foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: VÄLISFILTER
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 09:16 
Akvarist

selline küssa et kui on kast 300l siis kas aitab eihem professionel 2226 kuni 350l soovitati kuni 950l miks nii ja mis põhimõte on teisel väiksel akvaariumil päris kasti all ja kuidas töötab sump äravoolud ettetänades!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2009 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vastus esimesele küsimusele: Ei, kindlasti mitte. Mul endal on sama ja algul sooivati ka kauplusest, et sobib ja jääb varugi. Tegelikkus on hoopis teine. 950liitrit on pumba tootlikus nullkõrgusel ja voolikuteta ja ilma filtri meediata...kui sedagi. Ei ole mõõtnud. Küll aga mõõtsin selle tootlikuse omases tingimustes oli 280L/h. Tingimused olid u kaks kuud puhastamata, filtri sisuga ja voolikutega üle 240 Juweli ääre. Filter on akva all kapis. Täiesti normaalsed akvapidamise tingimused.
Ise soovitaks Sulle samast hinnaklassist minimaalselt JBL CP 500 /1500 (uuem mudel) või Samade parameetritega Eheimi (see võib olla kallim, arvan) Ka sellisel juhul peab olema mõõdukalt elukaid ja elustaimed akvas.
See mõõtmisteema on siin: /kirevahvenlased/15148/index.html

Üles
 Teema pealkiri: Re: VÄLISFILTER
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 07, 2009 12:42 
Akvarist

Pildid: 3
anasi kirjutas:
mis põhimõte on teisel väiksel akvaariumil päris kasti all ja kuidas töötab sump äravoolud ettetänades!

Sumba või refuugiumi põhimõte on lihtne - mahutada ära muidu põhikastis olev tehnika või olla samas süsteemis lisaakvaarium või filter.
Oleneb sellest kuidas teda kasutada.

sump äravoolud? pead silmas sumpa äravool põhikastist?

1. Sumbast üles põhikasti kasutatakse tsentrifugaalpumpasid. Neid uputatakse sumpa, kui ka pannakse inline meetodil sumba kõrvale.
Viimase meetodi effektiivsus seisneb selles, et suvel ei soojene vesi pumba töö jagu. Oletame, et kasutad 38w Aqua Medicu or2500, uputatult töötab sul sisuliselt 38 vatine soojenduspulk 24/7.
Mina näiteks talvel uputangi pumbad, suvel aga tõstan osa välja, kuna elan 50 aastat vanas majas. Tänu sellele meetodile on mul 50w soojenduspulk, mis hoiab 200L vett mõnusasti @26c - 150w käivitub vaid öösiti hetkeks, siis kui toatemperatuur laskub minu magamistasemele ehk alla 18c.

2. Põhiakvaariumist tagasivool sumpa lahendatakse mitmeti, olenevalt sellest, kas sul on akvaariumis auke puuritud või ei.
Siin on 3-e põhilise meetodi tagasivoolukarbi joonised:
http://www.tunze.com/fileadmin/gebrauchsanleitungen/x1074.8888.pdf
Mina kasutan kastil auk külje peal olevat varianti - karp on muidugi ise tehtud.
3/4 tolli läbimõõduga auk annab umbes 1000-1100 L/h läbijooksu.
Enamjaolt projekteeritakse tagasivoolu karbid kohe akvaariumit tehes sisse - otsi meremeeste foorumist näiteks Alberti 1000L kast - enam paremat näidet pole.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver