foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tiina,

mul oli sama filter (uus ja suurem on ka AZOO ja neil on tõesti see viga) - ja 1 kord õnnestus mul pärast voolukatkestust ca 200 L vett põrandalt ära korjata, sest filter hakkas teistpidi käima -
1. filter lahti, kahvel sealt välja ja KOGU sodi, mis sa seal näed, hambatikuga torkides ja jooksva veega uhades välja.
2. keera filtrikaas tagurpidi, seal on selline ümmargune ring, mille kõrval kaks klambrit - katsu see kuidagi lahti saada (katsu ütlen, sest mina pean iga kord ilmutama üliinimlikke võimeid, et need kaks klambrit korraga alla vajutada suudaks) Kõik see surdu-mudru, mis seal on, pese jooksva vee all (ku sul on kodus lutipudelihari, siis surgi sellega seal) nüüd keera see filtrikaas õiget pidi ja lase kraanist täiel rinnal (st. max. võimsusel) juga otse "IN" voolikutoru otsa, raputa, keera kaas teistpidi ja vala sodi välja. Sama tee "OUT" vooliku otsaga. Ja siis lase selline kergem juga mõlemasse torusse enam vähem korraga ja loksuta seda kaant kraani all edasi - tagasi - sellest suurest august (kui sul õnnestus see lahti saada) tuleb VEEL sodi.

Ja II kui nüüd kaane filtrile uuesti peale paned, siis vaata, et need korvid oleks õigesti selle kriipus ALL (vahel läheb kaas ka nii kinni, et korvid päris õigesti ei ole seal sees. Ja ka siis hakkab varsti vesi läbi tulema)

Edu ja kannatust. Filter sul kindlasti katki ei ole vaid must ja ehk on ka korvid paigast ära.
(ka mina otsisin toona paaniliselt uut filtrit ja olin kindel, et filter katki. Kuna kohe filtrit ei saanud, otsustasin kõikvõimalikud uurded filtril puhtaks teha. Pärast seda ei koristanud ma kordagi vett enam maast ja nüüd kui uue AZOO sain (ka kasutatud) siis tegin kohe enne kasutuselevõttu täpselt seda, mida eelpool mainisin ja nüüd enne jõule kui oli üleüldine suurpuhastus)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri: välised filtrid
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 05, 2009 07:45 
Akvarist

Kui filtril on IN ja OUT suletud, siis filtrit kallutades seisva pumbaga sealt vett välja immitseda voolata ei tohiks!
Kontrolli: 1. Korvide kontrolliks eemalda üks korv ja pane mootoriga kaan peale ja kalluta.Kui ei leki siis paigalda korvid korralikult.
2.Kui lekkis siis võta välja kaane seest tihend ja puhasta kontrolli tihend,määri vaseliiniga(apteegist).Pane kokku ja kontrolli uuesti ilma korvita.
3.Kui ikka lekib siis oleks vaja tihend vahetada.
Erinevatel firmadel on filtri ehitus mõneti erinev, kuid üldiselt on pumbad kõik ülevalpool tihendit kaane sees.See peaks välistama surve tekkimise filtris! Kuid nendes filtrites kus on eraldi kraanid IN ja OUT poolel(Eihem Pro II on üks kraan ja see sulgeb mõlemat!) on võimalik tekitada vaakum ja imeda tihend valesse asendisse!!!Vee läbivoolu piiramine alati OUT kraaniga või OUT ja IN kraaniga võrdselt.IN-iga ei tohi vee läbivoolu hulka piirata!Vastavalt juhendile!!
Kui filter läheb aja jooksul väga umbe siis võimsamad pumbad jäksavad siiski imeda kaane vastu potti ja tihendid "surevad ära". Nüüd kui voolud ära kaovad siis IN poolelt kõrguste vahe tõttu peale voolav vesi kergitab kaant ja vesi voolab välja "surnud" tihendi korral.
See tähendab siiski seda,et filtrit tuleb puhastada siiski enne kui ta nii umbe läheb et sellest läbi voolava vee hulgast ei piisa pumba jaoks!
Samuti ei tohiks olla kõrguste vahe suurem kui valm.tehas ette näeb ja voolikud ei tohi olla pikemad kui vastaval mudelil ette nähtud.[/b]

Üles
 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver