tv kirjutas:
Mina isiklikult ei näe mingit vajadust antud juhul tohutute iganädalaste veevahetuste järele. EI on meetod nn "high-tech" akvaariumitele ja suured veevahetused on selle meetodi tagajärg mitte põhjus (milleks on vajadus hoida õiges suhtes kõrged toitainete kontsentratsioonid). EI puhul ei teha suuri veevahetusi mitte jääkainete ekspordiks, vaid selle keemia eksportimiseks, mille sa sinna nädala jooksul ise lisanud oled, st. veevahetusega parandatakse enda tekitatud probleemi. Sinul on seesamune NO3 eelkõige taimeväetis ja 5-10mg/l pole mingi näitaja, millepärast muretseda. Kui sa tahad seda vähendada, siis sa peaks taimi lisama või nende kasvu kiirendama.
Enamasti tehakse veevahetust, kuna NO3 tase on liiga suureks läinud. Selle vähendamiseks tehakse veevahetus ja tase langeb. Kuna mul on aga tase üpriski madalal, siis sel juhul ei ole vist isegi veevahetust veel vaja teha?
Ma ei ole ka EI pooldaja. See eeldaks, et vahetaksin nädalas ca 250-300l vett. Seda on minu jaoks liiga palju. Kui mul oleks automaatne veevahetus, siis ei oleks probleemi, aga hetkel ämbrite ja voolikutega ei tuleks selline viis kõne alla.
Mul ei ole hetkel seal metsikult väetist ega ka CO2te. Ehk siis loogiliselt võttes ei ole mul enda tekitatud probleemi vaja oheldada veevahetusega, kuna nö. probleemi polegi.
Saab ju ka ilma EI taimeakvaariumit pidada?