MARKO kirjutas:
Kui õhu temperatuur on viidud 21-ni, on teised abinõud mõttetud. Sellest piisabki.
Ei pruugi piisata kui akvaarium asub kapis ( õhk ei liigu eriti selle ümber ) ja seda soojendavad valgustid ning päike.
MARKO kirjutas:
Mis foolium? Selge, et ükski akva ei taha ju otsest päikesevalgust. Selge, et vaja katta kardinate vms.
Alati ei ole võibolla tahtmist kardinat või midagi akna ees hoida. Fooliumi kleepimine on üks lihtsamaid võimalusi neeldumist vähendada. Põhiliseks probleemiks on see, et päike ei pruugi läbi külje vaid esiklaasi paista.
MARKO kirjutas:
Ventileerimisest ei ole kasu kui õhutemperatuur on suurem kui akva vee temperatuur??
Ja palava ilmaga higistamisest pole kah kasu? On küll kasu - vedeliku aurustumine jahutab vedelikku või keha mille pinnalt see aurustub. Ventileerimine lihtsalt kiirendab protsessi kuna toob kuivema õhu niiske asemele.
MARKO kirjutas:
Iseasi kui valgusteid jahutada ventilaatoritega.
Valgustite puhul piisab üldjuhul täiesti passiivsest jahutusest, ventilaator on vajalik võibolla ainult õhu karbist/kapist väljajuhtimseks. Hoopis olulisem on mitte lasta ballastidest eralduval soojusel akvaariumivees neelduda.
MARKO kirjutas:
Ja see jääkottidega jamamine on tõeline nuhtlus. Ainult tõsta kotte. Oma elu ei saagi siis elada.
Kui see karp mõistlikult üles seada siis pead jääd 1-2 korda ööpäevas lisama. Ma olen vahel kah laisk kuid niipalju viitsiks seda ikka teha, kui mu hoolealuste elu sellest sõltub.