Seekord siis ka valgusega akva vaade
Manus:
uus 240 a12.jpg [ 64.53 KB | Vaadatud 44 korda ] Manus:
uus 240 a13.jpg [ 57.74 KB | Vaadatud 44 korda ] Võtame siis valgustuse projekti kokku numbrites - see pakub arvatavasti niimõnelegi huvi (mulle kaasaarvatud
).
Valgustusvõimsus 134 W max - reaalselt töötab vast 120 W
Jahutustorustiku maksumus - 42 EUR
LED-id kokku - 16,57 EUR
Kaablid - 2,5 EUR
Lülitid - 2,4 EUR
Vooluadapter - 18 EUR (see läheb 2-e akva peale ja pealegi kuna see oli mul endal olemas, siis minu jaoks oli see nn. tasuta)
Kokku tuleb siis 81,47 EUR.
Kui nüüd ma õieti mäletan, siis teise akva valguse ehitasin torude peale ülesse, siis selle maksumus oli 100 EURo kanti, seega arvan, et oli edukas projekt.
Enne kui küsima hakatakse, et mille jaoks on neid torusi vaja, siis lahendus on lihtne - torut on vesijahutus LED-idele. Vesi tuleb välisfiltrist akvasse tagastuv puhastatud vesi. Effektiivsuse poole pealt on tegu ülimalt hea jahutusega antud juhul - laupäeva õhtul panin lambid tööle ilma jahutuseta ja 3 tunni töö tulemusena oli see, et üks kaabli joodis oli ülesse sulanud - õnneks ükski LED läbi ei põlenud ja vasktoru oli sõrmega katsudes lausa tuline
Kui aga jahutus tööle sai, siis toru oli ilusti jahe ja LED-id kaa. Teine praktiline pool on selle jahutuse juures veel see, et kui kasutada alumiinium radiaatorit jahutuseks, siis oleks mõistlik sinna lisada ka veel ventilaator, mis on aga lisa müra allikas ja elektritarbija ning soe läheks lihtsalt toa kütteks. Kuigi jahutusvesi sõrmega katsudes soojaks ei läinud on siiski see natukene soojust, mis sealt tuleb siiski akva küte ning kogu tarbitud elekter on akva tarbeks kasutatud