foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 09:58 
selge. uurin - katsetan. lisan alguses 0,5ml nädalas ning testi tulemustest lähtudes muudan kontsentratsiooni. tänud!

M.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Arvestuslikult peaks MicroProfi Sinu 60L akvas andma nii et

1ml - lisab ~0,3 ppm rauda
0,5 ml - lisab ~0,15 ppm rauda
2ml - lisab ~0,6ppm rauda

(raua sisaldus on 1,5% ja erikaal 1,16)

Arvestades et 60L on su akva maht mõõtude järgi siis vee maht ilmselt ei ole üle 55L, doseerimiseks väikses akvas peaksid välja arvutama vee koguse, võttes arvesse ka dekoratsioonide ruumala.

Selle väikse kasti juures on MP väga kange mürk otse panna, väike viga tilgutamisel annab suure vahe tulemuses.

Ise soovitaks sul teha sellest 10x lahjendusega vesilahus (soov. dest veega) ja seda siis doseerida 2,5 ml 3-4 korda nädalas.

Alusta alguses vähemast, tasapisi saad annust suurendada, kui vaja, teistmoodi võid hakata suuri veevahetusi kohe tegema ja akva algusest kohe kihva keerata.
Kui sa nüüd kohe hakkaks seda 2ml nädals lisama siis osad vetikad mis naudivad üleliigset rauda, naudiks ka sinu akvaariumi väga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 01:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Matten kuule, see microsorum mis sul on seal pinnases kasvab paremini juurika või kivi peal kuna ta on ikkagi risoomiga taim :) nagu anubias.

http://www.aquaticcommunity.com/tr/Micr ... ropus2.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 01:43 
chris, eks ma alustan 0,5ml nädalas doseerimisega ja testimise tulemusena muudan lisatava MP kogust. segasin ka K2SO4 liitrise lahuse kokku võttes aluseks 20g per liiter ning üritan seda niisamuti 100ml nädalas lisada.
ma juurdlesin siin endamisi, kui pikk peaks päevane tsükkel olema võttes arvesse et kogu 60l akva vesi on tulnud 525l kastist ja on seega juba kasutatud vesi. reaalselt peaks 8 tunnisest päevast esialgu piisama?
workshopper, ma selle üle kahtlesin isegi.:D pean kusagilt mingi kivi või juurika otsima, et see Microsorum sinna siis kinnitada.

Matten

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 27, 2009 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Matten kirjutas:
samas seisab mul K2SO4 pulber kuskil ja üritan oma endistele postitustele tuginedes sedagi taas valmistada. et ma keemiaalaste teadmiste puudumisel taas orki ei sattunud nagu kunagi varem siis äkki on Karlil mahti öelda, mis valemiga selle segamine käis.

K2SO4 koguse saab kenasti välja arvutada selle kalkulaatoriga

Matten/Marko kirjutas:
laupäeval julgen taas minna Agrimix MikroProfi kallale ja lisada 1ml ja järgm nädala teisip taas 1mm(rutiin, mis jääb tahes tahtmata meelde) nii et 2ml nädala jooksul kasti saaks.
...
kurrraam....ma ei tea...julgen väita, et 2ml agrimixi nädalas on ikka liiga palju sellisesse väiksesse

see on kindlasti liiga palju...nädalas sinu taimed küll nii palju ära ei tarbi...alguse poole, kui taimed alles sisse elavad läheb üldse seda rauavärki vähevõitu...mina olen pannud miski 0.2-0.3ppm ja sellest on jätkunud päris kauaks (3-4 nädalat kindlasti)...valgus ju niikuinii alguses niru, et vetikat aktiivseks mitte ajada. selle rauaga kannata väheke, makrod hoopis tähtsam teema (noh nitraaditsüklit pean silmas..jälgi :wink: )

Matten kirjutas:
mida tarka võiksin 60l taimekale juurde lisada ning mis mahus?

niisama lisada ei ole mõtet :) ..ikka vajaduse järgi. neid asju mida taimed enamasti tarbivad (makroelemendid, mikroelemendid, co2). koguste arvutamisel on eelpool viidatud link abiks

workshopper kirjutas:
see mis sul on seal pinnases kasvab paremini juurika või kivi peal kuna ta on ikkagi risoomiga taim nagu anubias.

lisan veel niipalju, et anubias risoomipidi pinnases ei kasvagi...mädanema läheb (olen sellist trikki kunagi teinud)...microsorum'ega sellised kogemused puuduvad, aga kännu küljes meeldib talle küll hästi.

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver