Matten kirjutas:
samas seisab mul K2SO4 pulber kuskil ja üritan oma endistele postitustele tuginedes sedagi taas valmistada. et ma keemiaalaste teadmiste puudumisel taas orki ei sattunud nagu kunagi varem siis äkki on Karlil mahti öelda, mis valemiga selle segamine käis.
K2SO4 koguse saab kenasti välja arvutada
selle kalkulaatorigaMatten/Marko kirjutas:
laupäeval julgen taas minna Agrimix MikroProfi kallale ja lisada 1ml ja järgm nädala teisip taas 1mm(rutiin, mis jääb tahes tahtmata meelde) nii et 2ml nädala jooksul kasti saaks.
...
kurrraam....ma ei tea...julgen väita, et 2ml agrimixi nädalas on ikka liiga palju sellisesse väiksesse
see on kindlasti liiga palju...nädalas sinu taimed küll nii palju ära ei tarbi...alguse poole, kui taimed alles sisse elavad läheb üldse seda rauavärki vähevõitu...mina olen pannud miski 0.2-0.3ppm ja sellest on jätkunud päris kauaks (3-4 nädalat kindlasti)...valgus ju niikuinii alguses niru, et vetikat aktiivseks mitte ajada. selle rauaga kannata väheke, makrod hoopis tähtsam teema (noh nitraaditsüklit pean silmas..jälgi
)
Matten kirjutas:
mida tarka võiksin 60l taimekale juurde lisada ning mis mahus?
niisama lisada ei ole mõtet
..ikka vajaduse järgi. neid asju mida taimed enamasti tarbivad (makroelemendid, mikroelemendid, co2). koguste arvutamisel on eelpool viidatud link abiks
workshopper kirjutas:
see mis sul on seal pinnases kasvab paremini juurika või kivi peal kuna ta on ikkagi risoomiga taim nagu anubias.
lisan veel niipalju, et anubias risoomipidi pinnases ei kasvagi...mädanema läheb (olen sellist trikki kunagi teinud)...microsorum'ega sellised kogemused puuduvad, aga kännu küljes meeldib talle küll hästi.