foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tervitus!

Lisavalguse juurde hankimine on juba ammu mõttes olnud. Hiljuti ootamatu raha laekumise tõttu mõtlesingi, et võiks asja lõpuks teostada. Mõtlesin, et ei hakka originaal kaant lõhkuma ja nii saigi siis ehituspoodi rutatud ning mõned vajalikud asjad ostetud (vineer, kruvid jne).
Kaanega iseenesest on suur osa ära tehtud, samas suurem osa on veel ees. Raam on koos, istub ilusti akvaariumile peala ka. Tundub natuke kõrge olevat (13 cm), kuid loodan, et pole midagi hullu. Vaja on veel hinged muretseda, et kaant ei peaks koguaeg pealt ära võtma, kui kasti puhastada vaja.
Puudu on veel valguseks vajaminevad osad (ballastid, pesad, luminofoortorud, juhtmed). Tahtsin teha teema konkreetselt enda kaane jaoks, et siis kuidas ja kuhu kogu krempel sinna hiljem ära mahutada.
Kõigepealt, kas muretseda T8 või T5. Ise mõtlesin T5 peale, foorumist loetu põhjal tunduvad igatipidi paremad (va muidugi hind). Torusid läheks kaane alla 4 (24w toru kohta siis vist). Kõik arvamused, soovitused ja nende juurde käivad lingid on tere tulnud.
Elektripoode siin Paides on minu teada ainult üks, Esvika. Ei kujuta ette kas seal on pesasid ja ballaste müügil. Ainuke võimalus vist kuskile linna rännata, kus effex eksisteerib.

Praegu sai küsimusi päris palju, teen kohe pildi praegusest kaanest ja lasen siia ülesse.

Aitäh.

Pilt.
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 06:03 
Akvarist

Pildid: 3
Minul on ilma hingeteta kaan, kokku liimitud mitte kruvitud.
Juhtmed on pistikutega pandud.
Olen väga rahul, tustimise korral saab kogu ebavajaliku paari liigutusega maha võtta, miskit ei kuku pähe jne.

Tegin paar klõpsu ka:
http://nurmelan.pri.ee/akva/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 06:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Minul on ilma hingeteta kaan, kokku liimitud mitte kruvitud.
Juhtmed on pistikutega pandud.
Olen väga rahul, tustimise korral saab kogu ebavajaliku paari liigutusega maha võtta, miskit ei kuku pähe jne.

Maitse asi. Kui valgustus täielikult kõrvale tõsta jääb valgust puhastamisel väheseks.
Ise planeerin uue akva kaane lahti käima 2/3 või 3/4 , et kaant avades jääb paar toru kasti valgustama. Siis ei pea pimedas klaase puhastama näiteks. Mulle ei meeldi kui kaant tagasi pannes avastaks mingi puhastuspraagi.

Vaatasin pilet ka...paistab korralik töö olema.

Teemaalustajale. Ikka T5. Ei tule see kallim midagi.
Torud Silman elektrist ja süüteseadmed Megaluumenist on vist kõige soodsamad. Effeks akvaariumitoru T5 ei paku. Philipsil on ainult T8 akva toru.
Pakkumine Silmanist, lisanduvad käibemaksud. Natuke pikad ainult sulle. Eks valid ise sobivad. Mingi ettekujutuse hinnast saad.
F 39W G5 GROLUX SLI 138.69
FHO 39W/174 T5 AQUASTAR 98.82
F 54W G5 GROLUX SLI 149.58
FHO 54W/174 T5 AQUASTAR 112.77

Süüteseade vali kohe paaristorudele, sest ühe toru süüde on praktiliselt sama hinnaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 07:47 
Akvarist

Teemaalustajale, aga loomulikult T5, pärast hakkad muidu ümber ju tegema.
Minu kaane hind kogu tehnika ja tööga on ca 3 tonni ümber, pole ju sugugi kallis.

Nujah, ega ma tisler ole, kaas on ühe siinse foorumikasutaja toodang muidugi :) Ja tööga olen ülirahul, mees teab ikka, mis mees teeb.
Fotoaparaat on täielik kõnts, reaalselt on ta tüki maad effektsem.
Ma lihtsalt kohendasin nö pistikute systeemi ning panin 80mm ventilaatorid termosensoritega ... öösel nati vaiksem olemine :)

Puhastamise ajaks panen spot valguse.
Kunagi oli mul pooleldi lahtikäiv versioon ja põhja sifoonimine ajas rohkem kui vihale.

Kõik muidugi oleneb setupist ja harjumustest, viimasel on suur jõud :)
Ma lihtsalt tahtsin nö. teistele oma rõemu ja lahendust jagada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jääb siis T5, kui midagi takistavat ette ei tule. Tõenäoliselt pean torudele ja ballastidele kaugemale järgi sõitma. Tartu oleks veidi meelepärasem koht, Megaluumen kukub plaanist välja, Effex Tartus olemas, kui õigesti mäletan siis T5 2x24W ballast maksis vist 390.-. Ei tea nüüd kas seda on palju või parasjagu. Lambipesad ma nüüd ei teagi, kas peaks vist niiskuskindlad võtma? http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=19&sgr=36&cat=79&id=438

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 09:46 
Akvarist

Muidugi niiskuskindlad, milleks mõne krooni pärast riskida?
Sisuliselt ju 1 korra teed seda kaant vaid, jääb aastateks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selle pesa kohta, kas seal lingil oleval pesal on 2 poolt ikka, mitte ei pea ostma ühe toru jaoks kaks pesa? Või kuidas need asjad käivad..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
iga toru jaoks ikka 2 pesa ja torude kinnitamiseks ka klambrid tasub sealt võtta
http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=19&sgr=36&id=132 sellist pidasin silmas aga lehelt ei suudas tuvastada neid T5 torude tarbeks ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge pilt. Küsiks veel, et mis torusid siis valida. Ennist pakuti Grolux-i ja Aquastar-i. Kuidas need koos valgustatuna jäävad? Võibolla peab 1 toru veidi tavalisema võtma, et ilusaid värve säilitada või kuidas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

gro-lux on pigem magevee akvale soovitatav ja aquastar peaks olema mereakvadele, aga ei väida midagi kindlat pean homme oma täpsed infoallikad üle vaatama. gro-luxi kõrvale vaata 965 seeria värviedastustorusid. 54w 965 torud effexis saadaval ja vajadusel saan ise nad sulle paidesse toimetada kuna elan türil ja see teele jääb.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

grolux ja aquastar annavad koos väa hea tooni. Grolux on väga hea taimetoru aga liialdada ei maksa, pilt tuleb liiga roosa...pool ja pool on palju st, et näiteks 2 x grolux ja 2 x aquastar....pigem 3 ja 1 (3 aquastar ja 1 grolux...ise kasutan nii)..aga eks see on proovimise värk. nn tavalisi torusid kasutada pole minuarust mõtet...mingit effekti nad ei anna. Noh oleneb muidugi mile jaoks sa seda valgustust sinna paned.

kas t5 või t8...ega tegelikult vahet pole, ega see t5 mingi imeasi ei ole...mõõda oma kaanealune ära ja sellejärgi vaata mis sul sinna paremini istub(torude pikkused ja võimsused)...mõistlikm oleks selle järgi vaadata kas t5 või t8.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

renxx kirjutas:
gro-lux on pigem magevee akvale soovitatav ja aquastar peaks olema mereakvadele

aquastar pigem mõlemale ja spets mere toru peaks olema coralstar

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 29, 2009 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ainukesed mõistlikud variandid ongi kas 18W T8 604mm või 24W T5 563,2mm, sest kaas on ise 800mm ja natuke peale. Hetkel on Juweli 110L originaal kaas 2x18W. T8-ga on selline asi, et ma saaks kasvõi kohe homme minna Paidest 4x18W ballasti ära osta (288.-). Ennist käisin küsitlemas neid elektripoes, pidavat saama isegi Osram-i ja Philips-i torusid tellida kui vaja (btw jutt ei ole Esvika elektripoest). Grolux ja Aquastar on Sylvania tooted nagu ma aru saan, aga Sylvania kuulub Osramile? Olen õigel teel?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 04:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

ainulaadne kirjutas:
Ainukesed mõistlikud variandid ongi kas 18W T8 604mm või 24W T5 563,2mm, sest kaas on ise 800mm ja natuke peale. Hetkel on Juweli 110L originaal kaas 2x18W. T8-ga on selline asi, et ma saaks kasvõi kohe homme minna Paidest 4x18W ballasti ära osta (288.-). Ennist käisin küsitlemas neid elektripoes, pidavat saama isegi Osram-i ja Philips-i torusid tellida kui vaja (btw jutt ei ole Esvika elektripoest). Grolux ja Aquastar on Sylvania tooted nagu ma aru saan, aga Sylvania kuulub Osramile? Olen õigel teel?

Eks sa ise tead. Siin on soovitusi juba piisavalt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 01:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, soovitusi on küllalt ja ma tänan kõiki nende eest. :)

Ise olen ka rohkem T5 poolt ikkagi. Lähen uurin täna Paidest, kuidas selle T5 ballasti ja torude tellimisega siis täpselt on. Kui võimalik ei ole, siis võtan tõenäoliselt pikema reisi ette ja toon nad mujalt.

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver