foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Info keemiahuvilistele
PostitusPostitatud: Reede Mär 11, 2005 11:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Läinud päevadel sai korraldatud väike ekskursioon keemiakaupu müüvatesse asutustesse ja kilojagu nitraate-fosfaate koju toodud.
Mis siis selgus?
* Gravina on hetkel varjusurmas.
Kohal oli siiski keegi vanem meeskodanik, kes seletas, et omanik on haige ja ka järgmisel nädalal on vähe lootust näppu nitraadiseks saada.

* Keemiakaubandus see-eest jättis vägeva mulje - isegi koduleht netis olemas!
Müügijuht oli väga rõõmsameelne vene naine, kellega suhtlemisprobleeme ei tekkinud. Lubasin infot levitada, mispeale tema lubas allahindlust teha, kui kodanikud akvaristid viitsivad kopereeruda ja suurema koguse korraga osta. Muide - neil müügil ka igasugu mõõdu-nõud (50-300.-), t*-mõõtjad (50-x00.-) ja isegi pH-tester (1100.-).
PS. mööda Vana-Narva maanteed sõitmiseks soovitan laenata naabrimehe auto :wink:

* Naxo on koht, kuhu siiani olen jõudnud vaid virtuaalselt.
Kemikaalid neil läänest toodud ja seetõttu mõnevõrra kallimad. Keegi Tartu kodanikest võiks infot siinkohal täiendada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2005 09:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Keemiakaubandusel on muidu koduleht kogu aeg olemas olnud, aga Gravinaga hinna osas nad küll konkureerida ei suuda. Ja Gravina on nii palju kui mina mäletan olnud selline imelik firma kus esimene mulje on et valesse kohta ollakse sattunud. :)
Naxo hinnad on hoopis teisest puust nii et nende vastu pole lähemat huvi olnud. Hulgi saab neid väetisi veel mitmest kohast (tõsi, tase on selline et kui küsid kaaliumsulfaati siis võidakse küsida mis asi see on, ütle valem - või siis hoopis vastupidi, ainult nimi ütleb midagi - ilmselt vastavalt sellele mis koti/anuma peal kirjas), ei tahaks aga korraga osta kogust millest akvaristika tarbeks piisaks elu lõpuni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 13, 2005 09:32 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Naxo kliendiks olen ise ühel korral olnud.

Kuna vajadus oli KH2PO4 järgi ja seda kulub väga vähe, siis ei pidanud nende hinda kalliks.

Tõsi, nende kättesaamiseks telefonitsi kulus paar päeva.
Kuna aga tegelased nii liikuvad on, siis tõid nad kauba mulle ise autoga ära :)

Nende kaup on tõesti kallis, kuid ka tiba teise puhtusastmega ja by default teiste tegevuste tarvis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 15, 2005 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Naxo tegeleb jah analüütilist puhtusastet omavate kemikaalidega, mis on mõeldud täppisuuringuteks ja peensünteesideks. Sellest on tingitud ka nende kauba kõrgem hind. Asuvad mul kohe üle koridori järgmises toas. Aga tegelikult on seal muhe kaader pukis.....kui muidugi õnnestub neil nööbist kinni saada. Vanad veerevad kogu aeg ringi ja ilmuvad täiesti suvalisel hetkel välja, samas jälle kuhugi kadudes. Igastahes õnnestus mul nende käest tasuta 200g K2HPO4 saada......ma ei tahtnud 500g pütti osta ja vana siis leidis ühe lahtise püta, kallas 200g välja ja ütles et kuna ta ei viitsi paberimajandusega jamada, siis võta tasuta :lol:

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver