Nooniii - teeks vahe peal pisikese ülevaatuse:
1) loobusin vesijahutusega LED valgustusest, kuna jootekohad olid ära oksüdeerunud oma teadmatuse tõttu - jootekohad oleks pidanud ära passiveerima ning akva poolt tekitatud niiskus ei ole just kõige parem ning kuna töömaht oli röögatu (iga LED ükshaaval kokku joota) - aaaaga nüüd saab teha kokkuvõtte - kui midagi muud ei saanud, siis sain targemaks ja tulevikus võiks teha ikkagi taustauuringut.
2) kahjuks pidin loobuma ka peno kaljust - kuna ta võttis akvast liiga suure osa ning kuna ma sinna ette suuri taimi panna ei tahtnud, siis enamus kalu kolis teise akvasse üle ja ei tahtnud sinna lähedalegi minna, sest liiga lage oli.
3) nn. puu on nüüdseks koore vaba - koore eemaldamise protsess akvas möödus valutult ilma ühegi kala kaota
4) taimestik - kogu aeg on olnud probleeme, et taimed kuidagi moodi ei kasva - kesse põhjuseks olen siiani tuvastanud 2 probleemi - ahvenad maiustavad taimede kallal ja minu akvas puudus raud, mis väidetavalt on vajalik taimede kasvamiseks (mul mädanesid tugevamad taimed, millest kalad jagu ei saanud, lihtsalt ära) - taimede söömise vastu lisan perioodiliselt söögiks salatit ja raua probleemi lahendasin JBL-i raua preparaadiga ning muuseas lisasin ka veel juurde Excel-i orgaanilise süsiniku - loodan, et saan nüüd taimed kasvama.
5) kahe akva vahel asuvasse torusse on küll tekkinud natukene taime jäänuseid ja kala ..., kuid kuna mind see antud hetkel veel ei häiri, siis pole ka vajadust olnud nuustikut läbi sikutada - vetikat ei ole veel torusse tekkinud - kokkuvõtteks ei ole veel olnud vajadust toru puhastada
6) filtri majandus - filtriks on SunSun-i välisfilter 1600 l/h, millele on lisaks pandud veel tsirkupump ning nende vahele tavaline ehitusmaterjalidest soetatud sõelfilter, mida tuleb kahjuks ülepäeviti puhastada, sest see läheb lihtsalt umbe
Proovin lähipäevil ülesse riputada ka pildi olukorrast