foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 10:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kasutaks seda teemat ära, et jällegi oma filtri üle hädaldada. Millegipärast on seal koguaeg õhk sees. Kui ma filtrit tööle panen, siis ma alati täidan selle nii ära, et õhku seal enam sees ei ole (raputan ja kuulan kas loksub midagi). Isegi kui midagi jääb sisse, siis väga väikestes kogustes. Vahepeal raputan ma selle ka filtri töötamise ajal välja. Niikaua kuni enam sellist imelikku häält ei ole, kuid mõne päeva pärast on see jälle õhku kõik täis ja põriseb imelikult.
Täna öösel läks korraks elekter kah ära ja tuli kohe tagasi kah, kuid filter ei hakanud töölegi, kuna see õhk suutis jällegi kuidagi kuskile vahele jääda. See on tihti nii kui juhe välja tõmmata, siis tööle see enam ei lähe, kuna õhk on vahel. Siis tõstan kraanid koos voolikutega ära ja valan vett tagasi sisse, ning käivitan uuesti ja siis hakkab tööle.
Oskab keegi aidata milles probleem?

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

ühes teemas hiljaaegu kirjutasin, et filter hakkab põrisema ka siis kui veevoolus ilmneb takistus (väga lihtne katse, keera kraanid kinni). Minul hakkas 2224 põrisema, kuna olin vati unustanud vahetada ja too oli üpris umbes.
Üle tasuks vaadata kõik tihendid. Kui tihendeid pesed, ära pane neid kuivalt kokku, vaid tee nad enne selle määrdega kokku mis eheim kaasa on pakkinud (vaseliini taoline määre). vastasel korral võib tihendumaterjal ära prageneda.

kunagi oli veel selline juhus, et filtri sissevõtu ots oli üsna kõrgel, ja taimedelt tulnud hapnik kogunes filtrisse. Tulemuseks oli muidugi mölisev filter. selle vastu aitab filtri kaldasendisse panemine. Nii, et impeller oleks kõige kõrgemal.

vahel aitab ka juhtme välja tõmbamine ja uuesti sisse panemine, ning ka filtri kallutamine igas suunas (mitte raputamine ja loksutamine!)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 07:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

No ma lasen üks päev kõik õhu välja ja sellel päeval ei põrise üldse. Siis järgmisel päeval juba filter sees muliseb ja pidevalt satub õhk impelleri vahele ja põriseb siis natuke aega kuni see on sealt läinud.
Täna just kallutasin filtrit ja suurel hulgal tuli selliseid täita suuri mulle sellest torust välja, mis veepinda liigutab.
Ei ole minul õrna aimugi kust see õhk sinna satub. Filtri sissevõtu ots on kah täiesti põhjas, seega taimede hapniku mullid sinna ei satu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 07:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga proovi nii, et pane filter kaldasendisse, ni et impeller oleks kõige kõrgemal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 07:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kardan et ma ei saa seda nii panna. Voolikud on täpselt parajaks lõigatud ja UV-filter on seal kah veel vahel.

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver