foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 08:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

ecolog kirjutas:
Istutasin samuti ümberkorraldatud akvasse uued taimed, Ech. Ozelot hakkas 4 päeval uusi lehti välja ajama kõik punakas pruunid.

pilt siin: http://pilt.ee/photo/200938/4111251/

Ozelot minu teada ongi ju punakaspruunide lehtedega

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 08:32 
Guru

10 päeva vanas akvas viskavad mõned taimed lihtsalt ümberistutamise stressist lehed maha. Eriti kehtib see juhul, kui nendega on mingeid desinfitseerimisprotseduure läbi viidud. Toitainete puudus tekib samuti mitte päevade, vaid ikka nädalate ja kuudega.
Kontrolli nädala-paari pärast kas taimedel noored lehed kasvavad. Kui jah, siis pole mõtet väga muretseda. Kui ei kasva siis vaata, et valgus ja temp oleks ok.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 10:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänud. mõned asjad jäid siiski segaseks :). Kas NO3 on pildil tähistatud rohelise joonega ehk nitrate? Kas kollase joonega tähistatud nitrite on NO4? Näit 0-2 on ähmane jah, paraku ei ole ma võimeline testile lisatud värvitabeli abil seda täpsemalt mõõtma.

Saan aru, et eriliseks muretsemiseks siiski põhjust ei ole. Tänaseks olen vallisneeriatelt paar-kolm mädanenud lehte ära korjanud aga suurem osa lehti on veel alles :).

Mis selle Fe näiduga võiks peale hakata. Testiga kaasas olnud tarkuseraamat teatas, et Fe test on oluline väetiste lisamisel ja et peale väetiste lisamist võiks Fe tase olla 0.5-1. Mul on see näitaja märksa väiksem - kas see viitab ka toiteainete puudumisele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 11, 2004 10:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
andre kirjutas:
Kas NO3 on pildil tähistatud rohelise joonega ehk nitrate?

Jah.
andre kirjutas:
Kas kollase joonega tähistatud nitrite on NO4?

NO4 testi pole oma silmaga näinud. Nitrit on ikka NO2.

andre kirjutas:
Saan aru, et eriliseks muretsemiseks siiski põhjust ei ole. Tänaseks olen vallisneeriatelt paar-kolm mädanenud lehte ära korjanud aga suurem osa lehti on veel alles :).

Mis selle Fe näiduga võiks peale hakata. Testiga kaasas olnud tarkuseraamat teatas, et Fe test on oluline väetiste lisamisel ja et peale väetiste lisamist võiks Fe tase olla 0.5-1. Mul on see näitaja märksa väiksem - kas see viitab ka toiteainete puudumisele.

Tõnu kirjutas õieti - hetkel on kõige tähtsam asi üldse olla rahulik ja mitte rabistada. :)
Tegelikult märkasin et oled juba sisse tassinud hulga kalu ja see on küll asi mis muret võiks teha. Kasulike bakterite koloonia kasvab ajapikku, võib juhtuda et osa kalu saab enne mürgituse kui kalade tekitatavate jääkainete ümbertöötamiseks piisavalt baktereid jõuab tekkida. Alustavasse akvaariumi isegi kaladega sissetöötamise tsükli korral tuuakse reeglina vaid mõni kala, Sul seal aga kirju seltskond sees - see võib halvasti lõppeda. Kui olid nii kärsitu siis tuleb ilmselt trahviks selle eest ikkagi osta ammoniaagi (NH3/NH4) ja nitriti (NO2) test ning kontrollida regulaarselt nende näitusid ning vajadusel teha osaline veevahetus.

Üles
 [ 19 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver