii suurde akvasse mingit a la 500 liitrit/tunnis (tegelikku veehulka) filtrit ostagi. Kui kalu soovid pidada siis vajab varem või hiljem täiendamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valmislahendusena soovitaks:
JBL CristalProfi e1500. Kuni 600 liitrit või akvaariumile pikkusega 150 cm, võimsus 1500 l/h.
Hind 2250 kr.
(sealtsamast kalakesest)

+ natuke filtrimeediat juurde ka vaja...

Endal JBL e900 ja väga rahul... Eheim on ka kindlasti samahea (mõned väidavad et parem) aga hinnaklass on suurem...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:00 
Akvarist

Sellise suurusega akvale sisefiltrit ei soovita, kui tahad seal kalu pidada. Odavaim välisfilter poest ostes on vist JBL Cristal Profi e1500.
Paraku pole Eesti akvatooteid müüvatel kauplustel väga oma müüdavate toodete ja hindadega kodulehti, aga Kalakesel on. Sealt saad siis vähemalt miski hinnamäära kätte
http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=222

On ka Discus On-Line http://www.discus.ee/index.php?cPath=79_92
kust ise sain ääretult kiirelt ja soodsalt soojendi suure akva jaoks. Õhtul pärast kella 17 tellisin ja hommikul oli käes :)
Välisfiltristest müüvad nemad kaubamärke Hydor ja Resun. Resuniga on mul endal paraku üks negatiivne kogemus - küll kasutatud filtriga, aga tolle keermetesse olid tekkinud praod, mis vett läbi lasid.

Endal JBL CP e900 (ostetud Bettast) 200sel ja JBL CP e700 (ostetud siit foorumist) 112 l kastil kasutuses ja igati väärt filtrid. Ei mingit muret ega müra. Aeg-ajalt puhastan voolikuid, üsna harva filtrit. 440 l kastil on JBL CP 500 (ostetud siit foorumist), mis minu teada enam tootmises ei ole. Helista akva kauplustesse ja küsi, mida pakuvad ja mis hinnaga.
/404.html
Samuti võid oma ostusoovi ka siia foorumisse "Ost" alla panna.

Kes Sul seal elama hakkavad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:01 
Akvarist

Need millel kirjas ei ole neile ilmselt soenduselementi sisse paigaldada ei saa onju? ja soenduselemendid peavad oledma spetsiaalselt filtritesse mõeldud ?

Sumpade asja peab veel uurima, hetkel mil ma neist midagi ei tea tekib küsimus mis siis saab kui elekter ära läheb?

Esialgu pean oma prügikolle edasi ehk et oscarid valdavalt :D

Tänud linkide eest.
Kas see on väga kehv variant kuna ta niivõrd palju teistest odavam on: http://www.discus.ee/product_info.php?products_id=514 ?

Viimati muutis jeff01, Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:06, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soojendust jah sisse ise orgunnida väga ei saa. Samas võimatuid asju ei ole olemas :D kuid lihtsam on see eraldi panna.

Sumbaga akvale tuleb kas kohe teha (klaasist akvaariumi külge) ülevoolu kast või lisada see eraldi üle ääre karbina, mis ei lase kogu veel välja voolata kui pump ei tööta...

Vana CP 500 ongi e1500

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Need millel kirjas ei ole neile ilmselt soenduselementi sisse paigaldada ei saa onju? ja soenduselemendid peavad oledma spetsiaalselt filtritesse mõeldud ?

Sumpade asja peab veel uurima, hetkel mil ma neist midagi ei tea tekib küsimus mis siis saab kui elekter ära läheb?

Esialgu pean oma prügikolle edasi ehk et oscarid valdavalt :D

Sumpa saad soojenduspulga sisse visata.
Elektrikatkestus on igatpidi halb kui pikemat aega kestab. Kui mõtled uputuse mõttes siis ülevooluga akvas sees on nii, et kui elekter kaob siis peab sumpa mahtuma nii palju vett kui veel ülevoolust tulemas on. Selle koguse saab välja arvutada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:11 
Akvarist

Mis sellest arvata: http://www.discus.ee/product_info.php?products_id=336 ajutise lahendusena kuniks kanistri jõuab osta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks see vett liigutab... mis peamine... filtrimaterjali sellel just liiga palju ei ole :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 10:28 
Akvarist

Sellist viimast sisefiltrit olen omanud. Minu 280 liitrise akva jaoks oli selle läbivool liiga suur ja tekitas paraja tormi. Puhastada oli suht tüütu, kuna selleks tuli need torbikud lahti võtta, filtrimaterjal ära loputada (kanga taoline materjal torbiku välisseinades) ja hiljem torbikute sisse biokuulid ükshaaval tagasi toppida. Ja vaikne see nüüd kindlasti polnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 11:01 
Akvarist

Selge, se on siiski variant mis on võimalik ajutine lahendus kui akvaariumi valmimise ajaks miskit korralikumat ostnud ei ole veel.
Vaikus pole kõige olulisem näitaja kuna magamistoas ta just ei ole. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 05, 2010 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

jeff01 kirjutas:
Selge, se on siiski variant mis on võimalik ajutine lahendus kui akvaariumi valmimise ajaks miskit korralikumat ostnud ei ole veel.

Ei ole olemas midagi püsivamat kui ajutised lahendused :D, nii et ole ettevaatlik. Ilmselt mingi aeg ajab asja ära ka nimetatud sisefilter tõesti.

Oskaritel on vaja võimsat filtrit, seega soovitaks hiljem tõesti asutada võimas välisfilter. Omal nt Eheim professionell 2228 200-liitrises, sai ostetud varuga, et sobiks tulevikus ka suuremale akvale, aga olen väga rahul. 400-liitrisel Oskaritega kastil võiks olla ilmselt võimsamgi filter., kuigi tehaseandmetel on minu filter kuni 600-l akvale mõeldud.

Sump oleks ilmselt parim variant kui tahta odavamalt läbi ajada, on kuhu see kaadervärk paigutada (peita) ja viitsimist meisterdada.

Üles
 [ 29 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver