foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 01:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul lihtsalt kaane all õhk phm ei liigu, küljepeal augud pole aidanud, vesi aurub ja kondenseerub usinalt ja kaane alune koguaeg märg, mis mulle kohe üldse ei meeldi. Seega mõte ongi vendid panna, üks sisse puhuma, teine välja. ja siis oli mõte et võiks juba natuke huvitavat väljanägemist asjale anda. puhtalt esteetilise väljanägemise tõttu:) eks ma lähipäevil külastan mõndasid paremini varustatud poode, vaatan kuidas need asjad ventidel toimivad, kas võimalik kahe erineva toite peale panna või ei. kui jah siis idee panna vendid mingit pidi panna vendid eraldi toitele mõlemad, ja mõlema vendi LED'id koos eraldi toitele, ehk siis kokku 3 eraldi toidet. kui ei ole võimalik võrku normaalselt eraldada, siis peab tava ventidele ise LED'id külge nikerdama. Praegu mõte siis selline. igasugused nõuanded oodatud.

200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kas probeem on ka vee liigne soojenemine või pigem ainult kondenseerunud vesi?
Kui ainult vesi, siis ma isiklikult ei paneks vente:
*Esiteks ei pea sa vett siis nii tihti juurde kallama (vendid viivad kõik aurava vee minema, kondenseerudes kukub aga tagasi akvaariumisse)
*Teiseks hoiad elektrit kokku - pead vähem küttepulgaga kütma (kui lambid kütavad, siis küttepulk teeb tööd vaid öösiti) + vendid võtavad elektrit
*Kolmandaks müra on vähem - ajapikk hakkavad vendid niiehknaa natuke häält tegema.

Mina enda vanal akval panin vendi ainult sisse puhuma - oli see vee ülekuumenemise jama suvel. Välja saab õhk ise aukudest ning siis ei ole vent ka niiskuse käes. Muidu väljatõmbav vent on koguaeg niiskuse käes ju... Sissepuhuv võtab aga väljast kuiva õhku...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 18, 2009 05:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

poes juba käidud ja otsustasin asja lahendada järgnevalt, arvutikeskusest peterburi teel ostsin 2 venti millel LED'id ja nende lüliti juba küljes ja oomipoest järvelt ostsin adapteri millel väljund muudetav, ehk siis kas 1,5V, 3V, 4,5V, 6V, 7,5V, 9V või 12V. ehk siis saan vajadusel volte muuta vastavalt soovile. ja jupi kaablit ja veekindlaid klambreid asjade ühendamiseks.

200L 2x SAE,2x Ancistrus,2x Pelvicachromis pulcher,1x Pterophyllum scalare,4x Gymnocorymbus ternetzi,6x Nematobrycon palmeri,4x Hyphessobrycon herbertaxelrodi,4x Paracheirodon innesi,1x Platydoras costatus

Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver