foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: taimed ja pinnas
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 19, 2004 08:50 
Akvarist

mul selline mure,et taimed murdusid ära ja läksid koledaks. Arvan sellest,et ravisin kala mitu korda ja see rohi tegi taimedele liiga.Kalad taimi ei puutu, vähemalt mina ei ole näinud. Mul oli pandud ühte kohta turvast ja seal peal kasvasid taimed.Tahaksin uuesti taimi tuua,nüüd kui kala terve. Mis oleks kõige parem pinnaseks,kas turvas või soovitate midagi paremat? Ja kui turvas siis kas terve põhi seda täis?Kive tahan ka juurde osta,sest neid pole päris 5cm.

minu kalad:
http://www.youtube.com/watch?v=DlEakFvB9M8
http://www.youtube.com/watch?v=1-ZyiFsJNvc

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 20, 2004 10:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks kõik esmalt olene ikka sellest, mida Sa taga ajad. On ju taimi, millised kasutavad juuri ainult kinnitumiseks ja toitained imevad otse veest. Siiski enamus neist on nö. kahepaiksed, nii ,et ka korralik pinnas on oluline.
Mina, kes ma olen Amazoonase vihmametsade fan, olen oma akvaariumi põhja üles ehitanud järgmiselt:
1. firma BIOPLAST spetsiaalne hästi poorne shvamm (sinine), kuhu kasulikud bakterid end sisse seavad; 2. kiht jämeda fraktsiooniga kruusa, millest vesi hästi läbi käib; 3. kiht turvast plaatidena; 4. kiht SERA toitepinnast (kollane ämber, nime küll ei mäleta) ja lõpuks 4. peenkruusa kiht.
Ja kuna kogu akvaariumi põhi on praktiliselt üks taimedzungel, siis pistan aeg-ajalt ka juurte alla tahket väetist (JBL kuulid) juurde, rääkimata vette lisatavast (TROPICA Master Grow). Kui taimed ikka tõsiselt vohavad, võetakse sealt ju aja jooksul kõik kasulik välja, nii et pinnast tuleks ikka pidevalt rikastada. Aga valik on muidugi individuaalne. Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

oleneb jah taimedest mida ta tahad kasvatama hakata.
minu taimed on lihtsalt kruusa sisse pistetud ning püsivad seal täiesti korralikult. aegajalt turgutan neid väetisetableti tükkidega. ja täiesti elavad :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 04:16 
Akvarist

Ma ei tea veel mis taimi aga selliseid mis kasvavad ka ilma CO2-ta. Kas sul CO2 on? Kust sa kruusa said kas poest ja kui suured kivid on? Mul liiga suured kivid ja plaanis suur ümberkujundus teha. Turbast tuleb liiga palju prahti akvaariumisse. Ja sellepärast uuringi kuidas parem oleks.

minu kalad:
http://www.youtube.com/watch?v=DlEakFvB9M8
http://www.youtube.com/watch?v=1-ZyiFsJNvc

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina käisin ka täna kruusa (jämedama liiva) jahil eh. materjalide kauplustes, leidsn lõpuks ehitusmarketist liiva fraktsiooniga 2-6 mm, päris ilus liiv on. Kott maksis 40.- ja kaalus 40 kg, isegi auto peale tõsteti. Palun kommentaare kas on õige liiv.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuidas teha vahet millised taimed vajavad väetamist rohkem juurte kaudu ja milliseid võib väetada vaid lisades väetist akva vette? Tropic lehel sellist infot eriti ei olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Millise fraktsiooniga see on ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

2-6mm fraktsiooniga liiv ongi se õige .endal kulus 40kg neljale akvaarjumile ära.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma mäletan, et 25kg kott oli purustatud graniit ja maksis vist isegi 60 krooni ja 40 kg fraktsiooniga 2-6mm suht ümarate servadega. Ise olen pikalt kasutanud seda 2-6mm fraktsiooniga liiva ja midagi pole viga olnud.

Kaarel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

40kg kott maksis 45EEK rebase tänava ehitus poes.

106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tore , et miski ka õieti läks .

Nüüd veel see taimede väetamise värk.?

Kuidas teha vahet millised taimed vajavad väetamist rohkem juurte kaudu ja milliseid võib väetada vaid lisades väetist akva vette?

Küsimus selle pärast, et teada saada kas on ikka vaja kindlasti seda taimesubstraati põhja panna .Pakendi peal on kirjas, et selle mõju on vaid ca 6 kuud, või peaks miskit muud veel panema . Need eelpool nimetatud imelikud materjalid on suht raskesti leitavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul selline tähelepanek, et minu 128L on selline peenikene kruus ca 2 mm. Terve nädalaga ei teki sinna mingit sadet (s...a) sest coridorased siblivad kogu aeg põhjas ja keerutavad igagi väiksema olluse üles ning filter imab kõik välja. Seega on mul selles akvas vaid veevahetus . Taimed ka ei kasva, seepärast see substraadi lisamise plaan ongi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui lisada põhjakihti ka veel tuvast , siis peaks see ka vee ph-d ja kh-d langetama. :oops: :?: Või on see vale arusaam asjast, ehk loll küsimus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

turvast ma ei ole lisanud ,aga panin neli juurikat (rabast pärit) ühte akvaariumi ,mis peaks kah ph langetama.teste ma muidugi teind ei ole.aga huvitav on see et taimed selles akvas läksid kohe ilusamaks,võrreldes teiste akvaariumitega ,kuhu juurikaid ei pannud .ei tea kas nendes on siis ph kõrge.

106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 10:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna seekord läks akva käima ajamine nihu (hull vetikate paradiis tekkis), siis tuleb akva laiali lammutada ning uuesti alustada ....

Akva on 126L (põhi 80x35), EHEIM väline kanister ECCO 2231 (~300L/h), Juwel'i originaalkaas - valgus 3x18W, asukoht Tartus Maarjamõisa haigla lähedal (äkki keegi samast piirkonnast ja teab vee omadusi).

Siit ka abipalve:
Mõtlesin, et üritaks keskmise osa pinnast katta Glossostigma elatinoides'ega ning Lileaopsis brasiliensis'ega. On kellelgi see õnnestunud? Kui jah, siis kas on mul mõtet üritada või on asi juba alguset peale loodud ebaõnnestuma?

Mis oleks pinnaseks siis kõige parem? Kas 2,3 mm kruusa alla panna liiva või turvast või ... või piisab kruusast endast?
Kas keegi kasutab ka küttekehana soojenduskaablit (pinnases)???
Kust võiks saada, mis võiks maksta ning kas on asjal mõte? Väidetavalt pidavat tänu tekkivale tsirkulatsioonile vähendama igasuguse sodi ladestumist põhja. Kogemusi?

Üles
 [ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver