paulik kirjutas:
Selles akvas (120L) on barbused, 18 tk + 1 labeo. Toitu annan korra päevas, mõnikord kui viitsin 2 korda, tavalised graanulid, ja suht vähe - söövad ära kõike 40sek - 1 minutuga, ei jää midagi.
Üsna korralik koormus. Oled asjad hästi balanssi saanud, igaühel nii ei õnnestu.
paulik kirjutas:
See on hea koht jah, aga Sinu pildid on huvitavamad. Mul pole juba aastaid nii selgelt mingi elemendi puudujääk välja paistnud. Mis on muidugi ka mõistetav, kuna mul reeglina toitained ei piira kasvu.
paulik kirjutas:
Vanadel lehtedel on augud näha, aga kui mul kaaliumi lisada liiga palju ja tihti, (kirjutatakse et seda võib teha) võib vastik pruun vetikas vanadele lehtedela ja seitele tulla, mitte palju et peaks sõdima, aga lihtsalt märgitav.
Kui kaaliumi saab liiga palju, siis tekib muidki hädasid. Aga kaaliumi ohtral manustamisel olen ka ise pruuni vetikat saanud akvasse.
paulik kirjutas:
Ei tea, mingit saladust ei oska öelda,
No ega siin midagi väga salapärast olegi, lihtsalt on õnnestunud akva hästi balanssi saada ning reguleerid asja nii et toitained on piiravaks faktoriks. See vajab mõningat kogemust, aga on tehtav.
paulik kirjutas:
Ma meelega ei sifooni nii hoolikalt ja tihti kui alguses, võin vabalt praegu ämbri täie tee-kohvi vahelist värvi vett sealt pumbata.
Siin võib, aga ei tarvitse tekkida probleeme, kui akva juba aastaid käigus on olnud.
paulik kirjutas:
Ja ma arvangi, et N ja CO2 ongi olulisemad, nö nagu baas taimedeks. Väga tihti inimesed panevad need Fe tablette ja muid mineraae ja ootavad tulemust kuna pole seda põhibaasi. Aru saadav, et ilma mineraale nad ei kasuta ka
Tjah, siin on üks aga - sellise lahenduse puhul kulub pool aastat kuni aasta selleks et põhi hakkaks korralikult "tööle". Kuni sinna pole midagi veel vajunud, ei kipu kivide ja kruusa peal naljalt midagi kasvama (v.a. juhul kui vette lisada väetisi). Sellise põhja peal sai omal ajal näha kuidas esimestel kuudel ka Vallisneria algul lihtsalt "lahustus". Kui pisut oli põhja vajunud toidujääkidest muda tekkinud, hakkas ka Vallisneria kasvama. Aga see on loomulikult tõsi et taimedele on vaja nii mikrosid kui makrosid.
See üsna kiire kasv on aga tingitud sellest et Sul on valgust päris tublisti. Kasutasin varem ka samas suurusjärgus valgust, aga nii tihti rohida on tüütu.
EI meetod mida olen viimasel ajal propageerinud, läheb teist teed: pole vaja taimi jälgida, pole vaja teste teha - llihtsalt lisame nii palju toitaineid et neid on kindlasti piisavalt ja pisut ka rohkem ning samas hoolitseme veevahetustega selle eest et väetiste tase ei hakkaks kumuleeruma (pidevalt kasvama-kuhjuma). Lahendus on erinev, tulemus sama. Väetist läheb sel moel muidugi raisku ning põldu sel moel väetada läheks kulukaks, kuid akvaariumis pruugitavate koguste juures pole sel kuigivõrd tähtsust.