foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kaane vendist.....
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 17, 2009 10:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõte siis järgmine. panna kaane sisse 2 60mm või siis 80 mm arvuti venti, toiteks mobiili laadijad väljundiga 5V. ja visuaalsuse mõttes mõtlesin pst aned vendikad milles LED'id sees. Sellest mõttest tulenevalt järgnevad küsimsued. kas üks laadija suudab ringi ajada mõlemat venti? või oleks mõistlik mõlemale eraldi? kas 12V peal töötavad LED'id väga tuhmid kui nad 5V peal? töötavad nad üldse? ja sellest tulenevalt, kas neid võimalik lülitada eraldi võrku kus 12V. ehk siis vendid töötaks 5V peal ja LED'id 12V peal?. kuna ma ise olen elektris ja elektroonikas väga lammas siis igasugused ideed ja abi oodatud :)

200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 17, 2009 11:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=338820
ehk abiks ise meisterdamisel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 17, 2009 11:58 
Moderator
Kasutaja avatar

12V ventilaatorid käivad ka 5V pealt aga seisust ei taha startida. Pead näpuga käima aitama...
Muidu aga - kui toiteallikal piisavalt võimsust siis pane järgi niimitu ventilaatorit kui vaja on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

hangi kusagilt poola telekaantenni(rest)võimu alaldi, mul oli sellel kaks 100mm arvuti venti järgi ja töötas kenasti.alaldi on 12v.
mati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 12:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
mina kui ma asjast midagi ei teaks läheneks asjale nii et hangiks ühe arvuti toiteploki kus kõik vajalik koos juhtmete ja pisitikutega küljes...
sinna ühendaks vendid ja ledid ja asi tahe... kui vaja tõstaks otsad ringi et vendid käiks 12v asemel 5v peal ja korras..

have a nice day my little brother... :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 12:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

fakk, miks mina selle peale ei tulnud :P

200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 12:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui minu teha asi oleks, siis ma küsiks, et miks need ledid sinna venti vajalikud on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 01:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

noh, et ikka ägedam oleks :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 01:21 
Akvarist

Kui sa 12V toiteka leiad ning järgi ühendad, siis ledid leiad ka 12V üljuhul minumeelest olid 3V.
Soovitan pingeregulaatori enne ventilaatoreid vahele surada, kuna koguaeg ei pea ned ventikad 100'ga uhama ning lõpuks häirib see ka kõrva ning tööiga väheneb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 01:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ericssoni mobla laadija 5,8v oli ja sobis ventilaatori jaoks hästi. Põhimõtte poolest sobib terve arvutitoide ka, aga kuhu see kolakas ära mahutada ? See nagu kirvega sääse püüdmine, ebamugav. Led-ventilaatorit ei saa nii tööle, et väga vaikselt käib ja LED normaalse heledusega oleks. Praegusel ajal tegelikult peab igal asjal LED küljes olema, muidu pool tööd tühja läinud :) . LED-ventilaatori (nagu ka teised odavad ventilaatorid) peamine häda pideva töötamise juures on see, et tõenäoliselt kulub läbi ja hakkab urisema. See aeg on täiesti suvaline, kui kaua kestavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 09:08 
Moderator
Kasutaja avatar

LEDid ventilaatori küljes iseenesest ei tee asja vähem vastupidavaks. Urisema hakkavad nad kõik. Mõni varem, mõni hiljem.
Muide, asrvuti toitekal on ka ventilaator mis uriseb ja lärmab. Kui tahad vaikset akvaariumi siis ei sobi eriti. Toiteid saab sellest karbist küll kenasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
LEDid ventilaatori küljes iseenesest ei tee asja vähem vastupidavaks. Urisema hakkavad nad kõik. Mõni varem, mõni hiljem.
Muide, asrvuti toitekal on ka ventilaator mis uriseb ja lärmab. Kui tahad vaikset akvaariumi siis ei sobi eriti. Toiteid saab sellest karbist küll kenasti.

Toiteploki ventilaatori võib vabalt asendada passiivjahutusega ehk
lihtsalt radiaatoriga, kui selle ploki taga mingit arvestatavat võimsust pole.

Samas selle arvuti toiteploki kasutamisega on see asi, et see emaplaadi
külge ühendamata iseenesest ei töötagi ja tööle saamiseks on vaja paar
toiteplokist väljuvat juhet omavahel kokku ühendada. Millised? Peast ei mäleta.

Felch kirjutas:
12V ventilaatorid käivad ka 5V pealt aga seisust ei taha startida. Pead näpuga käima aitama...
Muidu aga - kui toiteallikal piisavalt võimsust siis pane järgi niimitu ventilaatorit kui vaja on.

Arvuti korpuse tuunijad ehk casemoder'id lahendavad selle probleemi nii, et ventilaator
ühendatakse ühe klemmiga 12V ja teisega 5V toiteploki väljundi taha, mis annab
potentsiaalide vaheks (pingeks) 7V ja see tõmbab juba standartse tiivku seisust käima ja
veab ka ventilaatorit piisavalt ring, et jahutada ning samas mitte väga valjult lärmates.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 10:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Silver kirjutas:
Samas selle arvuti toiteploki kasutamisega on see asi, et see emaplaadi
külge ühendamata iseenesest ei töötagi ja tööle saamiseks on vaja paar
toiteplokist väljuvat juhet omavahel kokku ühendada. Millised? Peast ei mäleta.

roheline -must

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 10:32 
Akvarist

A miks sul üldse neid ventilaatoreid vaja on? IMHO (minu arvates) teevad nad lärmi ja ilma äärmise vajaduseta, lihtsalt igaks juhuks, ma neid küll ei lisaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 11:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

tv kirjutas:
A miks sul üldse neid ventilaatoreid vaja on? IMHO (minu arvates) (minu arvates) teevad nad lärmi ja ilma äärmise vajaduseta, lihtsalt igaks juhuks, ma neid küll ei lisaks.

Ventilaatorid on vajalikud süsteemi jahutamiseks teatud juhtudel.
Suvel suure kuumaga võib tekkida olukord, kus toa õhutemperatuur läheb mõnel
hetkel oluliselt kõrgemaks, kui seda on akvaariumi vee optimaalne temperatuur.

Sellisel juhul enam akvaarium iseeneslikult soojusülekande (klaaside vahendusel) ja
soojuskiirguse ära andmise toimel ei jahtu, vaid vastupidiselt soovitule hoopis soojeneb,
kuna kontaktne soojusülekanne ja soojuskiirgus on suunatud toaõhust akvaariumisse.

Lisaks soojendab akvaariumit ka märkimisväärselt kasutatav tehisvalgustus.
Eriti kõvasti soojendavad akvaariumi vett metall-haliid lambid, mille soojuslik koguvõimsus
võib olla mitusada vatti ja ka sellest liigsest soojusest tuleb kuidagi moodi vabaneda.

Pealt avatud akvaariumid jahtuvad iseeneslikult akvaariumivee aurustumise tõttu.
Kui aga akvaariumil on kate peal, siis sellist vaba aurustumist ja jahtumist ei toimu, ning seega
ongi vaja kattega akvaariumi jahutamiseks veepinda ventileerida ja veeauru tehislikult eemaldada.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver