foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Taimed mädanevad.
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 31, 2013 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei vaidle üldse vastu.....mina vaatlesin asja ainult puhtenergeetilise poole pealt. Effekt taimedele võib olla teistsugune kui vanakooli toru puhul. Tunnistan ausalt, et mina isiklikult pole enda kasti kohale veel led-e riputanud, küll aga mujale, valgustuseks, efektiks jne. Ja seal ma energeetilises ja ka tajutava valgusvõimsuse mõttes eelist pole näinud.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 31, 2013 04:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Selle koha pealt pean mina sinuga nōustuma. Kööki pandud gu10 ledid ei andnud üldse sama valgust mis halogeenid... Silmadele oli väsitav.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 04, 2013 08:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
andrep kas see, et vähem W/L.. on ka kuidagimoodi tõestatud või lihtsalt silma järgi paugutad?
Kuid eks siin vist omajagu tõtt võib olla sest talupoja mõistusega võttes kiirgab "toru" igale poole kuid LED rohkem suunatud seega toruga läheb osa valgust kaotsi
PS tänud markx ile LEDide toimimist selgitamast, ei teadnudki seda.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 04, 2013 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
jaantat kirjutas:
andrep kas see, et vähem W/L.. on ka kuidagimoodi tõestatud või lihtsalt silma järgi paugutad?

Kui sa tõestuse all mõtled mingeid teaduslikke mõõtmisi ja testimisi, siis nii palju vabaaega mul kahjuks pole. Räägin ainult oma kogemusest. Olen LEDidega katsetanud juba aasta ja hetkel siis 200l vee kohta 3x 9w cool white ledid ehk siis 0.135 w/l kohta. Ühegi taimega raskusi ei ole. Kasvatan küll keskmise raskusega taimi, aga andmete koha pealt peaks nende valgus vajadus olema 0,5 w/l kohta nagu Nymphaea lotus ja pogostemon, taimed kasvavad hästi, ainult lotus on ajanud oma lehed teistele ette ja sellega piiranud teiste kasvamist. Samas ludwigia sp.-d kärbin nädalas 15cm juppe.

Kuna liiga tugev led valgus minu katsetustel häiris black skirte teises akvas (18w/40l kohta) ja kuna sägadele niigi ei meeldi valgus siis selleks saigi sinna ajutiselt pandud 3x10w power ledi. Kui aega saan siis kavas sinna lisada 3 ledi juurde just selle sama piiratud valgusvihu pärast ja isegi siis jääb minul 0,27w/l kohta, mis peaks tähendama ainult lihtsalt kasvavaid taimi.

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver