tv kirjutas:
.
2) Järmisena soetasin fosfaaditesti, mis näitas 2.0 mg/L, samas NO3 oli max. 10 mg/L. Seega veevahetusi, kuni PO4-ja tase oli kusagil 0.5 mg/L ja siis hoidsin NO3-me taset nii, et NO3/PO4-ja suhe oleks kusagil 20. See aitas, oli näha, kuidas siniroheline vetikas suri (tõmbus valgeks jne.)
Ma sain kah kunagi oma suuremast sinivetikajamast lahti väetistega katsetama asudes. Tiba liiale sai tookord mindud (mul kõiki teste ei olnud veel hangitud) - sinivetikas kadus nädalaga, kuid varsti olin rohevetikaga hädas. Kusjuures ma olin just fosfaatidega üle pingutanud
tv kirjutas:
Klassikalist rohevetikat pole eriti märgata enam, samas vohab see lima. Rohelist vetikat on ka omajagu, aga see on suhtelislt talutav nähtus selle lima kõrval. Või äkki roheline vetikas eraldab sellist sodi, kui ta kasvab?
Pole kuulnud et rohevetikast akvas lima tekib (kui just tegu agar-agar'iga pole
). Valge, ilma värvita lima on tavaliselt mingi seen. Kuid kui ta roheline on (ja õhumullidega?) - siis peaks ta ikka mingit klorofülli sisaldama ja seega olema mingitsorti sinivetikas (isiklik kasin arusaamine asjast). Kui saad, siis tee mõned pildid - äkki keegi on veel kohanud sellist kraami.