Pildid tuleksid ka edasise tegevuse käigus.
Tekkis mõte hetkel tühjaks jäänud 125 liitrisesse tekitada mingi ilus, vaikne ja rahulik seltskond. Kuna mu 240'sesse on jäänud ekslema 3 õnnetut neooni siis arenes sealt edasi mõte korraldada neile "Päästeoperatsioon: Neoonid (uude) koju" ning selleasemel, et nad ära anda, tekitada spetsiaalselt 1 akvaarium nende jaoks. Kuna see akvaarium on olnud juba iidamast-aadamast kasutuses, on sellelegi vaja väikest iluravi.
Originaalne soendi ei tööta - see tuleb välja vahetada. Juweli enda sisefilter leiab tee kappi, ostan korraliku välisfiltri, vähemalt oli selline mõte. Valgustuse osas on muidugi tiba nigel, nimelt vanal REKORD mudelil on vaid üks valgustoru. Siiani ei kutrnud kuldkalad eriti valguse üle ning nendega koos elutsenud Anubiased said oma esmavajadused ka sellest rahuldatud. Kui nüüd aga soovida natukene lopsakamat taimestikku, kui seda on 2-3 anubiast, tekib tahestahtmata kartus, et sellest jääb äkki väheks
?
Akvaarium seisab hetkel tühjana, seega panen siia omamoodi blogistiilis kirja algse idee ja vaatame, mis lõpuks tegelikult välja tuleb.
Idee: must kruus põhja, tume tagataust, mõnikümmend neooni ning natukene rohelist võsa. Mõttest käis läbi vallineeria, võibolla mõni anubias ja paar pinnataime. FAKT on, et akvaariumisse saab panna vaid taimi, mille valgusnõudlikkus on vähene, arvestades akvaariumi praegust valgustust, milleks on 1 basic juweli toru. Kuidas on vallisneeria valgustaluvus? Anubiased saavad hakkama ka nn hämaras (arvestades, et tagasein tuleb tume ning samuti kruus, sööb see päris palju valgust ära). Teine mõte, mis tekkis oli, et kas akvaariumi tahaseina saab paigutada (kuidagi) peegli? Ma olen küll tubli hulk aastaid akvarist olnud, ent peegeltagusega akvaariumit pole ma kunagi kohanud. Samas tekitaks see omamoodi ruumilisust jakõvasti sügavust juurde. Kas peegli mittekasutamisel on mingi põhjus? Keerukas teostada? kui kinnitada väljapoole akvaariumit. Või mõjub see laastavalt kalade koordinatsioonile kus nad enam ei taju, mis piirilt lõpeb akvaarium ja kust hakkab peegel?
Neoonidele lisaks võtaks põhja väikse käputäie corysid, kes langevad üleliigsed helbed nahka paneks. Muid kalu sinna ei tahaks panna. Küll aga tekkis küsimus neoonide käitumise kohta. Oletades, et akvaariumis on taimestikku aga muid kalu peale neoonide keskmises kihis ringi ei liigu (v.a põhi), kas ei või juhtuda, et neoonid hakkavad ennast peitma, tundes end ebaturvaliselt? Või jääks uimaselt hõljuv neoonide punt üksi igavaks? Olen nii harjunud aktivistidest kuldkalade ja hüperaktiivsete barbustega
Selline oli visioon. Huvitav mis välja tuleb?