Vajaksin palun taimetarkade arvamust ja head nõu.
Minu akvaklaasi tagaseinale on tekkinud mingid müstilised ei tea kust "taimetupsukesed". Kaks kuud tagasi oli ainult 1 taimetups nüüd on neid juba tekkinud lausa 4 tükki. Tavaliselt ma vähemalt korra kuus puhastan akvaseinad spets pesukäsnaga puhtaks. Peab ütlema et neid taimetupse on suht raske ära nühkida kui mitte lausa võimatu, taimed on väga tugevalt klaasile kinnitunud, justkui jäädavalt sinna keevitatud. Kui akvaseinad kuidagi puhtaks saan siis õige varsti on taimetupsud jälle kutsumata külalistena platsis ja ainult akva tagaseinal.
Need ütlemata kummalised tagumisele akvaklaasile kinnitunud "taimetupsud" on sellised:
Akvaklaasile kinnitunud taimetupsudFotol tähistasin ma need müstilised ei tea kust ise tekkinud tupsukesed ära musta kastiga mille sees on kollase kastikesega küsimärk. Kui fotot suurendada siis on näha täpilaadseid eoseid, nii mulle vähemalt tundub.
Mis taimedega on "tupsukeste" näol tegemist, kas nimetatud taimed võivad edaspidi tekitada akvas probleeme, mida ette võtta?
Taimeteaduses olen ma tagasihoidlikult nõrk, kuid mulle isiklikult tundub et tupsukeste näol on tegemist mingite akvas jõudsasti paljunevate parasiittaimedega.