IGo kirjutas:
kalkulaatori järgi 106 g NO3 1000ml lahuses, minu akvaariumi jaoks on vaja sisse kanda 35 ml kord nädalas, SEE on absurd!!! Seda ta sööb ära kahe päevaga ja taimedel hakkab makrode puudust ja kohe tulevad vetikaid.
Ma varem proovisin väiksemaid koguseid ka alustasin 50 mlst nädalas, kuid testid näitasid 0, kõik oli ära söödud 3 päevaga.
Oot, mida õieti öelda tahad? Et korra nädalas doseerida on vähe? EI ei väidagi et korra nädalas peaks doseerima. Muide,
seal on kirjas mõnede toitainete ööpäevase tarbimise tempo:
NO3 1-4ppm
NH4 0.1-0.6ppm(do not dose NH4!It will cause algae)
PO4 0.2-0.6ppm EI korral toimub veevahetus kord nädalas, see ei tähenda et doseeritakse kord nädalas. Doseerimise vajadus varieerub, kuna ilmselt pole Sa viitsinud seda juttu lugeda siis üks võimalik näide doseerimise kohta
EI lehelt:
A Typical Tank
A typical routine for a high light tank with low fish load:
Volume 80 liters (20 gal high standard tank)
5.5 watts/ gal. - two 55watt 5000K/8800K lamps
CO2-25-30ppm (I turn my CO2 off at night)
Canister filter
Fluorite (any porous iron rich material will do) about 7-10cm depth
A Typical Dosing Routine
1/4 teaspoon of KNO3 3-4x a week (every other day)
1/16th-1/32nd teaspoon of KH2PO4 3-4x a week (every other day)
Traces added on off days as the macro nutrients, so 3x a week, 5mls each time.
SeaChem Equilibrium 1/8 teaspoon after water change.Olen varem pisut jama ajanud EI kohta - ehkki see sobib kõige paremini tugeva valgustusega akva korral, toimib EI kenasti ka nõrgema valgustusega. Kõige tähtsam on hoida CO2 vahemikus 25-35ppm. CO2 asemel võib kasutada ka Flourish Excelit.
Tegelikult ma tõesti soovitan Barri juttu lugeda. Olen igasugu asju lugenud ja proovinud, usun et selle mehe jutt on üks pädevamaid. Ta on ka vastava eriharidusega minu teada.