foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vähikindel?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Hoi!

Oman siin ühte 180 liitrist ja koos teiste asukatega on ka 2 mõnusat marmorvähki sees ukerdamas.
Toredad tegelased AGA:
Enamus floorast on sihipäraste rünnakute all :evil:
Just ostsin paar vääti miskit rohelist sisse ja 4 päevaga tehti 1:0 (vähkide kasuks)
Siiani on ainult vallisneeria suht edukalt vastu pidanud, ülejäänud aga.....
Mingist jawa moss'ist ei hakka rääkima, selle tuuste oli lõpuks terve akva täis.
Kurgiviil on neil stabiilselt ees aga ikkagi.

Küsimus:
Soovitage midagi vähikindlamat rohelist(kunst jääb välja), kui keegi saab veel saatmisega müüa, oleks veelgi parem.

edu

Üles
 Teema pealkiri: Re: Vähikindel?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Ainukesed taimed mis mul vähiaga vastu pidasid olid vetikapallid, kõik muu läks hakkimiseks.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 05:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Eks need vetikapallid veerevad vast isehakanud aednike sõrgade eest ära.

Muidugi ma ei tea kui tõhus on see variant kuid ma siin juba kusagil mainisin et ehk on sul abi sellest et muretsed oma akvasse pinnaveetaimed, neid sorte on palju. Mina valiksin mõned suuremalehelised pinnataimed. Kasvavad jõudsasti ja akva oleks ilus vaadata, eriti veel siis kui akvas on korralik akvapõhi, mõned juurikad jms. Parem ikka kui akvas ringi hõljuv hakitud taimede salat.

Pinnataimi need amatööridest aednikud enam kätte ei saaks, vähemalt suure tõenäosusega ei viitsiks vähid ujuda pinnale et seal süstemaatiliselt tegeleda taimede harvendusega. Tundub et vähkidel on täiesti erinev arusaam ja ilumeel akva elustaimede dekoratsioonist. Arusaam mis akvaristi maitsega eales ei kattu. Nii nagu närilistel "sügelevad" pidevalt hambad, vahest samalaadselt sügelevad vähkidel pidevalt sõrad. :)

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 07:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas siis Anubias ja Echinodorus lõhutakse ka ära?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 16, 2013 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Neid mul vist ei ole olnud :oops:

Kuna suht kõrge-50cm akva siis tahaks selliseid, mis suht pikad on.
Kas keegi müüb koos saatmisega? Ilmad veel suht head ja post24 toob ööpäevaga ära.

Teine huvitav aspekt vähkidega on see, et kogenematud kalad on samuti menüüs :D
Värskelt ostetud skalaar oli ühel täna hommikul lõugade vahel- vanad olijad sellist viga ei tee :mrgreen:

edu

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 10:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Taimi soovitan otsida "Osta" "Ära anda" ja "Vahetada" rubriigist.

Anubias küll teabmis kõrgeks ei kasva, aga saad kõrgemale kännule siduda. Echinodoruseid on mitmeid liike. Ka väga kõrgeks kasvavaid.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 08:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Põhjas lõhutakse kõik ära ning kui vähid nats suuremaks kasvavad lõhuvad ka kalad ära. Mul hakkasid kõigepealt gupide sabad ööseti kaduma, siis juba hakkasin poolikuid kalu leidma akvast kuni nägin ise kuidas suur emane guppi kinni rapsiti ja hetkega pooleks tõmmati...

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vähkide puhul oleks siis kindlam variant pidada kalaliike kes liiguvad põhiliselt ringi akva kesk- ja ülakihtides. Vastasel juhul kui kalad öösel sõba silmale viskavad ja põhja läheduses kergelt tukastavad siis on seal toiduotsingutel platsis öised jahimehed, vähid. Kalade, selgrootute, põhjataimede ja vähkide leebe ühiskooslus tundub akvas olema küllaltki kulukas "risky business". :)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 17, 2013 11:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei saa üldse aru, miks peetakse kalu ja vähke koos? Kas samamoodi, nagu tahetakse triiotoneid või akselotte koos kaladega pidada? Või siis madu ja hiir? Või ongi eesmärk kaladega vähke toita? Aga milleks siis jutt, et gupid on ära kadunud?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui tähelepanelikumalt lugeda siis oli see gupide jutt mõeldud hoiatusena, et nii ei juhtuks ning kõik ei peaks seda ise läbi proovima. Kodanik KRA võib ju teada aga nagu selle teema algatusest võib järeldada kõik siiski ei tea.

KRA kirjutas:
Ma ei saa üldse aru, miks peetakse kalu ja vähke koos? Kas samamoodi, nagu tahetakse triiotoneid või akselotte koos kaladega pidada? Või siis madu ja hiir? Või ongi eesmärk kaladega vähke toita? Aga milleks siis jutt, et gupid on ära kadunud?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 12:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Ertserts just ju soovitab, milliseid kalu vähkidega koos pidada. Või ei saa ma aru? Mina, kodanik KRA, eeldaks ikka pigem selgelt välja öelda, et kalu pole vaja vähkidega koos pidada, kui just ei plaani neid elussöödaga toita.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina isiklikult arvan et kõik akvaristid on erineva mõttemalliga. Ühed akvaristid on ettevaatlikud teised rohkem riskialtimad. Kolmandad minimalistid neljandad maksimalistid. Näiteks minul on akvas koos nii kalad, krevetid kui teod. Kuidas nüüd ütelda, mulle meeldib võtta fauna koosluse puhul akvast maksimumi. Kuid see minu valik võib teatud olukordades muutuda piiripeal tegutsemiseks. Pruugib mul juurde võtta mingi täiesti ebasobiv kalaliik (botia) ning ma võiksin jäädavalt hüvasti jätta oma krevettide ja tigudega. Röövkala soetades jäeksin kõigest ilma.

Mina mõtlen sellele et kui omapere koer ja kass võivad üksteisega teatud tingimustel hästi läbi saada siis teatud kalad (toekad, kiired, teised veetasandid jms) ja vähid võivad piisavalt suure akva puhul kõrvuti elada. Muidugi on see minu isiklik arvamus. :)

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 12:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Selline segakooslus on põhimõtteliselt võimalik, aga päris algajale esialgu ei soovitaks. Mul endal ka Green Terrorid koos guraamiga. Sinnani jõudmine vajab tiba pikemaajalisemat tegelemist akvaristikaga. Enamalt jaolt kipuvad segakooslusi tekitama just algajad. Nemad ju tavaliselt on hädas ja küsivad abi. Staazikam akvarist sellest siin ei pajatagi, sest tal ei teki oma kogemustepagasiga probleeme.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 01:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ertserts kirjutas:
... Kuid see minu valik võib teatud olukordades muutuda piiripeal tegutsemiseks.
....
Mina mõtlen sellele et kui omapere koer ja kass võivad üksteisega teatud tingimustel hästi läbi saada siis teatud kalad (toekad, kiired, teised veetasandid jms) ja vähid võivad piisavalt suure akva puhul kõrvuti elada. Muidugi on see minu isiklik arvamus. :)

Sellel lähenemisel on üks viga - nagu KRA õigesti märkis, enamasti tullakse siit otsima abi probleemide korral. Kas piiripealsete lahenduste pakkumine on ikka see abi, mis oodatud? Tõesti, on võimalik igasugu põnevaid kooslusi leida, nii selgub et ntx linnupoegi saab edukalt kasvatada kassi hoole all - kes teeks järgi? Samamoodi on kaladega, teatud juhtudel on võimalikud kooslused, kus tavaolukorras oleks osad elanikud teistele söögiks. Kuid kui endal on õnnestunud selline piiripealne kooslus toimima saada, siis ei tähenda see, et teistel alati sama hästi läheb. Need, kes on valmis riske võtma, paraku küsivad siin harvem abi kui need, kes sooviks turvalist lahendust. Sestap mina küll ei riskiks kellelegi soovitada vähke või konni kaladega koos pidada. Seal on teatud variante, aga need on juba kogenumatele akvaristidele. Samamoodi on võimalik teatud taimede ja vähkide kooslused, on ntx ka selliseid vähke, kes taimi ei lõhu. Aga kui on sedasorti vähid, kes lammutavad, siis taimedega ei kipu asi õnneks minema.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 18, 2013 01:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hoi!

Mina tahan vähikindlaid TAIMI!!!!!!

Selline kalade kooslus on täiesti toimiv, KUNI...
- hakkan sinna uusi kalu muretsema.
Vanad olijad on juba tuttavad nende sõralistega(ei mingeid kadusid) aga need uued ei oska ennast hoida :)
Vähkidega koos on mul:
Neoonid; "silver dollarid"(vist); tiger barbused, antsud; SAE'd; teod ja skalaarid(langenu).

edu ja sebin paremad taimed

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver