foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: PH
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 11:00 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Erwin kirjutas:
Ma usun, et sellist öise-päevase taseme vahet tuleb ette ka looduses. Kasvõi Eestis madalates rohketoitelistes veekogudes, suvel ja taimekasvu kõrgperioodil. Ma ei arve et, siin midagi väga hullu on.

Walstadi raamatust PH kõikumine läbi päeva mis on mõõdetud ühes järves:
Aeg PH
8:00 5,7
10:00 5,7
12:00 9,6
14:00 8,3
16:00 6,4
Päris arvestatav vahe.
Mis puudutab solenoide siis selliseid mis vaikimisi on avatud leidub piisavalt kuid akva jaoks mõeldud komplektides loodaks tõesti selliseid mitte näha. Ei ole kursis kui suur tõenäösus on et klapp lihtsalt kiilub kinni avatud olekus - ilmselt väga väike, kuid välistatud ka pole.
Erwinil on gh ja kh üllatavalt madalad, enamasti räägitakse et alla 4 ei maksa lasta kuna siis on oht et PH langeb väga äkiliselt. Pole ise katsetanud nii et ei oska kommenteerida kui tõepärased need väited on, kuid pole võimatu et Erwini probleemid liiga alla mineva PH-ga ongi sellest tingitud.

Üles
 Teema pealkiri: PH
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 06, 2007 01:06 
Akvarist

Vee karedus on osmoosisvee abil ülipehmele tasemele viidud täiesti sihilikult, et nõudlikud taimed hästi kasvaks ja ega pehme vesi diskustele ka vastumeelt ole. Ph langemine on öise lisaõhuga kontrolli all. Ega ma lisan iga veevahetuse ajal ikka täiesti elusat torustikuvett ka kõigega, mis seal sees on - gh 16, kh 19, lademetes nitraate jne. Ainult osmoosisveega oleks karedus 0.

Üles
 Teema pealkiri: Re: PH
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 06, 2007 09:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Erwin kirjutas:
Vee karedus on osmoosisvee abil ülipehmele tasemele viidud täiesti sihilikult, et nõudlikud taimed hästi kasvaks ja ega pehme vesi diskustele ka vastumeelt ole.

Seda ma tean jah, lihtsalt Sinu asemel prooviksin pisut karedust tõsta, saaks ehk olukorra stabiilsemaks. Paari pügala jagu kareduse tõstmine vaevalt ka taimedele ja diskustele liiga teeks, paremal juhul pääseks äkki õhupumbaga mulistamisest. Aga see lihtsalt minu arvamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 19, 2007 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis on nüüdseks olemas ka reduktor AGA Fixcontrol. Hinnad nüüdseks pisut tõusnud (940 eek oli).
Niisiis oleks edasi Teie abi tarvis.
Kas järgmiseks peakas olema mingi üleminek kraanile ja kraan (nõelventiil), millega mulli tihedust reguleerida. Kas see üleminek peaks olema mingi survevoolikuga ühendus või vask?
Kas peale kraani peaks tulema siis see solenoidklapp? Kui siis milline? Kalakese netilehelt leidsin mõned:
M-Ventil Standard 2.5 watt solenoid valve.Elektroonilise väljalülitamisega ventiil CO2 balloonile.Hind 525 kr
M-Ventil Pulse 1.0 watt pulse control solenoid valve Hind 2059 kr

Mis on nende vahe?
Edasi läheks ma tavalise õhuvoolikuga mullilugejani ja siis õhukivini.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 19, 2007 11:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pudinad peaks olema siis umbes siukses järjestuses: CO2 pudel-reduktor-nõelventiil-solenoidklapp-mullilugeja-reaktor. Pudeli ja reduktori vahele ei soovita kül miskeid lisavidinaid,ühendusi panna,rääkimata voolikust ja vasest. Pudelis survet ju oma 80 bar ja kunagi ei või teada mis kuskilt järgi annab. Kui siis lasta treialil mingi roostevaba junn treida ehk.

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver