janne321 kirjutas:
Tjah, ega siin ühest nõu ehk polegi. Hea oleks teha testid - just NO3, PO4, Fe, ehk on nendega miskit paigast. Veevahetustest jms. pole Sinu puhul ilmselt mõtet rääkida.
Kui Anubiast õnnestub suuremate kahjustusteta välja võtta siis oleks üheks variandiks teha talle 2-3 minutit 1/20 kloorilahuses (sinine ACE) vanni. Rohkem kahjustatud lehed võtaksin ikkagi ära, ega neist asja saa, kui taim ise väga kurnatud pole siis uued lehed tulevad küllatki nobedasti. Edasi prooviks ehk kas
JBL BioFermi või siis tiikidele mõeldud
JBL Humolon-i. Need pole nii karm keemia nagu enamasti pakutakse ja põhinevad looduslikel komponentidel, esimene on odrakõrtest ja teine turba baasil nii et mingit suurt hävingut kaasa ei too, vee värvivad aga küll ära. Paari-kolme nädala pärast peaks paistma kas on mõju sellele vetikale, kusjuures tõenäoliselt olemasolev vetikas jääb taimede külge ja seda saab vaid koos taimelehtedega eemaldada, lihtsalt vetika levik peaks stoppama.
Veel. Pimendamine on abx asi kuid mitte universaalne imerohi, teadaolevalt aitab ta eriti hästi "rohelise vee" ja ka BGA vastu, kuid habevetika puhul ma sellele ei loodaks.
Küll aga olen märganud et turba kasutamine filtris või turbaleotise lisamine veele (kes tahab proovida peab hoolega silma peal hoidma vee parameetritel et mitte kalu maha nottida!) on kah mõjunud pärssivalt igasuguse vetika kasvule. Eks ka looduses turbasammal tõrjub vetikaid, turbal põhinevad ka mitmed vetikatõrjevahendid - nagu ka eelmainitud JBL Humolon.
Kahju et kui sain Anubiasega kännu mis hetkel mu pisemas akvas on kõige uhkemaks asjaks siis pilti ei saanud tehtud - see oli paksult habevetikaga kaetud, nõrgema närviga kodanik ehk ei julgeks sellist oma akvasse pannagi.
Nii et pabistada pole mõtet, küllap saab korda, lihtsalt aega läheb sellega.