foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ballastid 2TK 2x24W T5 ja niiskuskindlad pesad 8TK tellitud. Kuna torusid T5 Effexis pole saada, siis pean need mujal hankima hiljem. Kokku praegu peaks minema 996.-
Eelarve oli mul küll pisut väiksem kogu kaane jaoks, aga loodame, et asi õigustab lõpuks ennast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 03:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Silman elektrist võiks tellida torud. Maksta ülekandega ja leppida kokku, et kui auto Tartu osakonda kaupa toob, saate Mäos kokku ja saad kauba. Usun, et seda annab korraldada kui autojuhiga kokku leppida.Transport oli vist lausa 2x nädalas.
Ise prooviks sedamoodi...vähemalt üritaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 05:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Silman elektrist võiks tellida torud. Maksta ülekandega ja leppida kokku, et kui auto Tartu osakonda kaupa toob, saate Mäos kokku ja saad kauba. Usun, et seda annab korraldada kui autojuhiga kokku leppida.Transport oli vist lausa 2x nädalas.

Ootan ballastid ja lambipesad ära ning siis vaatan uuesti oma rahakoti sisu üle. :) Aga see Mäo teema pole üldse mitte halb idee. Ilmselt peabki sellist asja proovima, kui just keegi hea inimene ei liigu Tallinnast või Tartust Paide lähedale ja mulle torusid ära ei too. Järvamaa siseselt võin ka ise veidi liikuda. Aga siiski, see veidi hilisem teema. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 06:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Silmanist võin sulle ise tellida kuna puutun nendega kokku ja ütlen hinna ning maksad kas neile või maksan ise ära ja saan Paidesse-Türile ära tuua.
Kui huvi anna teada!
5247101 Rene

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 09:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

ainulaadne kirjutas:
MARKO kirjutas:

Ootan ballastid ja lambipesad ära ning siis vaatan uuesti oma rahakoti sisu üle. :) Aga see Mäo teema pole üldse mitte halb idee. Ilmselt peabki sellist asja proovima, kui just keegi hea inimene ei liigu Tallinnast või Tartust Paide lähedale ja mulle torusid ära ei too. Järvamaa siseselt võin ka ise veidi liikuda. Aga siiski, see veidi hilisem teema. :)

Jaa, aga see Tallinn-Paide suund on ikka õigem siis, sest Tartus minu meelest kohapeal ei ole akvale torusid vaid ikka Tartu esindus pidi need tellima.
Aga Renxxi variant on kindlalt parim
Kui sul on T5 ballastid ostetud siis mida seal veel vaadata on, sest minu meelest sinna enam T8 torud ei sobi.? Parandage kui eksin!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Parandage kui eksin!

oleneb ballastist, mille jaoks ta tehtud on...on ainult t8'e, t5'le, või t8+t5 või hoopis t8+TC-L jne jne..see kõik on ballastil kirjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 11:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna ballastid ja niiskuskindlad pesad lähevad maksma 1000 krooni, mille pean koheselt tasuma, kui nad kohale jõuavad, praegu on juba kulutatud 300 krooni kasti peale, siis peangi nende torudega veidike ootama. Kuskil 400 krooni peaks vist torudele veel minema. 400 krooni ei tundugi nii suur raha, aga kohe pole seda kõike kuskilt võtta. Nagu ennist mainisin, siis eelarve oli pisut teistsugune.
Renxx-i pakkumise võtan loomulikult vastu, ootan vaid sobivat aega, kuni raha liigub rohkem :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 31, 2009 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

valgustuse osas oleksid päris asjalikud kasutajad renxx ja kert,seda siis minu arvates

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii. Lõpuks minu oodatud kaas sai valmis.
Suurimad tänud kasutaja Renxx'le, kes mulle valgustorud hankis.
Kaane alla sai siis neli 24W toru, millest hetkel 2 põleb, homme katsetab kõike nelja korraga. Kui ehitusest täpsemalt rääkida, siis kogu vineerist osa sai algselt tavalise puidupeitsiga üle lastud (mingi 4-5 kihti). Seejärel otsustasin valguse vähema neeldumise pärast seest värvida valgeks. Värvimata otsustasin jätta nö laeosa, kuna sinna tulevad tulevikus nagunii reflektorid. Sinna läks puidulakki päris mitu kihti, kuni pind ilusti läikis.
Lõppude lõpuks sai alustada valguse külge monteerimisega, mis küll üsna pea selleks õhtuks pooleli jäi...Olin toru kinnitused uisa-päisa kaane külge juba kinnitanud, kui torud külge panin, alles selgus, et liiga lähedale said torud kaanele :D. Täna siis leiutasin kinnituste alla klotsid, mis märgatavalt tõstsid torusid eemale, nüüd on ka reflektorile ruumi. :) Ballastid on viidud kaane taha.
Ega siin muud polegi suurt rääkida, kel küsimusi see küsigu. Paar pilti albumis ka olemas.

Hetkel hulgaliselt fotosünteesi juurde tekkinud, kuigi taimed (vallisneria....:D) on üsna räsida saanud prügitigude tõttu. Neid üritan koristada regulaarselt sealt.

Kui kellegil taimi või õunakaid Paide või Türi kandis pakkuda on, siis võtaks hea meelega vastu.

Aitäh kõigile abistajatele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 09:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

mis reflektorid panna kavatsed...et need klotsid alla panid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 09:57 
Akvarist

Pildid: 3
Pani samamoodi imestama nagu Karligi.
Saad need klotsid eemaldada ka?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hetkel jääb ilma, aga tulevikus võiks vaadata midagi korralikku. Mida, millal ja kuidas ma veel täpselt ei tea, eks näis. Ruumi ei teinud spets reflektorite jaoks, vaid kasvõi sellepärast, et mulle tundub et torud ei tahaks seal väga vastu kaant olla. :)

Ei näe erilist mõtet klotse eemaldada, natukene jääb pinda kasutamata, ei usu et sellest midagi hullu juhtub. Sinna klotside vahele mahub küll ja küll reflektoreid. Minu arvamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
õieti oled toiminud.et need ftoroplasti tükid distantsiks vahel -T5 toru on päris kõva kuumuse tekitaja , reflektorid saab ka pärast sinna dist.pukside vahele mahutada...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 10:53 
Akvarist

Pildid: 3
tommike kirjutas:
õieti oled toiminud.et need ftoroplasti tükid distantsiks vahel -T5 toru on päris kõva kuumuse tekitaja , reflektorid saab ka pärast sinna dist.pukside vahele mahutada...

Kas point on tuleohutuses?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 13, 2009 11:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
AzA kirjutas:
tommike kirjutas:

Kas point on tuleohutuses?

ka seda, eriti kui puitmaterjalist kaas . Kuskil teemas ma tõin T5 torude temperatuurid välja ja mäletamist mööda toru otstes oli >90*C ja kui neid torusid seal lähestikku mitu on siis ka need temperatuurid teatud koefitsindiga korrutatavad on ...

Üles
 [ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver