foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 343 postitust ]  Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 12:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul pärmipudel ja jookseb kogu aeg - kuni otsa saab.
ps. tundub Su eilseid pilte vaadates, et taimed hakkavad vaikselt kosuma. Minu omad ei ole pärast kolimist veel valgusekiire poegagi näinud* - vaat, et tulen Su käest varsti taimepoegi küsima.

*mastaapne kolimine on ikka paras ettevõtmine ja peavalu ja nüüd jaman jälle oma valgustusega, mida mitte kuidagi tööle ei saa.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 22, 2011 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Piltide pealt küll näha ei ole, aga taimed on üsna korralikult pruunistunud. Osaliselt pruuni ja rohelise vetika all, aga ka lihtsalt muutunud pruunimaks.
Ning põhjakruus on muutunud mustast karvaseliseks pruunikas roheliseks.
Ostsin täna tilgatestid ära ning need näitavad selliseid tulemusi:

No3=15
No2=0,01
Ph=7,5
Gh=13
Fe=0

Probleemiks on selline vetikas:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Kas see võib olla kuidagi seotud mu veeparameetritega?
Hetkel ei ole ma lisanud ei väetist ega co2te. Täna panin esimest korda denitroli(neid baktereid, et akvaarium käima saada) :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Denitrol peaks NO3 langetama küll jah, kui oled 10 päevase lisamise ära teinud, siis võiksid vast vett ka vahetada 30% ja siis uuesti mõõta ja kui ok siis võiks mõned kalad võtta, SAE'd oleks esimestena väga head või flying foxid või siis Gyrinocheilus Aymonieri!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mille arvelt need taimed peaksid kasvama? Mina ainult kasvupinnasele küll lootma ei jääks. Annaksin väetisi niipalju, et Fe test näidu annaks ja makrod hoiaksin ka vajalikul tasemel.
Kasti lööks ikkagi paksult taimi täis. Hiljem, käivitamisraskuste möödumisel hakkaksin alles tasapisi harvendama ja kujunduses muutusi tegema ja vetikasi taimi välja rookima ja uusi taimi muretsema.
Mul endal on oi-oi kui palju taimi kastist välja lennanud ja uusi sisse toodud. Lolli järjekindlusega proovisin ikka uuesti ja uuesti.
Jõudu ja ära pead norgu lase!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 01:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

kenno kirjutas:
Denitrol peaks NO3 langetama küll jah, kui oled 10 päevase lisamise ära teinud, siis võiksid vast vett ka vahetada 30% ja siis uuesti mõõta ja kui ok siis võiks mõned kalad võtta, SAE'd oleks esimestena väga head või flying foxid või siis Gyrinocheilus Aymonieri!

See NO3 15 ei ole ju liiga kõrge midagi. Sellepärast nüüd küll muretsema ei peaks. Ja selle vetikaprobleemi lahenduseks ei ole nüüd küll vetikasööjate kalade hankimine, on minu arvamus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 06:32 
Akvarist

Vaja ikka taim korralikult kasvama saada. Oleks vist vaja kH ka ära mõõta ja siis kH ja pH põhjal tabelist vaadata mitu korda sul CO2 -e nõutavast vähem on. CO2+hea valgus teevad imet . Ma käivitamisel esimene nädal CO2 ei andnud ja taimed läksid analoogselt sinuga vinduma, otsast mädanema. Peale CO2 normi viimist ja Ferropol24 lisamist kasvab osa taimi kuni 2cm päevas. Kui sul kH=12 ja pH=7,5, siis CO2 on vees 12mg/l. Norm oleks 24-30mg/l, mis tähendab, et CO2-ga oleks pH vaja viia 7,1 peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 10:47 
Akvarist

Kui pilte vaadata, siis üks põhjus on minu arvates taimedega sisse toodud erinevad vetikaliigid(vaadake taimede pilte) .

Selle vastu aitab enamuses ainult sinise sildiga ACE(lahus 1/20 ) lahuses hoidmine enne akvaariumisse istutamist. See aitab ka mitmete tigude sisserännet piirata. Kui selle sõna (ACE) otsingusse paned, siis peaks piisavalt infot olema.Kõige paremini on seda seletanud Rein.

Kindlasti hävitab ta ka mõne taime. Aga kui on mullapõhi, siis on pärast näiteks tornteod ka väga ebameeldivad, sest kaevavad kogu põhja üles...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vetikaeosed levivad õhu kaudu. Kui kasvukeskkond soodne, saad need endale varem või hiljem, kas või riiete kaudu millega just kalapoodi külastasid. Samas korralikult töötavas akvas on ka olemasolevate vetikate kasv pärsitud. ACE soovitan heaga poodi jätta, kui laboritöö just su esmane huvi ei ole (olen selle laboritöö osa põhjalikult läbi proovinud)

Selle asemel võid jupikaupa rohkemal määral vetikasse kasvanud lehti eemaldada ja püüda keskkonda normis hoida.

Ma ei julgeks selle keskkonna rikkumise juures mullapõhjast paratamatult vette eralduvaid teadmata aineid siinjuures vetikakasvu võimalike õhutajatena mitte täiesti süütuteks pidada.

Otsus on muidugi sinu :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 09:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kardan, et mullaga sattus vette väga palju väetist, mis nüüd koos tugeva valgusega ja nõrkade taimedega, pani mul vetika vohama.

Usun, et päris ACE'i ma kasutada ei taha taimede päästmiseks.
Selle nädala jooksul peaksin Heixeri kaudu saama co2 süsteemi(selle jaoks on mul vaja aga lahustajat, aga et lahustajat teha, on mul vaja biopalle). Üks asi ajab teist taga. Kõik on praktiliselt olemas aga vot neid biopalle ei ole mitte kuskilt saada :D

Usun, et kui co2 hakkab jooksma ja taimedele ka väetis kohale jõuab, tõrjuvad nad vetika välja. Loodan, südamest! :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 10:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
jakera kirjutas:
Selle nädala jooksul peaksin Heixeri kaudu saama co2 süsteemi(selle jaoks on mul vaja aga lahustajat, aga et lahustajat teha, on mul vaja biopalle). Üks asi ajab teist taga. Kõik on praktiliselt olemas aga vot neid biopalle ei ole mitte kuskilt saada :D

Mina kasuta(si)n oma filtrist tehtud lahustis hoopis keraamilisi makarone, neid on küll igal pool saada. Pallid said ka soetatud ja siis avastasin, et need ei mahugi sinna nii hästi kui Karli õpetuses. Minu pallide läbimõõt on 36mm ja südamikutoru 25mm. Ei mahu, just täna proovisin uuesti :) Korpus on sama, mis Karli õpetuses. See ei olnud isegi väga napikas, ikka täitsa kindlalt ei mahu juba ülemises otsas, alumisest rääkimata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kuidas makaronid muidu co2 lahustavad?
Sama hästi või kehvemini?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 10:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ei ole mõõtnud ja ei teagi kuidas seda võiks teha, aga minu arust teoorias ei tohiks neil vahet olla.
Nii makaronide kui bioballide mõte sellises reaktoris on tegelikult selles, et teha vee liikumistee ühtlasemaks, keerulisemaks ja sopilisemaks. Otse ilma takistuseta liikuv vesi viiks gaasi mullidena reaktorist vooluga kaasa torustikku ja see mulli teekond lõpeks liiga kiiresti akvaariumi veepinnal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2011 11:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõõta saaks vast nii, et vaadata, kas väljalaske torust tuleb veepinnale mulle või on lahustuvus pea sajaprotsendiline.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2011 01:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mis nali see on, et biopalle pole Tallinnas saada? :lol:

Tartus näiteks on PetCenteris saada samasugused 25mm biopallid, nagu Karl oma reaktoris kasutas! Et kui biopallid on suurema läbimõõduga, siis loogiline et nad sinna filtrisse ei mahu ju! Ja usun, et biopallid ikka lahustavad etemalt kui makaronid, makaron ju seest täiesti tühi, aga biopallid igatpidi "siiruviirulised"! Et astu mõnest suuremast PetCenterist läbi Tallinnas ja vast saad need biopallid! Biopallid on odavamad kui makaronid!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 24, 2011 02:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

kenno kirjutas:
Mis nali see on, et biopalle pole Tallinnas saada? :lol:

Tartus näiteks on PetCenteris saada samasugused 25mm biopallid, nagu Karl oma reaktoris kasutas! Et kui biopallid on suurema läbimõõduga, siis loogiline et nad sinna filtrisse ei mahu ju! Ja usun, et biopallid ikka lahustavad etemalt kui makaronid, makaron ju seest täiesti tühi, aga biopallid igatpidi "siiruviirulised"! Et astu mõnest suuremast PetCenterist läbi Tallinnas ja vast saad need biopallid! Biopallid on odavamad kui makaronid!

Helistasin kõik PetCenterid Tallinnas(va Lasnamäe oma) läbi ja mitte üheski ei ole biopalle :D Või vähemalt ei ole müüjad neist midagi kuulnud :D:D

Tuleb siis sammud uuesti Kalakese poole seada, kui seal neid JBL omi on :)

Üles
 [ 343 postitust ]  Eelmine  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver