Tunnistan ausalt, et olen laisk fotograaf olnud. Mõningad pildid on minu oma albumis tõesti ka sees, lisan nad siia ka.
Asukateks on hetkel:
vist umbes 32 neooni (keda olen mõelnud, et võiks olla siiski veel rohkem),
2 emast kollast gupit,
3 isast (kellest kaks läksid nüüd koos mudilastega 240 liitrisesse asumisele mingiks ajaks, et see käima tõmmata),
6 coryt (2 isast, 4 emast) - isastel on hästi pikk puriuim, täpset nimetust ma neil ei mäletagi
ja 1 ancistrus, kelle elusolekust saan ma ainult häguselt aimu siis kui tablettitamise aeg on, enamik aega veedab ta oma kännu all võsas.
Akva käivitades oli veel vesikuuske, kuid see läks vasakul oleva taime laiutamise tõttu suht ruttu hingusele. Vasakul olev taim on alumisel pildil väga tugevasti kärbitud. Ma peaks tegema pilti, milline ta on iga kord enne veevahetust. Too pilt on tehtud peale veevahetust kohe. Põhimõtteliselt on mul pool akvaariumit täis seda. Neoonidele samas meeldib, tekitab neile sellise džungli effekti ja enamik aega hängivad nad seal võpsikus (mistõttu ma seda nii agaralt ka kärpima olen hakanud). Muidu liiguvad neoonid suht kaootiliselt ringi, kord suure massina, kord väiksemates gruppides jne. Meeldiv on see, et söögiajaks tulevad ka neoonid suht pinna ligidale kambakesi süüa ootama. Pole varem näinud, et neoon nii teeks. Üldkokkuvõttes võib öelda, et effekt on ilus, pildile seda tabada on keerulisem (must vs roheline vs sinine).
Algus ja esimesed taimed ja asukad: 3 üksikut neooni ja 1 anc
Pilt aprillist, kus seltskond on juba palju kirjum.
Gupi on ka pildile eksinud:
Piltide kvaliteet annab muidugi soovida
Tehnikaks on hetkel JBL EffectLine 900 filter ja Eheimi soojendi. Filter on igati kiiduväärt, sai ka 240 liitrisesse EffectLine ostetud sisefiltri asemele nüüd. Taust must, kruus must. Põhimõtteliselt on seal 6 taime liiki:
- Pogostemon helferi (kohe ees ääres olevad ogalised)
- Cryptocoryne wendtii ''green'' (keskel pehme põõsas)
- Cabomba caroliniana (ehk nn vesikuusk - väikene punt alles)
- 1 Anubias barteri var. caladiifolia paremal,
- paremal laiutav võpsik anubiase juures, mille nime ma kahjuks ei teagi,
- ja vasakul olev "kärbitud võsa", mis peaks olema Ceratopteris thalictroides. Täiesti idiootselt kiiresti kasvav taim.
Üks meeldiv üllatus oli see, et kui varasemalt olen ma läbi pisarate püüdnud Helferit kasvatada, siis selles akvaariumis talle väga meeldib. Mõnus suur põõsas on teda juba
Selle anubiase juures oleva nimetu võpsikuga on ka omapärane lugu. Selle taime algne võsuke sai ostetud vist ca 5a tagasi? Läbi aja on teda paljundatud küll ja veel, kuldkalad on teda räsinud ja korduvalt olen arvanud, et sellest ei tulegi enam elulooma. Sai siis 2009 murtud 1 väike räätsakas oks 240 liitrisesse (kui seda esmakordselt käivitasin), kus see kiiresti vohama hakkas (ühest taimest sain suure puhma). Nüüd aasta alguses 125 liitrist käivitades võtsin samuti ühe oksa, millest on nüüdseks tõsine mets kasvanud (aprilli pildilt näiteks näha). Kuna 240 liitrise pidin ma täiesti puhtaks tegema, siis tõenäoliselt saan võsast võtta jälle 1 oksa, et see uuesti sinna 240-sse akvaariumisse pista. Jäin lihtsalt mõtlema, kuidas üks visa ja kirie kasvuga taim on suutnud mul akvaariumist akvaariumisse oksa kaupa edasi-tagasi siiberdada juba niiii palju aastaid, rännanud ka sõpradele ja vanemate akvaariumisse jne