foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kunsttaimed
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 01:03 
Akvarist

Olen jälle akvat pidama hakanud.Nüüd juba paar aastat ainult kunsttaimega.Mida rohkem ja rohkem ma AKVARISTi loen,seda rohkem mulle tundub,et peab elustaimele üle minema.Toetage ja andge nõu .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 01:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Proovisin minagi esimene aeg kunsttaimedega kuid tundus kuidagi võlts. Nagu sinagi sain julgustust foorumist ja läksin üle elus taimedele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 01:49 
Akvarist

Raske on nõu anda, kui ei tea, mis ja kes sul akvaariumis on. Vaata siin foorumis ringi ja otsusta ise. Piirangud seab põhiliselt rahakoti sisu ja iseenda laiskus. Usinusega saab rahaliste ressursside puudumist kompenseerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 05:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul on endal 4akvaariumi ja kõikides on ainuld elus taimed.kunagi oli mul paar kunst taime aga neile tuli alati niipaliu mustust ja vetikaid külge et väga tihti pidin neid puhastama.elus taimedega mul seda probleemi ei ole. kui on kalu ja taimi sellises koguses et taimed toodavad piisavalt hapniku ja kalad piisavalt CO2 siis pole ju mingit CO2aparaati kah vaja.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
kui on kalu ja taimi sellises koguses et taimed toodavad piisavalt hapniku ja kalad piisavalt CO2 siis pole ju mingit CO2aparaati kah vaja.

Kuidas selle CO2-ga siis ikkagi on? Mulle tundub, et kalad ei tooda CO2 piisavalt ... Võibolla ainult siis, kui akva kõvasti üle asustada ... aga sellega jälle ju omad probleemid ...
Taimi peaks ikka olema nii palju, et nad kalade poolt tekitava mustuse jõuaksid ära 'kasutada'. Kui panna kalu nii palju, et taimedele piisavalt CO2-te tekiks, siis ei jõua taimed saastaga hakkama saada ...
Arvan ise, et ikka taimed-kalad õiges vahekorras (vastavalt akva suurusele) ja kui tahta ikka ilusat taimekat, siis CO2 lisaks ....

Kui keegi arvab veel tesitmoodi, siis andke sellest teada. Pole ise kah päris kindel, et kuidas siis õige/vaja/peab/võib jne ....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 09:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kas kasutada elustaimi või ei on ikkagi igaühe enda otsustada. Miks taimed on minu meelest kasulikud sai juba kord kirjutatud: /viewtopic.php ... highlight=
tv kirjutas:
Piirangud seab põhiliselt rahakoti sisu ja iseenda laiskus.

Neid seoseid ma kahjuks hästi ei taba, seda on raske võrrelda. Taimeakvaariumi pidamine pole tegelikult kallim - palju see kruus ikka maksab (sedagi vahel jagatakse niisama), lihtsamad taimed saab tasuta kaasakvaristidelt. Kõik need CO2 riistad, väetamised, põhjaküte jms. tilulilud muidugi kiirendavad taimekasvu kuid saab ka ilma nendeta - see pole ju kasvuhoone kus eesmärgiks kiire taimekasv ja suur kurgisaak. :) Tean mitut akvaariumi kus pole kunagi kasutatud CO2 ega mingit väetamist ning kalad on rõõmsad ja taimed kasvavad. Kõik taimede kasvuks vajalikud komponendid sisalduvad tegelikult kalatoidus ning jõuavad kalade söötmise tulemusena hiljem ka taimedeni.
Ilma taimedeta akvaariumis peaks raha paigutama kloori- ja raskemetallide eemaldamise vahenditesse ning märksa rohkem tuleks mässata veevahetamise ja sifoonimisega (kalade väljaheited jms. jääkained töödeldakse ju lõpuks bakterite poolt ümber nitraatideks mis taimeakvaariums kasutatakse ära väetisena, kui taimi pole tuleb nitraadid veevahetustega akvast välja saada). Kokkuvõtteks: usun et taimeakvaarium tuleb isegi odavam ja vähem aega nõudev.
Probleemid tekivad enamasti siis kui kalduda ekstreemsustesse ning seda nii elus- kui plastmasstaimede viljelejatel - kui ikka kuhjata mõtlematult liiga palju kalu akvaariumi siis ongi peagi jama majas. See nüanss muidugi on et taimeakvaariumi sisseseadmisel käivad vetikad külas ning see ehmatab paljud ära, samas on see siiski ajutine nähtus ning korralikult toimima saadud akvaariumis pole vetikad probleemiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 08, 2004 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu arust just see taimekasvatus ongi see kõige huvitavam osa akvaariumist - sellepärast ma kord akvaariumit pidama hakkasingi

Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver