foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 07:05 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
No mitte et tahaks kedagi ühele vöi teisele teele suunata, aga
kindel on see, et Tanganjika biotoopi on raskem/kallim pidada kui ntks Malawi oma. Malawi cichlidid annavad apsakaid palju kergemini andeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 07:34 
Akvarist

algse küsimuse juurde tagas, hea kontoritoru on taimedeta akvale täitsa sobiv :P
st. vali hea värviedastusega valgusallikas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 07:58 
Akvarist

Vetika vastu võiks aidata ultraviolett valgusega vee steriliseerija, see on sobilik just taimedeta akvale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 08:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kert kirjutas:
algse küsimuse juurde tagas, hea kontoritoru on taimedeta akvale täitsa sobiv :P
st. vali hea värviedastusega valgusallikas

Ma mõtlesin vahepeal mereakvaariumites kasutusel olevatest sinistest torudest.. need võiksid ka päris ilusa mulje jätta.. kombineeritult siis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 08:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niiskuskindlaid pesasid küsi Effexist, see asub Kadaka teel Selbverist linna poole hoovi peal . Kui ütled , et tahad akvasse siis teavad kohe millist anda.
Sinist valgustoru koos valgega kasutada saab huvitava lahenduse, olen seda näinud. Seisab keset Pärnut üleval ja akva on ka ainult kividega sisustatud. Tulemus päris normaalne,efektne. Kuid minu arvates sobib rohkem avalikku kohta.
Labase kontorivalgusti toru küll ei kasutaks , sest hinnavahe parema spektriga toruga pole eriti suur ca 50.-.
Valgust võiks olla ~0,5w/m2 peale, kalad on näha ja võimalikud taimed (vall. anub. micr.) vajavadki keskmist valgust.( andmed Tropica.com ...low-high)

SORRY KLM ... TEEMAVÄLISELT...

Lisaksin omalt poolt küsimuseks , kas keegi on kasutanud cichliidide värvide paremaks esiletoomiseks selleks loodud preparaate, olen nendest kusagilt lugenud, kuid katsetada pelgan?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 08:29 
Akvarist

see oleneb kalade värvusest, mereakvadel tavaliselt hästi külmad torud(10000k ja rohkem), et siis siniste kalade puhul on see väga kena, kuid punaste puhul peaks kasutama madalama värvustemperatuuriga torusi
abiks juba tuttav link: http://www.aqua-web.org/users/saurama/index.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 09:09 
Administraator
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
2. vetikatele peab olema ebasobiv keskkond

noh sellega on nii, et las vetik kasvab, seda need kalad ju söövad hea meelega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2004 11:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tegelikult on lisaks taimedega ja taimedeta akvaariumile veel ka vahepealne variant - vees vabalt ujuvate taimedega akvaarium. :) Ma ei mõtle siinkohal pinnal ujuvaid taimi - Tanganjika biotoobis selliseid polegi, küll aga on seal selline taim nagu Ceratophyllym demersum. See taim peaks selvima ka küllalt vähese valgusega sest väidetavalt kasvab ta järves ka kümnete meetrite sügavuses.
Et miks ma üldse sellest räägin? Taimed toimivad ka kalade kaitsjatena eemaldades veest kaladele toksilisi aineid (taimekasvatajate hulgas on olnud ka selliseid arvamusi et tiheda taimestikuga akvaariumis pole vaja jälgida mingit sissetöötamistsüklit sest taimed neutraliseerivad nii tõhusalt kaladele kahjulikud ained), lisaks on Ceratophyllym demersum taim mis suudab vetikaid mingil määral tõrjuda. Lugesin ühe kalakasvataja muljeid kes kalu massiliselt müügiks kasvatas - ta avastas et kui viskas maimuakvaariumitesse Ceratophyllym demersumi siis suremus langes järsult. Leidsin muide et ka Kadriorus kasutati sama taime muidu taimedeta akvaariumites. ;)
Lõppude lõpuks, kui see taim ikkagi ei meeldi siis tema väljaviskamine on lihtsaim asi.
Kes väidab aga et Tanganjika järvele pole taimed omased see eksib - kõik sõltub sellest millisest järve piirkonnast on jutt. Seal on lisaks kaljusele ja kivisele põhjale ka liivast ja savist põhja kus taimi jagub (vt ntx einarsi pakutud linki http://www.aquahoito.info/suomi/tanganj ... kasvit.php ), ka kalaliigid vahelduvad - ühed on rohkem omased ühtmoodi põhjale, teised jälle teistsugusele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 29, 2004 12:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein mis kohta sa Kadrioru all silmas pead ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 29, 2004 12:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Cardo kirjutas:
Rein mis kohta sa Kadrioru all silmas pead ?

http://www.akvaariumistuudio.ee/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 29, 2004 03:17 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
KLM kirjutas:
Kas Sa oled ise pidanud ilma taimedeta akvaariumi, et tead öelda, et see pole lihtsam?

vähe on vist neid asju mida ma proovinud ei ole.chichliididega taimevaba akva pidamise kogemus mul küll puudub,küll aga oli pikka aega taimevaba mu maimukast,mille kohal ripub harilik 18W laualamp. vetikad lausa armusid sellesse akvaariumisse...seni kuni catrina mulle lahkelt tüki java sammalt kinkis

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 29, 2004 04:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
vetikad lausa armusid sellesse akvaariumisse...seni kuni catrina mulle lahkelt tüki java sammalt kinkis

Mis siis juhtus? Java moss lõi akva vetikatelt üle? Kas Jawa vetikavastaseks võitluseks siis hea?

Sorry, et teema raamidest pisut välja lähen!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 29, 2004 05:14 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vetikad lõpetasid oma vohamise ära,jäägid said seintelt/kännult maha kraabitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 01, 2004 04:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

[quote="ecolog"]Valgust võiks olla ~0,5w/m2 peale, kalad on näha ja võimalikud taimed (vall. anub. micr.) vajavadki keskmist valgust [/quote]

Kas oled ikka kindel, et valgust 0,5 W/m2 ? Mul ei tule põhja pindala mitte ühte m2 ka mitte:)
Ise ostsin juba alguseks 2x36W Sylvania Aquastar toru. Kui vaja, siis hiljem saab lisada, aga arvasin et proovin alguses vähesega, kuna taimi palju ei tule (Anubias, microsorum, ehk ka vallisneria)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 01, 2004 05:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

a äkki mõeldi 0,5W liitri kohta ... :roll:

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis