kala sõber kirjutas:
uute torude lisamisega kaasnes meeletu fotosüntees. mulle kogu akva täis. taimedel tuleb lehti juurde ja puha aga kasv kõrgusesse on kidur
Enamasti taimedel ongi nii et mida rohkem valgust seda madalamaks jäävad. Muruna kasvatatavatel taimedel on just see probla et kui valgust pole piisavalt siis venivad pikaks.
kala sõber kirjutas:
uute torude lisamisega olen veel täheldanud, et paljud taimede ülemised lehed on läinud osaliselt või täiesti punast värvi. nt. Hygrophila corymbosa ''Siamensis'' on üleval üleni pruunikaspunane. ech. martii on osaliselt lehtedele punast saanud.
Punased taimed tahavad rohket valgust kuid nagu minu kogemus näitab võivad ka rohelised taimed rohke valgusega punakaks muutuda - mul oleks kah nagu uus taimesort Bacopa caroliniana 'Rose', nii punakaks on ladvad läinud.
Ehk siis ära muretse, see on ka rohke valguse eripära.
kala sõber kirjutas:
samas on üks väike ech. (täpselt nime ei mäleta, myydi "kalakeses" ysna räbalas seisus ilma potita, madal, tenellusest nats laiemate lehtedega aga muidu suht sarnane) on kyll kasvatanud täiesti uued lehed ja palju pisikesi tütartaimi aga värvus on taimepuntral läinud hästi läbipaisev-heleroheliseks.
kas viga võib olla uutes t5 torudes?
"Viga" on jah rohkes valguses, värskelt lisatud torude valgusviljakus esimese nädala jooksul on veel eriti karm, sestap enamasti soovitatakse torusid vahetada ükshaaval et seda valguspurset vähendada.
Echinodorustele võid proovida JBL väetisepalli alla torgata, mul on see Echinodoruste puhul enamasti andnud tugeva kasvu, sealhulgas ka tungi kõrgustesse.