foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 08:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Millegipärast on mu välisfiltri veevool muutunud väga nõrgaks. See juhtus samuti umbes kuu aega tagasi, kuid siis puhastasin voolikud ära ja veevool muutus tagasi normaalseks.
Nüüd puhastasin samuti kõik voolikud ära ja ka filtri sisemuse, kuid veevool on ikka väga nõrk. Oskab keegi aidata, mida teha. Ise lähen ülehomme nädalaks ajaks ära ja kardan et äkki jääb veevool üldse väga nõrgaks.
Tänud nõuannete eest.

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 09:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
filtri pea (st .impelleri) ka puhastasid kui lahti võtsid ?
tavaliselt piisab voolikute läbinühkimisest.
Mis filtermeediat ja mis kogustes kasutad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah võtsin impelleri kah lahti ja puhastasin ka selle ära, kuigi seal erilist mustust polnud.
Kasutas seda filtrimeediat, mis kaasa oli antud. Kõige peal on need pallikesed, kus bakterid on. Selle alla on keraamilised rõngakesed ja selle peal on ka sinine svamm. Selle svammi pesin kah ära. Valget svammi ma ei kasuta.
Voolikute puhastamisest veel nii palju, et ega sealtki palju mustust ei tulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 10:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Puhasta filtri kraanid ka hoolega! See on koht, kuhu sodi koguneb. Kuna ava on pisike, tekib ummistus kergesti.
Oma filtril sain abi vatiliistakast (abikaasa meigieemalduse komplektist nihverdatud ;) ), mille toppisin filtri vee sisseimemise toru ette. "Filtrit" tuleb iga nädal vahetada sest läheb katki aga ummistusi enam pole olnud. Juba pea aasta aega !

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kraani ma proovisin puhastada kraani alla tugeva veevooluga aga eks ma siis proovin mingisuguse harjaga vms nühkida.
Felch ma ei saa aru missugusest filtrist sa räägid, et see läheb sul iga nädal katki :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 11:02 
Moderator
Kasutaja avatar

Veejoast peaks piisama. Ehk on voolikud pahasti paigutatud, murdekoht sees? Filtri sisemisi tihendeid tasub samuti puhtaks hõõruda kuni libedus kaob.
Filte oli jutumärkides ehk siis vee sisseimemise toru otsas on ribidega plastist otsik. Selle ja ülejäänud toru vahele toppisin vatist ringikujulise lapi. Tulemusena käib kogu filtrit läbiv vesi nüüd läbi tolle vatitopi. Veevoolu toimel kulub ta nädalaga ära, jäävad vaid ääred. Vatt on ju pehme!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 23, 2008 11:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Voolikud on koguaeg olnud samas asendis ja varem käis vesi küll ilusti läbi. Murdekohti kah ei paista olevat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 24, 2008 09:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli sama probleem oma Azooga, mis sul praegu. Olin kindel, et mul on mingi "hiinakas" ja valmistusin juba uut ostma, kui lugesin seda sama juttu vatist filtri suu ees. Mul on ka nüüd- juba pea pool aastat- kasutan selleks seda valget filtrivatti- ja usu või mitte, aga ummistusi enam olnud ei ole, (muidu kiskusin iga issandama neljapäev filtrit lahti, mässasin selle harjakesega mööda voolikuid jne. Üsna tüütuks muutus see asi) kui see vatt mustaks läheb, pesen selle lihtsalt jooksva vee all puhtaks ja panen tagasi. Ühte liistakat saab ca 2 nädalat kasutada- siis lõikan jälle uue.
Ainult, et minul ei ole see vatt selle musta korgi sees (see nunn, mis käib selle toru otsas, mis vett tõmbab) vaid selle peal- nagu side. 2 päevaga läheb see valge vatiin öömustaks. :shock:

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 03:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas on võimalik et ummistus ka iseenesest kaob ajapikku? Panin ka ena filtri vee sisseimemise toru otsa sellise ümmarguse vatipadjakese.
Kas sellest ei või aeglane veevool olla, kui filter vahepeal nagu põriseks? See ei ole päris nagu põrin vaid selline hääl nagu õhk oleks kuskil sees. Aegajalt tuleb korraks selline purin või surin natukeseks ajaks ja siis kaob kohe ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 04:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas sul voolikud puhtad seest? kraanid on filtri peal ikka täitsa avatud?

tommilak kirjutas:
Murdekohti kah ei paista olevat.

kas ei paista olevat, või ei olegi? vaata ikka voolikud korralikult üle, vahel vajub voolik sellisesse asendisse, et vesi ei käi korralikult läbi. minul oli selline juhus.

õhu saab filtrist välja, filtrit aeglaselt kallutades igas suunas, või jätta filter kaldu asendisse nii, et impeller asuks kõige üleval. siis koguneb õhk impelleri labade vahele, peenestatakse ära ja juhitakse väljavoolu kaudu kasti.

Viimati muutis -Karl-, Pühapäev Aug 03, 2008 04:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 04:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Torud on jah täiesti puhtad. Enam ei tule sealt midagi välja. Kraane puhastasin täna uuesti. Peale puhastamist on aga nii, et kui ma juhtme seina panen, siis korraks läheb veevool täitsa tugevaks, kuid siis jälle uuesti nõrgaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 07:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Tihendid ei pea/lasevad õhku läbi? Vaata kõik korralikult üle ja hõõru voolava vee all kuni enam libedad ei ole. Ja kui juba mässad, tee ka voolikud uuesti puhtaks (harjaga, vati-tamiiliga). Impelleri osa ka lahti ja pisike puhastus.
See lurin tuleb minu meelest tõesti õhumullidest filtris. Normaalselt töötav karp on peaaegu hääletu. Kallasid ikka täitmisel ääreni vett täis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma usun et tihendid peavad korralikult. Filter on ju siiski alles paar kuud tagasi ostetud. Homme võtan siis jälle filtri puhastuse ette ja puhastan iga viimse kui asja sea ära!
Kui ma filtri tööle panen siis jah panen ikka ääreni vett täis. Minuteada see ei lähe üldse käimagi kui parajal hulgal vett ei ole. Vähemalt minul juhtus ükskord niimoodi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 03, 2008 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

voolikuid on lihtne puhastada, pannes riidetüki voolikusse ja siis veesurvega "puhud" selle tüki teisest otsast välja, ja nii paar korda.

filtrit pole vaja eelnevalt täis valada, saab ka nii, et kui filter on omale kohale installitud ja siis ilmed vee sissevõtu voolikust jooksma (nagu sifoon). Siis keerad kraani kinni (sissevoolukraani), ühendad voolikuteotsiku filtri külge ja keerad mõlemad kraanid lahti. Vesi hakkab ise filtrisse jooksma, kui filter täis, paned tolle tööle ja kõik. minuarust on see väheke kindlam variant, et õhk sisse ei jääks.

tihendite jaoks on filtriga kaasa antud ka spets määre (vaseliin vist), millega tuleb tihendeid määrida. kui koguaeg neid tihendeid puhastad ja kuivaks nühid, muutuvad saastaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 05, 2008 12:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eile siis nühkisin iga vooliku nii puhtaks kui sain ja pesin filtri mootori osa ära ja nühkisin kraani puhtaks ja imekombel kaduski ummistus ära. Väga palju mustust küll ei tulnud.
Järgmise ummistumiseni siis :)

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver