foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Taimed surevad
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 11, 2020 07:37 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Jaan 26, 2020 04:40
Postitusi: 7
Tegin Sera 6 in 1 testi, loomulikult on vee pH ja karedus täiesti laes. Nitraate on ka paljuvõitu, aga siin ilmselt mängib taimede puudumine oma rolli ja mõned nädalad pole nüüd vett vahetada ka jõudnud. Samas on ka kraanivee testimise järgi rohkem nitraate, kui akvaariumis soovitatav ning selle testi järgi (ning ma annan aru, et see värvi võrdlev test on ebatäpne) joogivee ülemisel lubatud piiril üldse.

Ostsin uue lambi, sai spetsiaalne taimetoru pandud ning katsun vett pisut pehmemaks ja happelisemaks saada, siis proovin taimi uuesti


Üles
 Teema pealkiri: Re: Taimed surevad
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 11, 2020 11:31 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:26
Postitusi: 150
Asukoht: Tartu
Nitraatide koha pealt väga muretseda pole vaja kuigi kõrge tase joogivees vast ülemäära ei rõõmusta. Kui akvaariumis kiirekasvulisi taimi on siis jääb varsti puudugi.

Happelisusega pole erilist mõtet jännata. Mõttekam on oma kraanivett aktsepteerida ja oma kooslusi vastavaks kohendada. Kui ei ole mingid megapirtsud taimed ja kalad siis üldiselt saavad nad hakkama ka soovituslikest natuke kõrgemate näitudega. Tartu vesi on väga kare ja see on pH langetamisele kõva puhver ja teeb langetamise raskeks. Reaalselt toimivad pH lahendused on kallid ja tülikad. Kindlasti ei maksa mingite pHminus tüüpi veekeemiatele aega ja raha raisata.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Taimed surevad
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 11, 2020 11:46 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 20, 2016 12:17
Postitusi: 210
Pildid: 0
Kas tõesti on Tartu joogivees niipalju nitraate ,et ribatest näitab? Ma pole kaua testinud. Ei mäleta ,et kunagi oleks ribatest kraanivees nitraate tuvastanud...

Jah,PH ja karedusega on lihtsam leppida.

Proovi neid taimi mida eespool nimetasin. Ma tellin taimi kalakese veebipoest,ei viitsi mööda poode otsida,Tartus valik suht nigel.

Valgustorudega mina ei saanudki akvat ilusaks. Kombineerisin igasuguseid ja väetasin jne. Nüüd olen juppaega led prosektoritel ja pilt on parem kui kunagi varem. Et soovitan leiutada mingi led-lahendus.


Üles
 [ 18 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver