p6lts kirjutas:
Lihtsalt võrdluseks natuke numbreid:
Mul 550 akvaarium, mille all sumbas veel umbes 100 liitrit vett. Kah just alles käima pandud ja taimede hulk ligilähedaselt sama, mis sul. KH mul küll ainult 6.
Panin ka just eelmine nädal mulli jooksma. pH-d jälgisin kontrolleriga, aga kun see oli mul kasutusel ajutiselt, siis gaas ei jooksnud läbi kontrolleri vaid otse. Kontroller oli ainult mõõtmiseks.
Enne CO2 oli pH 7,57.
Esialgu panin tiksuma 35-40 mulli minutis, see kukutas ööpäevaga pH 7,31 peale. Kaks päeva hiljem keerasin mulli juurde, nüüd on 100m/min. Selle gaasiga on pH püsinud 7 päeva jooksul vahemikus 6,98-7,08.
Lahustajaks on praegu AquaMedicu Reactor M, selle mullitempoga paistab natuke gaasi raisku ka minevat, nii et juurde pole enam mõtet ka keerata.
Tänasest enam kontrollerit pole.
Aitäh sulle info eest. Sel juhul võiksin ju tegelikult mulli juurde keerata. Hetkel panin üsna tasaselt jooksma, kuna ei taha kaladega ka riskida. Pärast tekitan veel co2 üledoosi. See ei oleks üldse hea.
Aga hetkel on filter, lahustaja ja balloon kapist välja tõstetud testimise jaoks. Ma ei ole veel 100% kindel lahustaja veekindluses. Sai küll pandud päris korralikult teipi vahele, aga igaks juhuks hoian silme lähedal. Süsteem ise näeb välja selline:
Rohelisest voolikust jookseb vesi lahustajasse. Mööda peenikest halli juhet läheb balloonist Co2 mullilugejasse ja sealt edasi lahustajasse. Seal toimub üks suur gaaside ja vee lahing ning purunenud gaas koos veega läheb tagasi akvaariumisse flöödi kaudu.