ertserts kirjutas:
... Kuid see minu valik võib teatud olukordades muutuda piiripeal tegutsemiseks.
....
Mina mõtlen sellele et kui omapere koer ja kass võivad üksteisega teatud tingimustel hästi läbi saada siis teatud kalad (toekad, kiired, teised veetasandid jms) ja vähid võivad piisavalt suure akva puhul kõrvuti elada. Muidugi on see minu isiklik arvamus.
Sellel lähenemisel on üks viga - nagu KRA õigesti märkis, enamasti tullakse siit otsima abi probleemide korral. Kas piiripealsete lahenduste pakkumine on ikka see abi, mis oodatud? Tõesti, on võimalik igasugu põnevaid kooslusi leida, nii selgub et ntx
linnupoegi saab edukalt kasvatada kassi hoole all - kes teeks järgi? Samamoodi on kaladega, teatud juhtudel on võimalikud kooslused, kus tavaolukorras oleks osad elanikud teistele söögiks. Kuid kui endal on õnnestunud selline piiripealne kooslus toimima saada, siis ei tähenda see, et teistel alati sama hästi läheb. Need, kes on valmis riske võtma, paraku küsivad siin harvem abi kui need, kes sooviks turvalist lahendust. Sestap mina küll ei riskiks kellelegi soovitada vähke või konni kaladega koos pidada. Seal on teatud variante, aga need on juba kogenumatele akvaristidele. Samamoodi on võimalik teatud taimede ja vähkide kooslused, on ntx ka selliseid vähke, kes taimi ei lõhu. Aga kui on sedasorti vähid, kes lammutavad, siis taimedega ei kipu asi õnneks minema.