foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 04:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

No see jah. Ma sain sust valesti aru. Aga see on minu arvamus. :roll:

Äkki lõpetaks selle teema. See on Gupytibi tehtud ja ta soovid teada kuidas sisustada akvat. Arvan, et peaks rohkem sellele pühenduma. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 07:20 
Akvarist

Dessy12 kirjutas:
Minu arust iga inimese enda asi kui suures akvas ta kalu peab ja kui palju seal neid on ???? Ja see on nii ajuvaba et 1 skalaar vajab 100 l vett. Kui tahan näiteks 4 skalaari, kas pean kohe ostma 400 l akva. Ja kuhu enam ei saa kalu panna. See täiesti absurdne jutt. Mul on 2 skalaari 60 l akvas. Ei ole neil häda seal midagi. + on seal veel palju teisi kalu. Ma tean , et teistele akvaristidele see ei meeldi, aga arvan siiski, et see iga ühe enda asi mida ta oma kalade ja akvaga teeb. See on sama nagu paljud hoiavad 10 hiirt pisikeses transpordipuuris. Ja paaritavad neid iga kuu. Aga see on nende asi ju. Ma tean, et see on ebaviisakas. Ma arvan, et teist paljudel akvaristidel akva on ülerahvastatud. Näitaks ka targematel akvaristidel ja kes tunnevad seda ala paremini kui keegi teine. Ja ma arvan, et paljudel pole välja käija 6000.- mingi 200 l akva eest. Paljudel on raske välja käija isegi 100 krooni 10 l akva eest.

Kiri sai pikk, aga loodan, et saate aru. Et see iga inimese asi mida ta teeb. Ja keegi ei saa teda kamandada. :roll: Vabandan kui kedagi see jutt närvi ajab, aga loodan , et paljud arvavad nii. :lol:

Vaata Dessy12, ei ole ikka lood nii, et igaühe enda asi. Enne, kui hakkad seda avalikult hõiskama, uuri pisut asja
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13006944
Keri allapoole, seal ka konkreetselt akvaariumikalade pidamise kohta.

Ega ilma asjata ei anta andmebaasides erinevate liikide pidamiseks konkreetseid andmeid. Kui oled võtnud omale vastutuse pidada akvaariumis kalu, peab olema Sul ka kohustus ja vastutus neile võimalikult häid elutingimusi anda. Ja eks, kes on omale kalad võtnud, tahab, et nad pikalt ka silmarõõmu pakuks. Kui ei paku neile just sellist elukeskkonda, nagu neil vaja, on seda silmarõõmu hulga lühemaks ajaks.

Gupytibi Akvaariumi kujundamisel kasuta oma fantaasiat, samas mõtle, kuidas oleks kaladel mõnusam ja samas omale silmale hea. Sõltub, mis taimed Sul on. Kui kõrge-laia kasvulised, siis pikem taha ja nurga poole, madalamad-laiemad võib ettepoole ja keskele panna. Vallisnera on hea lihtne taim, kasvab ja paljuneb kiiresti, ja sellest saab vahva tagakardina kasvatada - on ka kaladel varjulisi kohti. Seda pakutakse tihti siin foorumis.
Teokarbid muudavad jah vee karedaks, ära neid kasuta. On ka juhtumeid, kus kala läeb karpi uudistama ja enam välja ei pääse. Kividest väldi paekivi - mõjuvad samamoodi, kui teokarbid, mis küll mõningatele kirevahvenlastele on vägagi sobiv, aga Sinu koosluse puhul soovitan muid kive kasutada. Kividest saab ka vahvaid koopaid laduda. Samas on ka kookosekoor väga vahva kujunduselement, mis pakub ka peidukat kaladele ja kui Su "põhjakoristajaks" on Ancistrus, siis on kookosekoor ka talle hea maiustamiseks. Marmorkuulid on maitseasi akvasse panekul.

Lase aga oma fantaasial liikuda ja oleks päris huvitav hiljem ka piltilikult näha, kuidas Sul see välja kujunes.
Surfa ka Internetis ideede ammutamiseks
http://images.google.ee/images?hl=et&so ... a=N&tab=wi
Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 07:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13199887
Nojah, vastavalt seadusele peab akvaariumi suurus vastama kala liigile, seega kuna igas raamatus on kirjas, et skalaar tahab vähemalt 100 cm pikkust ja 50 cm kõrgust akvaariumi, ei ole tema pisikeses purgis pidamine mitte enda asi, mis kedagi huvitada ei tohiks.

Viimati muutis batsill, Teisipäev Dets 08, 2009 07:27, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 07:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

See on ju kõigest minu arvamus :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 08:00 
Akvarist

Kordan?!?

Mina kui algaja ka, vedeleb ämris vee sees kaks merekarpi ja teokarp(suur) kõik kolm aastaid vanad, kas neid ka ei tohiks panna akvasse?

Martin.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 08:09 
Akvarist

Ühesõnaga ei ole soovitatav neid akvasse panna?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 08, 2009 08:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Merekarbid mageveeakvaariumis näevad igal juhul võltsid välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 04, 2010 05:49 
Akvarist

Dessy12 kirjutas:
Meduus kirjutas:
37l skalaarile on ehtne piinamine. Kasvavad suhteliselt suureks.
Ja ruumupuudusest võib skalaar mõne teise kala taevasse saata.

Soovitan muretseda suurem akvaarium (umbes 90l sobib juba paremini) või tuleb skalaarist ikkagi loobuda. :!: :!:

Ja ma arvan, et paljudel pole välja käija 6000.- mingi 200 l akva eest. Paljudel on raske välja käija isegi 100 krooni 10 l akva eest.

Esiteks minu 335l akvaarium läks 1040.-(klaas) + 49.-(silikoon) maksma.
Ja kui inimesel pole raha, et endale lubada akvaariumi ostmist ja pidamist, siis ta lihtsalt EI SAAGI seda endale lubada. Väga lihtne ju. Igasuguse looma valedes tingimustes pidamine on loomapiinamine ja sellele PEABKI tähelepanu viitama.

Ja sinu arvamus võib ometi sinu arvamus olla, kuid õige see sellegi poolest pole

Üles
 [ 23 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver