Rene-le: see bakterite teema tundub olevat tiba keerukam kui välja paistab, kuna mul hetkel pole piisavalt aega ja viitsimist sellesse süüvida siis olen seda temaatikat vältinud. Kunagi sai Deviga sel teemal pisut uuritud, tundub et mõnedki arusaamad (muuhulgas ka need mis selles Sinu pakutud artiklis) võivad olla uute teadmiste valguses üsna aegunud ja vildakad. Ntx pikka aega on peetud Nitrosomonas ja Nitrobacter baktereid põhitegijateks, võimalik aga et see on ületähtsustatud ning oluline roll on hoopis Nitrospira bakteritel. Ja filtris on bakteritest maksimaalselt 20%, enamasti vaid 2-5% - nii et kui tahate raha põletada siis ostke aga uhkeid filtreid ja nende sisse igasugu high-tech täitematerjale.
Vt.
/vesi/8614/index.htmlKas see on nüüd lõplik tõde või ei ma ei oska öelda, vajaks tõsisemat uurimist.
Ka seda on väidetud et põhjus miks need igasugu kasulike bakterite kontsentraadid ei toimi on lihtsalt selles et seal ei sisaldu kõiki vajalikke baktereid. Toimivas akvas on bakterite koosseis märksa keerukam kui pelgalt Nitrosomonas ja Nitrobacter.