Lihtsalt meelte rahustamiskes pean küsima mis su KH ja PH ilma co2 lisamata on ?
Oma katsete tulemustest nii palju et 180 L kas võib olla juba liiga suur selleks et pärmiga seda ära gaasitada, aga on ka muid tegureid mis mõjutavad.
Mängisin umbes pooltest kuud pärmiga. algul oli üks pudel, siis kaks kokku ühendatud (et rohkem gaasi saaks)
Sit lingist ehks mingit kasu ja foorumis tegelikult ka päris oma retsepti teemad olemas.
Oma segu tegin nii, et
1-2 tls kuiva pärmi
2 klaasi suhkrut
Seda kõikke nii palju veega segamini, et 2,5L CoCaCoLa pudel on 2/3 täis. NB reageerides tekib vaht, mis läheb akvasse, kui vahule ruumi ei jää.
See kestis ~10 päeva.
On ka retsepte, mis sisaldavad zelatiini, väites et siis on reaktsioon ühtlasem. Katsetasin ka seda, kuid kogemus ei ole hea.
Kaks asja pean ära ütlema,
* 0,5L pudeliga pärmi reaktrorit ära tee... sinna ei saa piisavat mahtu piisava reaktsiooni jaoks. Kasuta 2,5L CoCaCoLa pudelit, või mingit suuremat anumat.
Teiseks, pane vooliku vahele tagasivoolu klapp, mis ei lase vett tagasi reaktori suunas. Mul kohe esimesel korral lasin vett hulga aega põrandale pärast seda kui olin pudeli lahti võtnud et seda vahetada. Miski pani vee liikuma ja hakkas akvast välja sirisema.
Kas millilugeja paned või mitte, maitseasi. aga kui mullilugeja on vahel siis seal saab ka gaas puhastatud pärmi jääkidest.
PS! tegijad pärmintajad kasutavad veini pärmi, kestab kauem, kuna pärm ei sure alkoholimürgitusse, nii kiiresti kui köögi pärm.