Ei tundunud küll kaugeltki, et sa seostest päris täpselt aru oled saanud, kuid ilmselt siis see lihtsalt näis mulle sedamoodi
Kuigi kui ütelda sedaviisi:
Tsiteeri:
Ma tean väga hästi millest see tuli
siis peaks üldteadmised olema juba nii suured, et võib vabalt ka probleemile lahenduse välja mõelda.
Kui oled kasutanud juba kolme sorti keemiat, miks soovid sa neljandaga proovida ?
Kas poleks mõistlikum võidelda põhjuste, mitte tagajärgedega ?
Tsiteeri:
Kas akvariumist lahti saamine on sinu ainus lahendus?
See oleks kah üks lahendus, kuid mina pole seda välja pakkunud.
Pidasin silmas akvaariumi (pinnas, taimed, kast, filter) suurpuhastust ja desinfitseerimist ning puhtalt lehelt õigesti alustamist.
Kuna Sa oled näidanud üles usinust (viimasel ajal regulaarselt vett vahetanud ja filtrit pesnud), siis on ilmselt soov tõsine ja pikaajaline.
See oleks lihtsama vastupanu tee.
Teise variandina võib muidugi kaaluda ka mõnda komplekslähenemist:
*mõnepäevane pimendamine
*pinnase vaakumpumba ja sifooni abil läbipesemine
*vetikatega kaetud taimede ja lehtede eemaldamine
*sobivama valgustuse muretsemine
*söödakoguse vähendamine
*kalade hulga vähendamine
*vetikasööjate muretsemine
*ülimadala valgusega sobivate taimede muretsemine
*aeglase kasvuga / nõudlike taimede väljarookimine
jne jne
Kõik see võtab väga palju aega ja kannatust ning tulemus pole garanteeritud.
Kolmandaks võiks näiteks tõesti kasutada meetodit, et kõik kalad välja püüda ja üritada läheneda mõne radikaalse kemikaaliga.
Siis peaks olema koht, kus kalu mõnda aega (paar nädalat ?) hoida.
Vingema kemikaali tarvitamisel on muidugi see miinus, et hukkuvad küll vetikad, kuid nendega koos ka teod, bakterid. Ja kõik see hakkab lagunema ning loob uue potensiaalse pinna vetikate arenguks. Sestap tulekski kalu sealt siis paar nädalat eemal hoida ja teha pidevaid veevahetusi.
Samas ei usu, et see vaev ja aeg end ära tasuks.
Variante on kindlasti veel palju.
Kui sa tõesti arvad, et vetikaid on VÄGA palju ja igasuguseid, siis võiksid siiski kaaluda selle kastiga otsast alustamist.
Muidugi oleks vetikate koguse hindamiseks teretulnud pildid.
On sul neid ? Saad sa neid teha ja siia vaatamiseks panna ?
Pildid vetikatest oleks heaks õppematerjaliks ka teistele - sellega sa aitaks sammukese edasi paljusid
Kui see jutt kohati kuri või tõre näis, siis nii see polnud mõeldud
Paranemist soovides,
Tiff