foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2008 02:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Akvaariumi juwel 200 pump uhab nagu võimas tsentrifuug! Natuke nagu liiga võimas - vesi vahutab ja taimed/kalad oleks nagu tormi käes.
Kas on nii, et ta jääb aja jooksul ise "rahulikumaks" või on kuidagi võimalik teda "rahustada"?:)
Äkki keegi teab...?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2008 03:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kas Sul väljavool käib ikka läbi flöödi (pikem aukudega toru)? Kui flööt liiga lühike siis saab ka ise ehitada sobivama: /tehnika/1872/index.html

Üles
 Teema pealkiri: pole flööti
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 14, 2008 11:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

No vot, selles siis ongi asi, et flööti pole... Lugesin need foorumid läbi ja saan aru, et seda saab ka ise ehitada ja ise pikendada, aga põhimõtteliselt on selline aukudega toru siis müügil ka või?
Ja muidugi TÄNUD REIN!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 12:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

on täitsa müügil aukudega toru :D

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 01:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

anneke kirjutas:
on täitsa müügil aukudega toru :D

Palun täpsusta! Millises kaupluses oled näinud/ostnud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 02:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

32cm pikk aukudega roheline toru (auke on selles natuke rohkem kui tavaliselt, aga see ei sega) on olemas, kui kellelgi vaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 02:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
.... Mul on mõned sentimeetrid veepinna all ja kui vaja rohkem õhutada keeran veevoolu rohkem vastu veepinda, mida kiiremini veepind liigub seda rohkem hapnikku peaks vette jõudma (ja juhul kui kasutatakse täiendavat CO2 manustamist siis seda rohkem CO2 peaks veest lahkuma mis taimedele pole just meeltmööda).

Rein, kas saan ma õigesti aru, et kui CO2 on ka lisatud, siis parem kui flööt oleks vee all :roll: (mul ei ole, mul vuliseb nagu kevadine kosk siin toas :) )

Reinu arvamus pärit sellest teemast:
/tehnika/1872/index.html

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 15, 2008 04:19 
Moderator
Kasutaja avatar

ümeramees kirjutas:
Rein, kas saan ma õigesti aru, et kui CO2 on ka lisatud, siis parem kui flööt oleks vee all :roll: (mul ei ole, mul vuliseb nagu kevadine kosk siin toas :) )

No ilmselt Sa ei maga samas toas kus on akva, mul on akva voodi kõrval nii et mine tea mis võiks sellise vulinaga juhtuda. :) Aga mõte oli selles et mida kiiremini veepind liigub seda rohkem hapnikku vette jõuab, kuid kahjuks ka seda rohkem CO2 veest lahkub ja raisku läheb. Kaladele vaja hapnikku vees, taimedele jälle vaja CO2 - ehk siis hea oleks kompromissvariant mõistliku kiirusega liikuva veepinna näol. See vulin lisaväärtust ei anna kuid võib pisut häirida, sestap ma seda mõistlikuks ei pea - kuid kui meeldib siis ilmselt midagi hullu ka pole.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

käisin tallinnas lauteri tänava poes ja tundsin huvi, et kas neil on flööte müügil - seletasin seitsmel erineval moel, aga ükski töötaja polnud kuulnudki sellisest riistapuust:)
siis läksin tartu mnt poodi küsima ja olin ka kohe valmis pikalt ja laialt seletama...kuid mingit vajadust polnud! müüja teadis kohe ja pakkus lausa mitmeid erinevaid variante!

nojah, ma ise olin enne jõudnud juba ühe omal jõul valmis teha ja põhimõtteliselt nägi see uskumatult samasugune välja kui poe oma::)).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 09:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sai siis ka selle teema ärgitusel enda flööt kogu akva pikkuseks meisterdatud.
Ostsin elektritarvete poest 16mm välismõõduga halli toru mille sisse on tegelikult mõeldud elektrijuhtmed. Kuna need torud on mõeldud üksteisega jätkamiseks, siis on nende otsad u 6cm pikkuses jämedamad. Sinna jämedamasse otsa siis torkasingi oma välisfiltri väljalaske vooliku mis oligi täpselt 16mm välismööduga. Sobis ideaalselt. Eelnevalt olin toru pikkuse mõõtu lõiganud ja puurinud 4 ja 5 mm auke 3cm vahedega. Suuremad augud puurisin flöödi lõpupoole, lootuses, et tekitada ühtlane vool flöödi lõpuni. Viimase otsa sulgesin tööriistakarbist leitud plastkorgiga. Kinnitus akva seinale iminappadega. Toimib ja rahustas vee liikumise maha. Taimed ei kõigu enam. Ainult et see toru hall värv tundub akva valguses liiga heledana ja natuke häirib silma.
Siinkohal küsiks nõu: kas tohib, ja kui siis millega, tohib üle võõbata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Sai siis ka selle teema ärgitusel enda flööt kogu akva pikkuseks meisterdatud.
Ostsin elektritarvete poest 16mm välismõõduga halli toru mille sisse on tegelikult mõeldud elektrijuhtmed. Kuna need torud on mõeldud üksteisega jätkamiseks, siis on nende otsad u 6cm pikkuses jämedamad. Sinna jämedamasse otsa siis torkasingi oma välisfiltri väljalaske vooliku mis oligi täpselt 16mm välismööduga. Sobis ideaalselt. Eelnevalt olin toru pikkuse mõõtu lõiganud ja puurinud 4 ja 5 mm auke 3cm vahedega. Suuremad augud puurisin flöödi lõpupoole, lootuses, et tekitada ühtlane vool flöödi lõpuni. Viimase otsa sulgesin tööriistakarbist leitud plastkorgiga. Kinnitus akva seinale iminappadega. Toimib ja rahustas vee liikumise maha. Taimed ei kõigu enam. Ainult et see toru hall värv tundub akva valguses liiga heledana ja natuke häirib silma.

Ega ei viitsi sellest pilti teha? Endal on vist sama töö ees.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 10:27 
Moderator
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Ostsin elektritarvete poest 16mm välismõõduga halli toru mille sisse on tegelikult mõeldud elektrijuhtmed.
...

Julge tegu, ma küll ei riskiks mingit suva materjali akvasse pista. Flööt mille ma tegin on torust mida kasutatakse joogivee jaoks ning olin üsna kindel et sealt ei saa midagi kahjulikku vette erituda. Võib-olla pole ka selle toruga probleemi, kuid kui mingi aja pärast hakkab kaladega midagi kummalist toimuma siis on üks potentsiaalne lisategur juures ja mõistatamist rohkem. Värv mis püsib hästi plastmassi peal, ei karda vett ning pole mürgine? Pole sellisest kuulnud - see muidugi ei välista võimalust et see olemas on.

Üles
 Teema pealkiri: roheline voolik
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 16, 2008 10:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui väga pikka flööti vaja pole, siis peaks selle ju saama teha ka selle tavalise rohelise vooliku jupist, mida akvaariumipoodides erineva läbimõõduga müüakse. roheline häirib vast vähem silma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 17, 2008 01:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
MARKO kirjutas:
Ostsin elektritarvete poest 16mm välismõõduga halli toru mille sisse on tegelikult mõeldud elektrijuhtmed.
...

Julge tegu, ma küll ei riskiks mingit suva materjali akvasse pista. Flööt mille ma tegin on torust mida kasutatakse joogivee jaoks ning olin üsna kindel et sealt ei saa midagi kahjulikku vette erituda. Võib-olla pole ka selle toruga probleemi, kuid kui mingi aja pärast hakkab kaladega midagi kummalist toimuma siis on üks potentsiaalne lisategur juures ja mõistatamist rohkem. Värv mis püsib hästi plastmassi peal, ei karda vett ning pole mürgine? Pole sellisest kuulnud - see muidugi ei välista võimalust et see olemas on.

No ei tea...kaldun arvama, et see toru mingit ohtu ei kujuta elanikele. Plast ju ikkagi...ja värvimata. Aga selle ülevärvimise koha pealt ma olingi ka suht kindel, et ei tasu proovidagi. Niikuinii ei püsi värv kaua seal toru peal ja eks ta ka hakkab mingil viisil mürgitama elukaid. ....Samas on ju igasugu akva-aksessuaare (tehiskivid, koopad, lossid jne) ikkagi millegiga värvitud. Millega siis??
Vaatasin ka seda joogivee või kanalisatsioonitoru santehnika poodides aga midagi sobivat silma ei hakkanud.
PS. neid nn solgitorudest ehitatud süsteeme akvasse ikka ju ehitatakse...need ju ka sarnasest plastist mida mina kasutasin. Ainult, et mul oli u 0,7 mm seinaga ja peenema läbimõõduga.

Üles
 Teema pealkiri: Re: roheline voolik
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 17, 2008 01:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

brother kirjutas:
kui väga pikka flööti vaja pole, siis peaks selle ju saama teha ka selle tavalise rohelise vooliku jupist, mida akvaariumipoodides erineva läbimõõduga müüakse. roheline häirib vast vähem silma.

Ei kujuta voolikusse aukude puurimist ja selle sirgelt paigaldamist. Võid ju ka niisama sissevoolu vooliku otsa vette pista ja asi toimib ka....aga juttu oli ikkagi "flöödist".

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver