Tiff kirjutas:
Tsiteeri:
BGA-ga on veel muidki jamasid.
Kõige suurem jama on see, et keegi teda ei söö, kuna ei olegi päris vetikas ja sisaldab ka toksiine.
Ja kui ta ükskord kastis lagunema hakkab, siis on jama oi kui palju.
Tema eeliseks pidi olema see, et oskab suurepäraselt ära kasutada õhulämmastikku - seega ei pea ka nitraatide tase kõrge olema.
Kuskilt jäi ka silma, et korralik õhutamine pidi teda pärssima.
Kui esimese väitega võin 100% nõus olla, siis järgmise suhtes tean, et temast valmistatakse nii kaladele toitu kui kaalujälgijatele toidulisandit.
Aga sellisena ei söö teda tõesti keegi. Samas räägivad mitmed allikad, et mürgine ta ka pole. Päriselt temast lahti saada on küll praktiliselt võimatu kui just midagi radikaalset ette ei võta.
Aga minu arust kahes järgmises väites on ilmne vastuolu ja seega on õhutamine just see halvim mida teha saab.
Sest kui saad sellest neetusest enam- vähem lahti, istutab ta ennast ikka kuhugi veest väljas olevale objektile. Minu olukorra puhul on ta ennast mugavalt sisse seadnud just tausta ülaservale. Mis seal viga - niiske, soe, palju päikest ja õhku ka rohkem kui vees. Aga pideva mehaanilise rookimise, sagedase veevahetuse ja piisava pH-ga lisamisega õnnestub mul ikka oma tahe peal hoida. Vähemalt senini.
Seega, vältige seda nuhtlust!
Muuseas, minu kuri kahtlus on, et selle õnnetuse sain ma kaasa ühede võõraste taimedega, kes mul tänaseks ka juba "tänu" sellele sini-rohelisele kaasavarale juba loojakarjas küll on.