Rein kirjutas:
MARKO kirjutas:
Ostsin elektritarvete poest 16mm välismõõduga halli toru mille sisse on tegelikult mõeldud elektrijuhtmed.
...
Siinkohal küsiks nõu: kas tohib, ja kui siis millega, tohib üle võõbata?
Julge tegu, ma küll ei riskiks mingit suva materjali akvasse pista. Flööt mille ma tegin on torust mida kasutatakse joogivee jaoks ning olin üsna kindel et sealt ei saa midagi kahjulikku vette erituda. Võib-olla pole ka selle toruga probleemi, kuid kui mingi aja pärast hakkab kaladega midagi kummalist toimuma siis on üks potentsiaalne lisategur juures ja mõistatamist rohkem. Värv mis püsib hästi plastmassi peal, ei karda vett ning pole mürgine? Pole sellisest kuulnud - see muidugi ei välista võimalust et see olemas on.
No ei tea...kaldun arvama, et see toru mingit ohtu ei kujuta elanikele. Plast ju ikkagi...ja värvimata. Aga selle ülevärvimise koha pealt ma olingi ka suht kindel, et ei tasu proovidagi. Niikuinii ei püsi värv kaua seal toru peal ja eks ta ka hakkab mingil viisil mürgitama elukaid. ....Samas on ju igasugu akva-aksessuaare (tehiskivid, koopad, lossid jne) ikkagi millegiga värvitud. Millega siis??
Vaatasin ka seda joogivee või kanalisatsioonitoru santehnika poodides aga midagi sobivat silma ei hakkanud.
PS. neid nn solgitorudest ehitatud süsteeme akvasse ikka ju ehitatakse...need ju ka sarnasest plastist mida mina kasutasin. Ainult, et mul oli u 0,7 mm seinaga ja peenema läbimõõduga.